Hier is waarom een E-ink Notebook beter is dan een iPad

Inhoudsopgave:

Hier is waarom een E-ink Notebook beter is dan een iPad
Hier is waarom een E-ink Notebook beter is dan een iPad
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • E-readers en e-notebooks zijn beter dan iPads en computers om te lezen en aantekeningen te maken.
  • De levensduur van de batterij is buitengewoon en je kunt ze zelfs in fel zonlicht gebruiken.
  • De reMarkable 2 e-notebook kan handschriftherkenning uitvoeren en synchroniseren met de cloud.
Image
Image

E-ink-notebooks zijn een niche, maar ze zijn echt een heel populaire niche.

ReMarkable, maker van het mooie, slanke notitieboekje dat je op deze foto's ziet, doet het opmerkelijk goed, volgens de geldmensen. Net zoals hoeveel iPad-bezitters dol zijn op hun tablets en ze verkiezen boven laptopcomputers, zo zijn opmerkelijke notebookbezitters dol op hun e-ink-tablets, ondanks of misschien dankzij hun beperkingen.

“Om te zeggen dat ik dol ben op traditionele notitieboekjes is een understatement. Ik bezit te veel kalligrafiepennen om te tellen, ik heb een volle boekenplank met notitieboekjes die ik te mooi vond om in te schrijven, en mijn oudste dochter heet Avery (het idee kwam van mijn favoriete kantoorbenodigdheden), superfan voor e-inktnotitieboekjes en PR-adviseur Amanda Holdsworth vertelde Lifewire via e-mail. “Dus toen ik twee maanden geleden overstapte naar een Remarkable 2 e-ink notebook, dacht niemand in mijn binnenste cirkel dat ik het zou volhouden. Laat me zeggen, mijn pennen en papieren notitieboekjes zijn erg eenzaam.”

Opmerkelijk voordeel

Image
Image

Net zoals een iPad minder doet dan een MacBook, maar sommige dingen beter doet, doet een opmerkelijke of andere e-ink notebook veel minder dan een iPad, maar is superieur in wat hij doet.

Veel van die voordelen worden gedeeld met lezers zoals de Kindle. Je kunt ze in de volle zon lezen omdat het scherm werkt als inkt op papier en omdat er geen actief scherm of achtergrondverlichting is, gaat de batterij weken mee, geen uren. Ze zijn ook lichter voor een bepaalde maat, en voor velen zorgt hun eenvoud ervoor dat ze minder afleidend zijn.

En de speciaal gemaakte reMarkable heeft ook een scherm dat veel meer als papier aanvoelt als je erop schrijft, in plaats van de pen over het gladde glas te laten schaatsen met de Apple Pencil op een iPad.

"Als modeontwerper en CEO geef ik de voorkeur aan een e-ink notebook omdat ik vooral een apparaat wil om te schetsen en aantekeningen te maken en niets anders", vertelde modeontwerper en CEO Luke Lee aan Lifewire via e-mail. “Een e-inkt-notebook, zoals de Remarkable 2, is het beste voor schetsen en het maken van aantekeningen. De batterij gaat veel langer mee dan een iPad, en voelt beter aan en voelt beter aan dan een iPad.”

E-Notes

Image
Image

Net als zijn rivalen Boox en Kobo's Sage, kan de tablet van reMarkable worden gebruikt met een speciale stylus om aantekeningen te maken, documenten te markeren of gewoon te tekenen. Je kunt het gewoon op tafel laten liggen, net als elk papieren notitieboekje, en het wacht en gebruikt nauwelijks batterijstroom totdat je het nodig hebt. Een iPad kan natuurlijk de hele pen-invoer doen, maar als je hem niet laat slapen, is de batterij binnen een paar uur leeg.

“Vergeleken met een notebook [computer] of zelfs iPad, is Remarkable 2 ongelooflijk licht en dun. Ik reis veel voor mijn werk (ik heb een PR- en marketingadviesbureau op school), dus het feit dat het zo draagbaar is en dat ik er weken mee kan opladen, is essentieel”, zegt Holdsworth.

iPads hebben natuurlijk tal van andere voordelen, zoals het scala aan apps en hun enorme veelzijdigheid. Maar e-notebooks hebben geen gebrek aan functies. Ze zijn gewoon erg gefocust. ReMarkable biedt bijvoorbeeld een maandelijks abonnement van $ 7,99 bovenop de aankoopprijs dat cloudservices toevoegt, waaronder handschriftherkenning, Google Drive, Dropbox, OneDrive-integratie, cloudopslag en synchronisatie met uw andere apparaten.

Een e-ink notitieboek, zoals de Remarkable 2, is het beste voor schetsen en het maken van aantekeningen. De batterij gaat veel langer mee dan een iPad en voelt beter aan en voelt beter aan dan een iPad.

Deze laatste functie is best goed. U kunt documenten op uw reMarkable lezen en markeren en u kunt ze later doorzoeken en op uw computer opslaan.

Wat tablets zoals de reMarkable ons laten zien, is dat computers voor algemeen gebruik veelzijdig zijn, maar zelden uitblinken op een bepaald gebied. Als ze dat doen, kan het zijn dat wij mensen ons hebben aangepast aan de beperkingen van het apparaat en ze hebben geïnternaliseerd.

Een eenvoudig notitieboekje op papier is hier een goed voorbeeld van. Het is gebaseerd op eeuwen ervaring en verandert niet veel. Aan de andere kant kun je je afvragen waarom je je druk maakt? Een papieren notitieboekje is tenslotte nog steeds een behoorlijk goed stuk technologie, met een oneindige batterijduur, een scherm dat zichtbaar is in zonlicht en gemakkelijk te bookmarken pagina's. Het synchroniseert misschien niet met je Dropbox, maar nogmaals, de reMarkable doet dat ook niet, tenzij je dat maandelijkse abonnement beta alt.

Aanbevolen: