Wat is een WEBM-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een WEBM-bestand?
Wat is een WEBM-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een WEBM-bestand is een video in het WebM-formaat.
  • Open er een met VLC of je webbrowser.
  • Converteren naar MP4, GIF, MP3, enz., met Zamzar.

Dit artikel legt uit wat een WEBM-bestand is, hoe je er een kunt afspelen op je apparaten en hoe je er een kunt converteren naar een ander bestandsformaat, zoals een MP4-videobestand of MP3-audiobestand.

Wat is een WEBM-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. WEBM is een WebM-videobestand. Het is gebaseerd op hetzelfde videoformaat dat de MKV-bestandsextensie gebruikt.

Aangezien dit formaat soms wordt gebruikt op HTML5-websites voor videostreaming, wordt het door de meeste webbrowsers ondersteund. In de meeste browsers gebruikt YouTube bijvoorbeeld het WebM Video-bestandsformaat voor al zijn video's, van 360p tot hoge resoluties. Net als Wikimedia en Skype.

Image
Image

Hoe WEBM-bestanden af te spelen

Je kunt een WEBM-video openen met de meeste moderne webbrowsers, waaronder Chrome, Opera, Firefox en Edge. Als je er een wilt spelen in de Safari-browser op een Mac, kun je dat doen via VLC met de plug-in VLC voor Mac OS X.

Als je browser de video niet wil afspelen, zorg er dan voor dat deze volledig is bijgewerkt. WebM-ondersteuning was inbegrepen vanaf Chrome 6, Opera 10.60, Firefox 4 en Internet Explorer 9 (met de plug-in WebM voor IE). Dat zijn allemaal oude versies, dus de kans is klein dat je browser zo verouderd is.

Image
Image

Dit videoformaat wordt ook ondersteund door Windows Media Player (als DirectShow-filters ook zijn geïnstalleerd), MPlayer, KMPlayer en Miro.

Als je een Mac gebruikt, kun je de meeste van dezelfde programma's gebruiken die door Windows worden ondersteund, evenals de gratis Elmedia Player.

Apparaten met Android 2.3 Gingerbread en nieuwer kunnen WebM-video's native openen zonder speciale apps. Als u WEBM-bestanden op iOS wilt openen, gebruikt u PlayerXtreme Video Player of VLC-mediaspeler. Je kunt het ook converteren naar een ondersteund formaat (zie hieronder).

Bekijk The WebM Project voor andere compatibele mediaspelers.

Een WEBM-bestand converteren

Als je je bestand moet gebruiken met een specifiek programma of apparaat dat het formaat niet ondersteunt, kun je de video converteren naar een bestandsformaat dat wordt ondersteund door een gratis videobestandsconversieprogramma te gebruiken. Sommigen van hen zijn offline programma's die je moet downloaden, maar er zijn ook enkele online WEBM-converters.

Software zoals Miro Video Converter en MiniTool Video Converter kan er een converteren naar MP4, AVI en een aantal andere videobestandsformaten. Zamzar is een gemakkelijke manier om online van WEBM naar MP4 te converteren (je kunt zelfs de video opslaan als een GIF-bestand). Andere tools uit die lijst kunnen de video converteren naar MP3 en andere audiobestandsformaten, zodat de video wordt gestript en je alleen de geluidsinhoud overhoudt.

Image
Image

Als je een online tool gebruikt, onthoud dan dat je de video eerst naar de website moet uploaden en deze na de conversie opnieuw moet downloaden. U kunt online converters reserveren voor wanneer u een kleine video moet converteren, of het kan lang duren om het hele proces te voltooien.

Meer informatie over het WEBM-formaat

WebM is een gecomprimeerde bestandsindeling. Het werd oorspronkelijk gebouwd om VP8-videocompressie en Ogg Vorbis voor audio te gebruiken, maar het ondersteunt nu ook VP9 en Opus.

WebM is ontwikkeld door een aantal bedrijven, waaronder On2, Xiph, Matroska en Google. Het formaat is gratis beschikbaar onder een BSD-licentie.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen gebruiken bestandsextensies die eruitzien alsof ze hetzelfde gespeld zijn, wat kan betekenen dat ze in hetzelfde formaat zijn en met dezelfde software kunnen worden geopend. Dit is echter niet per se waar en kan verwarrend zijn als u uw bestand niet kunt openen.

WEM-bestanden worden bijvoorbeeld bijna precies hetzelfde gespeld als WEBM-bestanden, maar zijn in plaats daarvan WWise Encoded Media-bestanden die worden geopend met WWise van Audiokinetic. Noch de programma's, noch de bestandsindelingen zijn vergelijkbaar en zijn daarom incompatibel met de bestandsviewers/openers/converters van de andere indeling.

WEB-bestanden lijken op elkaar, maar het zijn Xara Web Document-bestanden die worden gebruikt door Xara Designer Pro. Vergelijkbare zijn WEBP-bestanden (WebP-afbeeldingsbestanden die worden gebruikt door Google Chrome en andere programma's) en EBM-bestanden (het zijn EXTRA! Basic Macro-bestanden voor Extra! of Embla Recording-bestanden die worden gebruikt met Embla RemLogic).

Controleer de bestandsextensie dubbel als uw bestand niet wordt geopend met de hierboven genoemde programma's. Het kan in een heel ander formaat zijn dat geen van deze programma's kan openen.

FAQ

    Hoe maak je een WEBM-bestand?

    Er zijn verschillende gratis tools beschikbaar om u te helpen bij het maken van een WEBM-bestand. Veel van deze tools dienen ook als WEBM-converters, waarmee u een videobestand naar WEBM-indeling kunt converteren. Sommige hulpprogramma's voor het maken van WEBM zijn Leawo, Video2Edit en FFmpeg.

    Hoe verklein ik de WEBM-bestandsgrootte?

    Gebruik een WEBM-compressor om de grootte van een WEBM-bestand te verkleinen. Sommige online tools doen dit voor u, zoals XConvert, Clideo, Compresss.com, Media.io en meer.

    Hoe converteer ik een WEBM-bestand naar PDF?

    Hoewel een video niet kan worden geconverteerd naar een PDF, zijn er tools die uw WEBM-bestand nemen, de audio extraheren en het getranscribeerde resultaat presenteren als een PDF-bestand. Een van die tools is Sonix, dat een gratis proefaccount aanbiedt. U uploadt een WEBM-bestand en selecteert de taal ervan. Vervolgens gebruikt Sonix kunstmatige intelligentie om de audio te transcriberen en om te zetten naar een downloadbare PDF.

Aanbevolen: