Hoe te repareren 'BOOTMGR ontbreekt' in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe te repareren 'BOOTMGR ontbreekt' in Windows
Hoe te repareren 'BOOTMGR ontbreekt' in Windows
Anonim

Wat te weten

  • 'BOOTMGR ontbreekt'-fouten kunnen optreden als gevolg van upgradeproblemen, corrupte sectoren op de harde schijf en verkeerd geconfigureerde bestanden.
  • 'BOOTMGR is Missing' wordt weergegeven terwijl de computer opstart.
  • Veelgebruikte manieren om 'BOOTMGR ontbreekt' te repareren, zijn onder meer opnieuw opstarten, de opstartvolgorde wijzigen en verschillende andere.

De meest voorkomende redenen voor BOOTMGR-fouten zijn corrupte en verkeerd geconfigureerde bestanden, upgradeproblemen van de harde schijf en het besturingssysteem, corrupte sectoren van de harde schijf, een verouderd BIOS en beschadigde of losse interfacekabels van de harde schijf.

Een andere reden waarom u BOOTMGR-fouten kunt zien, is als uw pc probeert op te starten vanaf een harde schijf of flashstation die niet correct is geconfigureerd om op te starten. Met andere woorden, het probeert op te starten vanaf een niet-opstartbare bron (d.w.z. een die geen juiste opstartbestanden bevat). Dit geldt ook voor media op een optisch station of diskettestation waarvan u probeert op te starten.

BOOTMGR-problemen zijn alleen van toepassing op de besturingssystemen Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista. Windows XP maakt geen gebruik van BOOTMGR; de equivalente functie is NTLDR, die de fout NTLDR is Ontbrekend produceert wanneer er een soortgelijk probleem is.

BOOTMGR-fouten

Er zijn enkele manieren waarop de fout "BOOTMGR ontbreekt" op uw computer kan verschijnen, waarbij de eerste fout die hier wordt vermeld de meest voorkomende is:

  • BOOTMGR ontbreekt Druk op Ctrl alt=""Image" Del om opnieuw op te starten</strong" />
  • BOOTMGR ontbreekt Druk op een willekeurige toets om opnieuw op te starten
  • Kon BOOTMGR niet vinden
Image
Image

De fout "BOOTMGR ontbreekt" wordt weergegeven kort nadat de computer is ingeschakeld, onmiddellijk nadat de Power On Self Test (POST) is voltooid. Windows is pas in eerste instantie begonnen met laden wanneer het BOOTMGR-foutbericht verschijnt.

Hoe 'BOOTMGR ontbreekt'-fouten op te lossen

  1. Start de computer opnieuw op. De BOOTMGR-fout kan een toevalstreffer zijn.
  2. Controleer uw optische stations, USB-poorten en diskettestations op media. Vaak verschijnt de foutmelding "BOOTMGR ontbreekt" als uw pc probeert op te starten vanaf een niet-opstartbare schijf, externe schijf of diskette.

    Als je merkt dat dit de oorzaak van je probleem is en het regelmatig voorkomt, kun je overwegen de opstartvolgorde in het BIOS te wijzigen, zodat de harde schijf wordt vermeld als het eerste opstartapparaat.

  3. Controleer de opstartvolgorde in het BIOS en zorg ervoor dat de juiste harde schijf of ander opstartbaar apparaat als eerste wordt vermeld, ervan uitgaande dat je meer dan één schijf hebt. Als de verkeerde schijf als eerste wordt vermeld, kunt u BOOTMGR-fouten zien.

    We hebben hier in de bovenstaande stap voor het oplossen van problemen op ingespeeld, maar het is belangrijk om specifiek te vermelden dat u mogelijk de verkeerde harde schijf hebt vermeld, aangezien veel BIOS/UEFI-systemen u toestaan om een bepaalde harde schijf op te geven die moet worden opgestart van eerst.

  4. Steek alle interne data- en stroomkabels opnieuw. BOOTMGR-foutmeldingen kunnen worden veroorzaakt door losgekoppelde, losse of defecte stroom- of controllerkabels.

    Probeer de PATA- of SATA-kabel te vervangen als u vermoedt dat deze defect is.

  5. Voer een opstartreparatie van Windows uit. Dit type installatie zou alle ontbrekende of corrupte bestanden moeten vervangen, inclusief BOOTMGR.

    Hoewel een opstartreparatie een veelvoorkomende oplossing is voor BOOTMGR-problemen, hoeft u zich geen zorgen te maken als uw probleem hiermee niet wordt opgelost. Ga gewoon door met het oplossen van problemen, iets zal werken.

  6. Schrijf een nieuwe partitie-opstartsector naar het Windows-systeem. Dit zal elke mogelijke corruptie, configuratieprobleem of andere schade corrigeren.

    De opstartsector van de partitie is een belangrijk onderdeel van het opstartproces, dus als er een probleem mee is, zie je problemen zoals "BOOTMGR ontbreekt"-fouten.

  7. Herstel de opstartconfiguratiegegevens (BCD) opnieuw. Net als bij de opstartsector van de partitie, kan een beschadigde of onjuist geconfigureerde BCD BOOTMGR-foutmeldingen veroorzaken.

    Het is veel minder waarschijnlijk dat de volgende stappen voor probleemoplossing helpen bij het oplossen van uw BOOTMGR-probleem. Als je een van de bovenstaande ideeën hebt overgeslagen, heb je misschien een zeer waarschijnlijke oplossing voor dit probleem over het hoofd gezien!

  8. Controleer de instellingen van de harde schijf en andere stations in het BIOS en zorg ervoor dat ze correct zijn. De BIOS-configuratie vertelt de computer hoe een schijf moet worden gebruikt, dus onjuiste instellingen kunnen problemen veroorzaken, zoals BOOTMGR-fouten.

    Er is meestal een Auto-instelling in het BIOS voor configuraties van harde schijven en optische stations, wat meestal een veilige gok is als je niet zeker weet wat je moet doen.

  9. Update het BIOS van je moederbord. Een verouderde BIOS-versie kan soms de foutmelding "BOOTMGR ontbreekt" veroorzaken.

  10. Voer een schone installatie van Windows uit. Bij dit type installatie wordt Windows volledig van uw pc verwijderd en opnieuw vanaf het begin geïnstalleerd. Hoewel dit vrijwel zeker alle BOOTMGR-fouten zal oplossen, is het een tijdrovend proces omdat er een back-up van al uw gegevens moet worden gemaakt en later moet worden hersteld.

    Als u geen toegang kunt krijgen tot uw bestanden om er een back-up van te maken, begrijp dan dat u ze allemaal zult verliezen als u doorgaat met een schone installatie van Windows!

  11. Vervang de harde schijf. Installeer vervolgens een nieuw exemplaar van Windows. Als al het andere is mislukt, inclusief de schone installatie van de laatste stap, heb je waarschijnlijk te maken met een hardwareprobleem met je harde schijf.
  12. Ervan uitgaande dat het geen hardwareprobleem is, zou uw BOOTMGR opgelost moeten zijn.

FAQ

    Waar is het BOOTMGR-bestand opgeslagen op de harde schijf?

    Het BOOTMGR-bestand is verborgen in de hoofdmap van de Active in Disk Management-partitie op uw harde schijf. Verplaats, wijzig of comprimeer het BOOTMGR-bestand nooit.

    Hoe los ik "BOOTMGR is gecomprimeerd" op?

    Als u de foutmelding "BOOTMGR is gecomprimeerd" ziet, moet u de opstartconfiguratiegegevens (BCD) opnieuw opbouwen. Hiermee wordt het BOOTMGR-bestand opnieuw gemaakt.

Aanbevolen: