In-app aankopen uitschakelen in iOS (iPad/iPhone)

Inhoudsopgave:

In-app aankopen uitschakelen in iOS (iPad/iPhone)
In-app aankopen uitschakelen in iOS (iPad/iPhone)
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen.
  • Verplaats de schakelaar naast Inhouds- en privacybeperkingen naar Aan. Selecteer iTunes & App Store-aankopen.
  • Kies In-app-aankopen en tik om Niet toestaan. weer te geven

Dit artikel legt uit hoe je in-app-aankopen op iOS-apparaten kunt uitschakelen om ongeautoriseerde uitgaven te voorkomen. Deze informatie is van toepassing op iPads en iPhones met iOS 12 en hoger.

In-app aankopen uitschakelen

In-app-aankopen op de iPad en iPhone waren een zegen voor ontwikkelaars en consumenten, met de sterke toename van freemium-games als gevolg van het gemak van in-app-aankopen. Wanneer een gezin een iPad deelt, vooral met jonge kinderen, kunnen deze aankopen voor verrassingen zorgen. Om deze verrassingen te voorkomen, schakelt u in-app-aankopen op uw iPad of iPhone uit als een van uw kinderen deze gebruikt om games te spelen. Hier is hoe.

  1. Open de Instellingen app.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd.

    Image
    Image
  3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Content & Privacy Restrictions tuimelschakelaar naar On/green.

    Image
    Image
  5. Selecteer iTunes & App Store-aankopen.

    Image
    Image
  6. Selecteer In-app aankopen en wijzig de instelling in Niet toestaan.

    Dit scherm heeft ook opties om te voorkomen dat uw kinderen apps downloaden en installeren en laat iTunes om een wachtwoord vragen voor aankopen als u meer controle wilt.

    Image
    Image

Welke andere beperkingen moet u inschakelen?

Terwijl je in dit gedeelte bent, zie je andere instellingen die je kunt aanpassen om je kind te beschermen. Apple biedt veel controle over wat een iPad- of iPhone-gebruiker wel en niet kan doen.

  • Schermtijd: deze instelling verscheen voor het eerst in iOS 11 en biedt krachtige tools die controleren en regelen hoeveel tijd kinderen op de iPad doorbrengen. Het hoofdscherm bevat dagelijks een weergave van hoe lang de tablet wakker is geweest en welke apps actief zijn geweest.
  • Downtime: Deze functie bepa alt wanneer mensen de iPad kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat je kinderen spelletjes spelen tijdens het eten, schakel dan de tablet tijdens die uren uit.
  • App-limieten: je kunt met deze instelling beperken hoe lang je kinderen bepaalde apps spelen of gebruiken. apps.
  • Inhoudsbeperkingen: Net als het ouderlijk toezicht op een tv, gebruikt deze instelling inhoudsclassificaties om de juiste inhoud weer te geven. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat uw kinderen naar films met R-classificatie op de iPad kijken, kunt u dat hier voorkomen.
  • Webinhoud: u hoeft Safari niet uit te schakelen om uw kind veilig te houden. De instelling Webinhoud blokkeert en staat specifieke websites toe en beperkt inhoud voor volwassenen met een enkele tik.

Aanbevolen: