Accenten toevoegen in Word

Inhoudsopgave:

Accenten toevoegen in Word
Accenten toevoegen in Word
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Microsoft Word Insert tab > Symbol > More Symbols > kies accent > Invoegen > Sluiten.
  • Je kunt ook accenten toevoegen in Word met behulp van sneltoetsen.
  • Houd op een Mac de toets ingedrukt voor de letter die je wilt accentueren. Er verschijnt een klein venster. Kies bijbehorend nummer.

Dit artikel legt uit hoe u accenten kunt toevoegen in Microsoft Word met behulp van de menubalk of sneltoetsen. Het behandelt ook hoe je accenten kunt toevoegen als je een Mac gebruikt.

Accenten toevoegen in Word met behulp van de menubalk

Het is gemakkelijk om accenten in Word toe te voegen via de menubalk. Hier leest u hoe u dit doet in Word 2016, dat wordt geleverd met een Microsoft 365-abonnement. Als je een oudere versie van Word hebt, is dat ook prima; het proces is vergelijkbaar voor Word 2013, Word 2010 en Word 2007.

Als je een ongebruikelijk lettertype in Word gebruikt, kun je mogelijk geen accent toevoegen met dat specifieke lettertype. In dat geval kunt u het beste overschakelen naar een van de standaardlettertypen.

  1. Open Microsoft Word.
  2. Selecteer de Insert tab op de menubalk.
  3. Selecteer de Symbol optie, die je aan de rechterkant van je scherm naast het Omega-symbool (Ω) vindt.
  4. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer Meer symbolen.
  5. Het Symbolen dialoogvenster wordt geopend. Als je een van de meest voorkomende accenten nodig hebt, zou je die moeten zien terwijl je door de lijst met letters bladert.

    Als je niet meteen het gewenste accent ziet, zorg er dan voor dat je het tabblad Symbols bekijkt en de Font drop -down menu is ingesteld op Normal Text.

  6. Kies het gewenste accent, selecteer de knop Insert en selecteer vervolgens Close.

    Om toegang te krijgen tot een nog grotere bibliotheek met accenten, selecteert u Latin Extended-A in het vervolgkeuzemenu Subset aan de rechterkant van uw scherm.

  7. Je bent klaar!

Accenten toevoegen in Word met behulp van sneltoetsen

Het gebruik van het menu is natuurlijk niet de enige manier om accenten toe te voegen in Word. Sommige mensen geven de voorkeur aan het gemak van een handige sneltoets. Hier leest u hoe u een accent op een letter plaatst met een sneltoets.

Image
Image

Microsoft Word stelt je in staat om sneltoetsen te gebruiken die je accenten aanbrengt terwijl je typt, wat vaak een stuk sneller is dan in het menu te graven.

  • Als u bijvoorbeeld het "á"-teken met een accent moet oproepen, hoeft u alleen maar op Ctrl+' (apostrof) te drukken, til uw vingers op van de toetsen en druk vervolgens snel op de toets A. U kunt hetzelfde doen om ook een "ù," te maken; druk op Ctrl+' (apostrof), laat uw vingers los en druk dan snel op de U-toets.
  • Om het om te draaien en een accentgraf op een personage te maken, zeg je voor de letter "é", alles wat je hoeft te doen is op Ctrl+`(accentgraf) te drukken hetzelfde proces is herhaalbaar voor elke letter die u nodig hebt. Om een accent aan een hoofdletter toe te voegen, schakel je gewoon caps lock in op je toetsenbord voordat je de sneltoets gebruikt.

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, zul je je realiseren dat deze snelkoppelingen een patroon volgen en kun je ze gemakkelijk on-the-fly aanpassen om het gewenste accent te creëren. Microsoft heeft een handige tabel met enkele van de meest gebruikte sneltoetsen.

Deze sneltoetsen zijn het beste voor Windows-gebruikers. Als je een Mac hebt, is er een nog eenvoudigere manier om het voor elkaar te krijgen.

Accenten toevoegen in Word op een Mac

Als je een Mac gebruikt, heb je een heel eenvoudige optie om accenten te maken met het toetsenbord.

  1. Houd de toets ingedrukt voor de letter die je een accent wilt geven. Houd bijvoorbeeld de letter e ingedrukt als u er een acuut accent op wilt zetten, zoals in het woord 'café'.
  2. Er verschijnt een klein venster boven de tekst die u typt. Je zult zien dat elk accent een nummer heeft.

    Image
    Image
  3. Kies het nummer dat overeenkomt met het gewenste accent en het wordt in uw tekst ingevoegd.

Nu je weet hoe je accenten moet toevoegen in Word, ben je über getalenteerd om ze op elk gewenst moment op te nemen.

Aanbevolen: