Wijzig het standaardlettertype in PowerPoint-tekstvakken

Inhoudsopgave:

Wijzig het standaardlettertype in PowerPoint-tekstvakken
Wijzig het standaardlettertype in PowerPoint-tekstvakken
Anonim

Wanneer u een nieuwe PowerPoint-presentatie maakt, is het standaardlettertype dat wordt gebruikt in de sjabloon die u hebt gekozen, mogelijk niet de look die u zoekt voor uw diavoorstelling. Of het nu gaat om de titel, ondertitel of lijst met opsommingstekens, u hebt de mogelijkheid om lettertypen voor een of al deze tekstindelingen te wijzigen. Elke keer dat u tekst aan een dia toevoegt, hoeft u het lettertype niet telkens te wijzigen wanneer u een nieuw tekstvak toevoegt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Verander het lettertype in de Slide Master

Het is mogelijk om lettertypen op elke dia afzonderlijk te wijzigen - bijvoorbeeld bepaalde tekst dimmen om andere tekst krachtiger te laten opvallen, maar dit kan veel tijd kosten. Bespaar tijd en breng een algemene wijziging aan in uw huidige presentatie met de Slide Master Om dit te bereiken:

  1. Ga naar Bekijken.
  2. In de Master Views groep, selecteer Slide Master. Er verschijnt een nieuw tabblad met het label Slide Master.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een reeks dia's in het deelvenster Dia van de hoofdweergave. De bovenste dia heet de Slide Master. Selecteer een tekstvak om lettertypen te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Ga naar Home en selecteer in de groep Font het lettertype, de grootte, stijl, kleur en effecten die u wilt toepassen op het tekstvak.

    Image
    Image
  5. Als alternatief kunt u in PowerPoint voor Windows-systemen het startprogramma voor het dialoogvenster Lettertype selecteren (dit is de kleine pijl in de hoek van de groep) om het dialoogvenster Font te openen.

    Image
    Image
  6. Breng eventuele wijzigingen aan in het lettertype, de stijl, de grootte, de kleur en de effecten die u wilt. Selecteer OK wanneer u al uw wijzigingen hebt aangebracht.

Individuele lettertypen in een presentatie vervangen

Als je klaar bent met een presentatie en besluit een ander lettertype te gebruiken, verander dan de lettertypen met de Replace functie.

  1. Ga naar Home en selecteer in de groep Editing de vervolgkeuzelijst Replace pijl.

    Image
    Image
  2. Selecteer Replace Fonts om het Replace Font dialoogvenster te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer het lettertype dat u wilt wijzigen in het Replace veld.
  4. Selecteer het lettertype waarnaar u wilt wijzigen in het veld With. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, selecteert u Replace.
  5. Verander indien nodig andere lettertypen in de presentatie.
  6. Selecteer Sluiten wanneer u klaar bent met het wijzigen van lettertypen.

Zodra u het standaardlettertype wijzigt, krijgen alle toekomstige tekstvakken deze eigenschappen, in tegenstelling tot het wijzigen van afzonderlijke dia's. Als u lettertypen op afzonderlijke dia's wijzigt, moet u alle nieuwe dia's die u later maakt, wijzigen.

Test uw wijzigingen door een nieuwe dia te maken. De nieuwe dia moet de nieuwe lettertypekeuze weerspiegelen.

Aanvullende informatie

  • 10 Lettertypetips voor presentatoren
  • Lettertypeproblemen in PowerPoint
  • Aangepaste ontwerpsjablonen en basisdia's in PowerPoint

Aanbevolen: