Waarom de iPod Touch beter was dan de iPhone

Inhoudsopgave:

Waarom de iPod Touch beter was dan de iPhone
Waarom de iPod Touch beter was dan de iPhone
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft de iPad touch na bijna 15 jaar stopgezet.
  • Lange tijd was de aanraking voor veel mensen de enige manier om toegang te krijgen tot apps en multitouch pocketcomputing.
  • De iPod touch is vervangen door de iPad en oudere iPhones.
Image
Image

De iPod touch is eindelijk in de vergetelheid geraakt, en daarmee een heel tijdperk van muziek en gadgets.

De iPod touch begon als een goedkopere, slankere versie van de iPhone voor mensen die de mobiele verbinding van de iPhone niet nodig hadden of wilden betalen. Het werd een geweldige manier voor kinderen om apps te gebruiken en voor restaurants om aan obers te geven. Voor velen, waaronder deze auteur, was het een eerste stap naar echt mobiel computergebruik. Nu is het verdrongen door iPads en door hand-me-down iPhones. Maar in veel opzichten was de iPod touch beter dan al deze.

“Ik weet nog dat de iPod touch voor het eerst uitkwam. Ik begreep niet waarom iemand er een zou willen. De iPhone was immers net uitgebracht en het leek de betere optie. Het was tenslotte ook een telefoon, dus waarom zou je een iPod touch willen? Maar er waren eigenlijk nogal wat voordelen aan het niet hebben van een mobiele verbinding', vertelde iPod touch-fan en tech-CEO Krishna Rungta via e-mail aan Lifewire. “Om te beginnen was de iPod touch ook veel goedkoper dan de iPhone. Bovendien was de iPod touch kleiner en draagbaarder dan de iPhone.”

Kleiner en Beter

Image
Image

De iPod touch werd gelanceerd in de herfst van 2007, een paar maanden nadat de eerste iPhone in de verkoop ging. Het duurde een aantal jaren voordat de iPhone naar de rest van de wereld werd uitgerold, en in de tussentijd bleek de iPod touch een ingang te vinden in de groeiende wereld van apps.

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone en de iPad touch, afgezien van het gebrek aan mobiele data, waren de grootte (de iPod was veel dunner en lichter), een veel slechtere camera en geen GPS. Maar het draaide allemaal dezelfde apps. Op dezelfde manier waarop mensen zich tegenwoordig prima redden met iPads met alleen wifi, dus konden we goed overweg met de niet-mobiele iPod.

En het was het formaat en de eenvoud die de kleine iPod zo aantrekkelijk maakten.

Ik kocht pas een iPhone met de iPhone 5, want tot dan toe waren er in mijn woonplaats geen abonnementen voor vooraf betalen met mobiele data. Tot die tijd gebruikte ik de iPod touch en was ik er helemaal weg van. Het deed geen pijn dat het goedkoop genoeg was om te vervangen als je het kapot sloeg, iets dat helemaal kan gebeuren op weg naar huis als je een iPod touch gebruikt om een nachtelijk feest te DJ'en en de feestgangers de DJ bedankten met eindeloze gin en tonics. Als een totaal willekeurig, verzonnen voorbeeld natuurlijk.

En mensen hielden van ze.

Ja, we noemden het ook iTouch. Dat was een tijdje een ding.

Uitgeduwd

Image
Image

Uiteindelijk verdwenen de redenen om de aanraking te kopen. Restaurants schakelden over op het gebruik van Android-telefoons voor hun personeel om bestellingen op te nemen of gebruikten de iPad mini. En een van de beste toepassingen voor iPods touch - door ze aan kinderen te geven om games te spelen en de app te gebruiken - werd overgenomen door oude iPhones. De apparaten van Apple gaan jaren en jaren mee, dus met een nieuwe batterij (of niet, des te beter om voor het slapengaan leeg te zijn), zijn ze perfect als apparaten met alleen wifi.

Echt, het is echter de iPad die de spirituele opvolger is van de iPod touch. Het begint bij $ 329, het kan alles doen wat je nodig hebt, en - nog beter - je kunt ervoor kiezen om extra te betalen voor mobiel. Het lijkt misschien vreemd dat een tabletcomputer het beste alternatief is voor een iPod, omdat het niet echt een geweldige zakmuziekspeler is. Maar de iPod Touch was alleen in naam een iPod. Toen het klikwiel eenmaal was verdwenen en vervangen door een minder capabele muziek-app, was de iPod dood.

Om te beginnen was de iPod touch ook veel goedkoper dan de iPhone. Bovendien was de iPod touch kleiner en draagbaarder dan de iPhone.

"Het zou geen echte verrassing moeten zijn: de iPod touch is bijna drie jaar geleden voor het laatst bijgewerkt, maar zelfs toen was het om de binnenkant te stoten, geen significante ontwerpwijzigingen aan te brengen", schrijft veteraan Apple-journalist Dan Moren op zijn persoonlijke Six Colors-blog. "Hoe nuttig de iPod touch ook is geweest om een iOS-apparaat te leveren zonder dat er een mobiel abonnement voor een iPhone nodig is, de iPad lijkt het op die afdeling zeker te hebben verdrongen."

De iPod touch blijft te koop totdat Apple alle resterende voorraad heeft verkocht, dus je kunt er misschien een kopen, maar doe misschien geen moeite. De iPod touch was echt fantastisch, maar hij biedt niets dat je iPhone niet biedt (behalve zijn dunheid) en is ouder en langzamer. De tijd is nu voorbij, en dat is prima.

Aanbevolen: