Hoe Msvcp100.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Msvcp100.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe Msvcp100.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Msvcp100.dll-fouten treden op wanneer het msvcp100 DLL-bestand op de een of andere manier wordt verwijderd of beschadigd. Soms kunnen ze wijzen op een probleem met het Windows-register, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarestoring.

Zorg ervoor dat u dit niet verwart met msvcp110.dll-fouten en andere soortgelijke fouten.

Deze gids voor probleemoplossing is van toepassing op alle besturingssystemen van Microsoft, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz., en kan van toepassing zijn op elk programma dat het DLL-bestand rechtstreeks gebruikt of er op een of andere manier op vertrouwt.

Msvcp100.dll Fouten

Image
Image

Verschillende foutmeldingen kunnen wijzen op een probleem met het bestand msvcp100.dll, zoals enkele van deze meer algemene:

  • Msvcp100.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msvcp100.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\msvcp100.dll niet vinden
  • Het bestand msvcp100.dll ontbreekt.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msvcp100.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.

U kunt een van deze foutmeldingen tegenkomen wanneer Windows voor het eerst opstart of zelfs wanneer het wordt afgesloten, terwijl een bepaald programma wordt geïnstalleerd of gebruikt, of misschien zelfs tijdens een nieuwe Windows-installatie.

Het maakt niet uit wanneer de fout wordt weergegeven, het is een belangrijke stap bij het oplossen van problemen om die tijd te identificeren - om te zien wanneer precies de msvcp100.dll-fout optreedt. Het kennen van de context is een groot deel van het identificeren van hoe het probleem kan worden opgelost.

Hoe Msvcp100.dll-fouten te herstellen

Doorloop deze stappen om te zien wat werkt om uw specifieke DLL-fout op te lossen.

U mag msvcp100.dll alleen downloaden van een vertrouwde, geverifieerde bron die een schone, ongewijzigde kopie van het DLL-bestand heeft. Download het nooit van een "DLL-download"-website - er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is.

Als Windows niet wil laden vanwege problemen met dit DLL-bestand, start Windows dan in de veilige modus.

  1. Download de Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update en voer het uit. Hiermee wordt de msvcp100.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie van Microsoft.

    Je krijgt meer dan één downloadoptie van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd-x86 (32-bit) of x64 (64-bit). Zie Heb ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? voor hulp, als u niet zeker weet wat u moet kiezen.

    Doe je best om deze stap te voltooien voordat je een van de onderstaande stappen uitvoert. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor deze fouten.

    Sommige gebruikers moesten in plaats daarvan het herdistribueerbare bestand voor Visual Studio 2012 installeren. Als v2010 niet voor u werkte, start u uw computer opnieuw op om te bevestigen dat u de fout nog steeds ziet en installeert u vervolgens v2012.

  2. Installeer alle beschikbare Windows-updates. De zelfstandige installatie in de vorige stap zou hiervoor moeten zorgen, maar het is mogelijk dat een servicepack of patch geïnstalleerd door Windows Update ook het bestand dat de fouten veroorzaakt, kan vervangen of bijwerken.

  3. Herstel msvcp100.dll vanuit de Prullenbak. De eenvoudigste oorzaak van een "ontbrekend" msvcp100.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd en dat het in de Prullenbak is beland. Als het bestand niet in de juiste map staat, kunnen programma's die erop vertrouwen het niet gebruiken en wordt de fout weergegeven.

    Als je denkt dat je dit bestand per ongeluk hebt verwijderd, maar het staat niet in de Prullenbak, is het mogelijk dat je het al hebt geleegd. U kunt proberen het te herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.

    Misschien hebt u msvcp100.dll verwijderd omdat het niet goed werkte of omdat het was geïnfecteerd met kwaadaardige computercode. Zorg ervoor dat het bestand dat u herstelt correct werkte voordat u het wist voordat u het probeert te herstellen.

  4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Het is mogelijk dat uw specifieke fouten worden veroorzaakt door een virus of andere malware-infectie waardoor het DLL-bestand onbruikbaar is geworden.

  5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Het gebruik van Systeemherstel om belangrijke systeembestanden terug te zetten naar een vorige versie zou msvcp100.dll-fouten moeten oplossen die worden veroorzaakt door wijzigingen in dit soort systeembestanden.
  6. Installeer het programma dat de fout veroorzaakt opnieuw. Als u de fout ziet wanneer u een bepaald programma voor het eerst opent, of terwijl u die software gebruikt, wordt de fout waarschijnlijk veroorzaakt door die toepassing, in welk geval het opnieuw installeren ervan zou moeten helpen.

    Elk programma dat dit DLL-bestand gebruikt, gebruikt de kopie die in een van deze mappen is opgeslagen:

    
    

    C:\Windows\System32\

    C:\Windows\SysWOW64\

    Zolang die mappen een schone kopie van het bestand bevatten, zou het programma dat u opnieuw installeert uiteindelijk hetzelfde bestand moeten gebruiken.

  7. Repareer uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele msvcp100.dll-bestand niet helpt bij het elimineren van de DLL-fouten, zou het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden naar hun werkende versie moeten herstellen.
  8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn heel eenvoudig te testen op problemen, en ze kunnen ook verband houden met deze fouten.

    Als deze hardwaretests mislukken, zelfs als ze de msvcp100.dll-problemen niet oplossen, moet u hoogstwaarschijnlijk het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk vervangen.

  9. Gebruik een gratis registeropruimer om eventuele problemen in het register te herstellen die kunnen worden veroorzaakt door het bestand msvcp100.dll. Dit wordt meestal bereikt door de toepassing ongeldige registervermeldingen te laten verwijderen die de fout kunnen veroorzaken.

    We hebben deze optie alleen toegevoegd als een laatste niet-destructieve poging om de DLL-fout te herstellen voordat we verder gaan met de volgende stap - we raden zelden het gebruik van registeropruimers aan (zie waarom in onze Veelgestelde vragen over Registeropruimers).

  10. Voer een schone installatie van Windows uit om alles van de harde schijf te verwijderen en installeer een nieuwe, hopelijk foutloze kopie van Windows met verse DLL-bestanden. Als geen van de bovenstaande stappen de fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

    Misschien moet u stap 1 herhalen na het installeren van een nieuwe versie van Windows als het probleem na deze stap aanhoudt.

  11. Problemen met een hardwareprobleem oplossen als de bovenstaande softwaregerelateerde stappen de msvcp100.dll-fouten nog steeds niet hebben opgelost. Na een schone installatie van Windows kan het DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: