Handmatig overschakelen van Windows naar Mac

Inhoudsopgave:

Handmatig overschakelen van Windows naar Mac
Handmatig overschakelen van Windows naar Mac
Anonim

Het verplaatsen van gegevens van een pc naar een Mac is niet altijd zo eenvoudig als het zou kunnen zijn. Beginnend met OS X Lion heeft de Mac een Migratie-assistent die kan werken met Windows-pc's om gebruikersgegevens naar de Mac te verplaatsen. In tegenstelling tot de Migratie-assistent van de Mac, kan de Windows-versie geen applicaties van je pc naar je Mac verplaatsen. Het kan e-mails, contacten, agenda's en de meeste gebruikersbestanden verplaatsen.

Tenzij uw Mac Lion (OS X 10.7.x) of hoger gebruikt, kunt u de Migratie-assistent niet gebruiken om informatie van uw pc over te zetten. U hebt echter een paar andere opties om uw Windows-gegevens naar uw nieuwe Mac te verplaatsen. Zelfs met de Windows Migratie-assistent kan het zijn dat een paar bestanden die je nodig hebt niet zijn overgezet. Hoe dan ook, het is een goed idee om te weten hoe u uw Windows-gegevens handmatig kunt verplaatsen.

Gebruik een externe harde schijf, een flashstation of andere verwisselbare media

Als je een externe harde schijf hebt die via een USB-interface op je pc is aangesloten, kun je deze gebruiken als bestemming voor het kopiëren van alle gewenste documenten, muziek, video's en andere gegevens van je pc.

Zodra je je bestanden naar de externe harde schijf hebt gekopieerd, koppel je de schijf los, verplaats je hem naar de Mac en sluit je hem aan via de USB-poort van de Mac. Zodra u het aanzet, verschijnt de externe harde schijf op het Mac-bureaublad of in een Finder-venster. U kunt de bestanden vervolgens slepen en neerzetten van de schijf naar de Mac.

U kunt de externe harde schijf vervangen door een USB-flashstation, op voorwaarde dat het flashstation groot genoeg is om al uw gegevens te bewaren.

Uw Mac kan gegevens lezen en schrijven naar de meeste Windows-indelingen, waaronder FAT, FAT32 en exFAT. Als het op NTFS aankomt, kan de Mac alleen gegevens lezen van NTFS-geformatteerde schijven; bij het kopiëren van bestanden naar uw Mac zou dit geen probleem moeten zijn. Als u uw Mac gegevens naar een NTFS-schijf wilt laten schrijven, kunt u een app van derden gebruiken, zoals Paragon NTFS voor Mac of Tuxera NTFS voor Mac.

Bottom Line

Je kunt ook de cd- of dvd-brander van je pc gebruiken om de gegevens op optische media te branden, omdat je Mac cd's of dvd's kan lezen die je op je pc hebt gebrand; nogmaals, het is gewoon een kwestie van bestanden slepen en neerzetten, van de cd's of dvd's naar de Mac. Als uw Mac geen optisch cd-/dvd-station heeft, kunt u een extern optisch USB-station gebruiken. Apple verkoopt er een, maar je kunt ze voor een stuk minder vinden als je er niet om geeft dat er geen Apple-logo op de schijf staat.

Gebruik een netwerkverbinding

Als zowel uw pc als uw nieuwe Mac verbinding maken met hetzelfde lokale netwerk, kunt u het netwerk gebruiken om de schijf van uw pc op het bureaublad van uw Mac te koppelen en de bestanden vervolgens van de ene machine naar de andere te slepen en neer te zetten.

  1. Op je Windows-computer, open de Configuratiescherm app door de naam in de zoekbalk te typen.

    Image
    Image
  2. Klik op Netwerk en internet.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerkcentrum.

    Image
    Image
  4. Klik in het linkerdeelvenster op Wijzig geavanceerde instellingen voor delen.

    Image
    Image
  5. Klik op de keuzerondjes naast Netwerkdetectie inschakelen en Bestands- en printerdeling inschakelen.

    Image
    Image
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image
  7. Open een Finder-venster op de Mac en selecteer Connect to Server in het Go-menu van de Finder.

    De sneltoets is Command+K.

    Image
    Image
  8. Klik op de Browse knop.

    Image
    Image
  9. Als uw pc niet in het bladervenster verschijnt, voert u het adres in het volgende formaat in:

    smb://PCnaam/PCSharenaam

    De pc-naam is de naam van uw pc en de pc-sharenaam is de naam van het gedeelde schijfvolume op de pc.

    Image
    Image
  10. Klik op Verbinden als.

    Image
    Image
  11. Klik op Verbinden.

    Image
    Image
  12. Voer de werkgroepnaam van de pc in, de gebruikersnaam die toegang heeft tot het gedeelde volume en het wachtwoord en klik op Connect.

    Image
    Image
  13. Het gedeelde volume zou moeten verschijnen. Selecteer het volume of een submap binnen het volume waartoe u toegang wilt, die dan op het bureaublad van uw Mac zou moeten verschijnen. Gebruik het standaard proces voor slepen en neerzetten om bestanden en mappen van de pc naar je Mac te kopiëren.

Cloud-gebaseerd delen

Als uw pc al gebruikmaakt van delen in de cloud, zoals de services van DropBox, Google Drive, Microsoft OneDrive of zelfs Apple's iCloud, dan vindt u het misschien gemakkelijk om toegang te krijgen tot de gegevens van uw pc. Installeer de Mac-versie van de cloudservice, of in het geval van iCloud, installeer de Windows-versie van iCloud op uw pc.

Zodra je de juiste cloudservice hebt geïnstalleerd, kun je de documenten naar je Mac downloaden, net zoals je dat met je pc hebt gedaan.

Mail

Afhankelijk van je e-mailprovider en de methode die deze gebruikt voor het opslaan en bezorgen van je e-mails, kan het zo simpel zijn als het aanmaken van het juiste account in de Mac Mail-app om al je e-mails beschikbaar te hebben. Als u een webgebaseerd e-mailsysteem gebruikt, zou u de Safari-browser moeten kunnen starten en verbinding kunnen maken met uw bestaande e-mailsysteem.

  • Als je een op IMAP gebaseerd e-mailaccount gebruikt, kun je een nieuw IMAP-account maken met de Mail-app; je zou al je e-mails meteen beschikbaar moeten hebben.
  • Als je een POP-account gebruikt, kun je mogelijk nog steeds sommige of al je e-mails ophalen; het hangt af van hoe lang uw e-mailprovider berichten op zijn servers bewaart. Sommige mailservers verwijderen e-mails binnen enkele dagen nadat ze zijn gedownload, en andere verwijderen ze helemaal niet. De overgrote meerderheid van e-mailservers heeft een beleid dat e-mailberichten ergens tussen deze twee uitersten verwijdert.

Je kunt altijd proberen je e-mailaccounts in te stellen en te kijken of je e-mailberichten beschikbaar zijn voordat je je zorgen maakt over het overzetten naar je nieuwe Mac.

Aanbevolen: