Werken met tekstvakken in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Werken met tekstvakken in Microsoft Word
Werken met tekstvakken in Microsoft Word
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Insert > Text Box en kies vervolgens een tekstvaksjabloon. Klik en sleep het vak naar de gewenste positie.
  • Klik en sleep de cirkels rond de rand om het formaat van de tekst te wijzigen. Om de tekst te roteren, klikt en sleept u de ronde pijl.
  • Plaats de cursor in het tekstvak en typ de informatie die u wilt weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tekstvakken in Microsoft Word kunt gebruiken. Instructies zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013.

Een tekstvak invoegen in Word

Begin met het openen van het document waaraan u een tekstvak wilt toevoegen. Volg dan de onderstaande stappen.

  1. Selecteer op het lint Invoegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de groep Text Text Box en kies vervolgens een tekstvaksjabloon.

    Image
    Image
  3. Het nieuwe tekstvak verschijnt in het midden van de tekst en het tabblad Shape Format wordt automatisch geselecteerd.

    Image
    Image
  4. Klik en sleep het vak naar de gewenste positie. Als u het formaat van het tekstvak wilt wijzigen, klikt en sleept u de cirkels rond de rand. Als u het tekstvak wilt draaien, klikt en sleept u de cirkelvormige pijl boven aan het vak.

    Image
    Image
  5. Plaats de cursor in het tekstvak en typ de informatie die u daar wilt weergeven.

    Image
    Image

Bottom Line

Als je tekst typt in Microsoft Word, heb je opties om het er op een bepaalde manier op de pagina uit te laten zien (zoals het wijzigen van de paginamarges), maar die opties zijn beperkt. Tekstvakken breiden uw opmaakrepertoire uit door extra controle en flexibiliteit te bieden voor hoe uw tekst wordt weergegeven. U kunt een tekstvak overal in een document plaatsen en het opmaken met verschillende kleuren en lettertypen. Deze functie is vooral handig voor het maken van een blockquote of een zijbalk.

Een tekstvak aanpassen

Nadat je een tekstvak hebt gemaakt, kun je het op een aantal manieren aanpassen.

  1. Om opties weer te geven, plaatst u de cursor in het tekstvak en klikt u met de rechtermuisknop. Kies een optie en volg de aanwijzingen op het scherm om een rand toe te voegen, de stijl te wijzigen of de manier waarop het tekstvak samenwerkt met de andere tekst op de pagina aan te passen.

    U kunt ook de bedieningselementen op de Shape Format tab gebruiken.

    Image
    Image
  2. Om direct naar het Indelingsopties menu te gaan, selecteert u het tekstvak en selecteert u vervolgens het Indelingsopties pictogram (het ziet eruit als een hoefijzer en bevindt zich rechts van het tekstvak).

    Image
    Image
  3. Verander de tekst, maak meer aanpassingen of verplaats het vak op elk gewenst moment naar een andere locatie. Om een tekstvak te verwijderen, selecteert u de rand en drukt u vervolgens op Delete op het toetsenbord.

Aanbevolen: