Hoe Google te gebruiken om binnen één website te zoeken

Inhoudsopgave:

Hoe Google te gebruiken om binnen één website te zoeken
Hoe Google te gebruiken om binnen één website te zoeken
Anonim

Wat u moet weten

  • Typ in een Google-zoekopdracht site: gevolgd door het domein en de extensie, zoals site:lifewire.com. Voeg vervolgens uw zoekopdracht toe en druk op Enter.
  • Als u op domeinextensie wilt zoeken, typt u site: gevolgd door de extensie, zoals site:.gov gevolgd door uw zoekopdracht, en druk op Enter.

Dit artikel legt uit hoe je Google kunt gebruiken om binnen een enkele website of type domein te zoeken. Het kan erg handig zijn als u zeker weet dat de informatie op een specifieke site staat, maar niet weet waar u deze moet zoeken. Je kunt je zoekopdrachten ook beperken tot een bepaalde domeinextensie, zoals.gov of.edu, wat erg handig kan zijn als je onderzoek doet of betrouwbare bronnen zoekt.

Zoeken binnen een specifieke website

Als u binnen een specifieke website wilt zoeken, moet u de zoekopdracht invoeren volgens de regels die Google voor een dergelijke zoekopdracht kent.

  1. Klik in het zoekveld van Google.
  2. Typ site: in de Google-zoekbalk gevolgd door de naam van de website waartoe u de zoekopdracht wilt beperken. Het is niet nodig om de https:// of de www te gebruiken. deel van de sitenaam, maar u moet de com of org of een andere domeinnaam opnemen. Zorg ervoor dat er geen spatie is tussen site: en het websiteadres. Bijvoorbeeld: site:lifewire.com
  3. Volg de naam van de website met een enkele spatie en typ vervolgens de zoekterm. Bijvoorbeeld:

    site:lifewire.com krachtige zoektrucs

    Als je op een website wilt zoeken naar een artikel over een specifiek onderwerp, is het beter om meer dan één woord in de zoekterm te gebruiken om de zoekresultaten te verfijnen. Alleen zoeken op "trucs" of "zoeken" zou in dit voorbeeld veel te algemeen zijn.

  4. Druk op Return of Enter om het zoeken te starten.

    Image
    Image

    De resultaten zullen elk artikel van de Lifewire-website bevatten dat betrekking heeft op zoektrucs.

Een enkel domein zoeken

Normaal gesproken levert het doorzoeken van een heel domein een te breed netwerk op, maar als u bijvoorbeeld naar overheidsinformatie zoekt, kunt u alleen binnen.gov-sites zoeken door alleen het domein voor de naam in te voeren. Bijvoorbeeld:

site:.gov in beslag genomen eigendom ohio

Deze zoekopdracht is beperkt tot alle websites in het.gov-domein.

Als u de specifieke overheidsinstantie kent, is het beter om deze toe te voegen om uw resultaten verder te filteren. Als u bijvoorbeeld alleen resultaten van belastinginformatie van de IRS-website zoekt, gebruikt u:

site:IRS.gov geschatte belastingen

Dat is niet het einde van het verhaal. Google's site : syntaxis kan worden gemengd met andere trucs voor zoeksyntaxis, zoals Booleaanse zoekopdrachten.

Aanbevolen: