Overschakelen van iPhone naar Android

Inhoudsopgave:

Overschakelen van iPhone naar Android
Overschakelen van iPhone naar Android
Anonim

Wat te weten

  • Download Schakel over naar de Android-app om contacten, agenda, afbeeldingen en video's over te zetten.
  • Schakel iMessage uit zodat berichten daar niet blijven gaan: Instellingen > Berichten > schakel Berichten uit.
  • Overweeg om je interface te personaliseren met een Android-opstartprogramma. Maak regelmatig een back-up van uw gegevens.

Dit artikel legt uit hoe je kunt overschakelen van iPhone naar Android, inclusief het overzetten van gegevens en het instellen van apps. De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Gebruik de overstap naar Android-app

Google en Apple hebben het proces van overstappen van iPhone naar Android vereenvoudigd met de Overschakelen naar Android-app. Download de Overschakelen naar Android-app voor iPhone en volg de instructies om uw contacten, agenda, foto's en video's automatisch over te zetten.

Als u niet wilt dat alles wordt overgedragen van uw oude iPhone naar uw nieuwe Android, kunt u uw gegevens ook handmatig overzetten door de onderstaande stappen te volgen.

Gmail instellen en contacten en agenda synchroniseren

Android-smartphones vereisen dat je een Gmail-adres hebt. Naast e-mail dient uw Gmail-adres als login voor alle Google-services, inclusief de Google Play Store. Als je al een Google-account hebt en je Gmail-contacten hebt gesynchroniseerd met je iPhone, kun je inloggen en worden je contacten overgezet naar je nieuwe apparaat. Je kunt je contacten ook vanuit iCloud overzetten door ze als vCard te exporteren en ze vervolgens in Gmail te importeren, of je contacten te synchroniseren vanuit iTunes.

Weet je niet waar je je contacten hebt opgeslagen? Ga naar Instellingen en tik op je naam bovenaan, tik vervolgens op iCloud en zet Contacten in de aan-positie.

Image
Image

Google Drive voor iOS heeft een functie waarmee je een back-up kunt maken van je contacten, agenda en filmrol. De eerste keer dat u dit doet, kan het een paar uur duren, maar het bespaart u veel tijd bij het overschakelen naar Android.

Als je e-mail hebt op andere platforms, zoals Yahoo of Outlook, kun je die accounts instellen met de Android Email-app of de Gmail-app.

Vervolgens wil je je agenda synchroniseren met Gmail, als je dat nog niet hebt gedaan, zodat je geen afspraken verliest. U kunt dit eenvoudig doen in uw iPhone-instellingen. Google Agenda is ook compatibel met iOS-apparaten, dus je kunt nog steeds coördineren met andere iOS-gebruikers en je agenda openen op een iPad.

Maak een back-up van foto's om de overdracht van iPhone naar Android te vergemakkelijken

De gemakkelijkste manier om je foto's van je iPhone naar Android te verplaatsen, is door de Google Foto's-app voor iOS te gebruiken.

Image
Image

Log in met je Gmail, tik op de back-up & synchronisatie-optie in het menu, download Google Foto's op je Android en meld je aan.

Zet je muziek over van iPhone naar Android

Als je een Apple Music-gebruiker bent, hoef je niet te stoppen - het is beschikbaar op Android (de eerste Android-app van Apple). Log in met uw Apple ID en u kunt aan de slag.

Image
Image

Als je Apple Music niet gebruikt, kun je je muziek importeren in een andere dienst, zoals Spotify of Amazon Music. Het is in ieder geval altijd een goed idee om regelmatig een back-up te maken van je muziek en andere digitale gegevens.

Bye Bye iMessage, hallo Google Messages

Als je iMessage hebt gebruikt om met vrienden en familie te communiceren, moet je een vervanger zoeken, aangezien deze niet beschikbaar is op Android.

Als je het groene bubbeleffect niet aankunt bij het sms'en met iMessage-gebruikers, is er een ingewikkelde oplossing om de app op je Android te krijgen.

Schakel iMessage uit voordat je je iPhone of iPad wegdoet, zodat je berichten daar niet blijven worden omgeleid als een andere iOS-gebruiker je sms't met je e-mailadres.

Ga naar Instellingen > Berichten en schakel iMessage uit. Als je je iPhone al hebt gedumpt, kun je contact opnemen met Apple en hen vragen je telefoonnummer uit te schrijven bij iMessage.

Image
Image

Google Berichten is een geschikte vervanging voor iMessage omdat het beschikbaar is op je smartphone en computer.

Wat te doen na het overschakelen naar Android

Android en iOS zijn heel verschillend en er is een leercurve bij het schakelen tussen de twee besturingssystemen. Je moet Siri inruilen voor Google Assistant, maar de virtuele assistenten werken op dezelfde manier. Mogelijk gebruik je de Google Assistent al met een Google Home of andere slimme luidspreker.

Neem even de tijd om je nieuwe Android in te stellen, speel wat met de instellingen van de telefoon en maak regelmatig een back-up van je gegevens.

Speel wat met widgets voor weer, fitness, nieuws en andere apps, en overweeg om je interface te personaliseren met een Android-opstartprogramma.

FAQ

    Kan ik mijn simkaart overzetten van mijn iPhone naar mijn Android?

    Nee. De iPhone staat gebruikers niet toe om gegevens op een simkaart op te slaan.

    Hoe schakel ik over van Android naar iPhone?

    Om van Android naar iPhone over te schakelen, gebruikt u de app Verplaatsen naar iOS om uw contacten, agenda, foto's, enz. te verplaatsen. Voor platformonafhankelijke apps installeert u de app op de iPhone en logt u in op hetzelfde account dat op Android wordt gebruikt.

Aanbevolen: