Hoe D3dcompiler_43.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3dcompiler_43.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe D3dcompiler_43.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

D3dcompiler_43.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX.

Het d3dcompiler_43.dll-bestand is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen fouten met betrekking tot dit bestand meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3dcompiler_43.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz.

D3dcompiler_43.dll Fouten

Image
Image

Er zijn veel manieren waarop d3dcompiler_43.dll-fouten op uw pc kunnen verschijnen, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende specifieke berichten die u mogelijk te zien krijgt:

  • D3dcompiler_43. DLL niet gevonden
  • Het bestand d3dcompiler_43.dll ontbreekt
  • Bestand d3dcompiler_43.dll niet gevonden
  • D3dcompiler_43.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen

De fout kan verschijnen wanneer de game of het softwareprogramma wordt gestart of op een bepaald moment tijdens de installatie wanneer DirectX-componenten proberen te updaten.

Het kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, zoals AutoDesk 3ds Max, MonoGame en andere, maar het wordt meestal geassocieerd met videogames. Een paar games waarvan bekend is dat ze deze specifieke foutmelding geven, zijn onder meer Grand Theft Auto, Chivalry: Medieval Warfare, Sniper: Ghost Shooter, Far Cry Primal, Battlefield, Need for Speed, MechWarrior Online (MWO) en The Elder Scrolls Online: Morrowind.

Hoe D3dcompiler_43.dll-fouten te herstellen

Download het d3dcompiler_43 DLL-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn verschillende redenen waarom het downloaden van DLL's van deze sites nooit een goed idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan onmiddellijk en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De d3dcompiler_43.dll-fout kan een toevalstreffer zijn, en aangezien opnieuw opstarten een veelvoorkomende oplossing is voor veel computerproblemen, kan deze DLL-fout volledig worden verholpen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie de fout "d3dcompiler_43.dll niet gevonden" zal oplossen, maar als dat niet het geval is, probeer dan in plaats daarvan DirectX End-User Runtimes (juni 2010).

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-programma werkt met alle versies van Windows en zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-programma op uw game- of applicatie-dvd of -cd.

    Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie ervan op de schijf zetten. Soms, maar niet vaak, past de versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Installeer de game of het softwareprogramma opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dcompiler_43.dll, en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

    Als dit niet werkt, is het mogelijk dat niet alle programmabestanden daadwerkelijk zijn verwijderd, of dat sommige registervermeldingen met betrekking tot het DLL-bestand zijn achtergebleven, en dat is de oorzaak van de fout, zelfs nadat de software opnieuw is geïnstalleerd. Probeer het opnieuw met een gratis verwijderprogramma en kijk of dat niet werkt.

  5. Herstel d3dcompiler_43.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: