Hoe Physxloader.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Physxloader.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe Physxloader.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

Physxloader.dll-fouten worden veroorzaakt door het verwijderen of beschadigen van het physxloader DLL-bestand. Dit specifieke bestand is gekoppeld aan de PhysX physics engine van NVIDIA. De fouten kunnen te wijten zijn aan problemen met het Windows-register, een computervirus of malwareprobleem, of zelfs een hardwarefout.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Physxloader.dll Fouten

Physxloader.dll-foutmeldingen verschijnen het meest waarschijnlijk bij het spelen van bepaalde videogames. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die u kunt tegenkomen:

  • Physxloader.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat physxloader.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\physxloader.dll niet vinden
  • Het bestand physxloader.dll ontbreekt.
  • Dit programma kan niet doorgaan omdat physxloader.dll op uw computer ontbreekt
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: physxloader.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.

Hoe Physxloader.dll fouten te herstellen

Probeer deze oplossingen in volgorde totdat het probleem is opgelost:

Download het bestand physxloader.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn verschillende redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand meestal een slecht idee is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

Mogelijk moet u Windows in de veilige modus starten als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

  1. Download de PhysX-systeemsoftware van NVIDIA en installeer deze op uw pc om het ontbrekende of beschadigde physxloader.dll-bestand te vervangen. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart na de installatie.

    Als de fout optreedt tijdens het spelen van een bepaald spel, controleer dan de installatiemap van het spel voor een versie van de PhysX-systeemsoftware.

  2. Herstel het bestand uit de Prullenbak. Als je vermoedt dat je physxloader.dll per ongeluk hebt verwijderd, kun je het misschien herstellen vanuit de Prullenbak, maar alleen als je het nog niet hebt geleegd. Als dat zo is, probeer dan een programma voor gegevensherstel.

    Image
    Image

    Herstel alleen een verwijderd physxloader.dll-bestand als je zeker weet dat je het zelf hebt verwijderd en dat het goed werkte voordat je dit deed.

  3. Voer een virus-/malwarescan uit. De fout die u ziet, kan te maken hebben met een virus of zelfs met een vijandig programma dat zich voordoet als het echte bestand.
  4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de fout is veroorzaakt door recente wijzigingen in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan Systeemherstel nuttig zijn.
  5. Installeer het programma dat het bestand physxloader.dll gebruikt opnieuw. Als de fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van de software het ontbrekende bestand vervangen.

    De meeste problemen met physxloader.dll worden veroorzaakt door problemen met de Steam-client. Als het opnieuw installeren van Steam het probleem niet oplost, vindt u op het Steam Community-forum instructies voor het repareren van gamebestanden.

  6. Hardwarestuurprogramma's bijwerken. Werk stuurprogramma's bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met physxloader.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "physxloader.dll ontbreekt" ziet wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

    Image
    Image
  7. Rol je stuurprogramma's terug. Als de physxloader.dll-fout begon na het updaten van een bepaald hardwareapparaat, zet u de apparaatstuurprogramma's terug naar een oudere versie.
  8. Voer een Windows Opstartherstel uit om alle Windows DLL-bestanden te herstellen naar hun werkende versies.
  9. Gebruik een gratis Windows register cleaner om ongeldige physxloader.dll registervermeldingen te verwijderen die de fout zouden kunnen veroorzaken.
  10. Voer een schone installatie van Windows uit als laatste redmiddel om te beginnen met een nieuwe kopie van het besturingssysteem.

    Image
    Image

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie.

  11. Gebruik een gratis geheugentesttool of een testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde DLL-fouten.

    Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan het geheugen of vervang de harde schijf zo snel mogelijk, of breng uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

Aanbevolen: