Hoe accenten te typen op het iPhone-toetsenbord

Inhoudsopgave:

Hoe accenten te typen op het iPhone-toetsenbord
Hoe accenten te typen op het iPhone-toetsenbord
Anonim

Het ingebouwde toetsenbord van de iPhone voegt accenttekens en andere diakritische symbolen in elke iPhone-app die het gebruikt. Dit is handig als u in het Frans, Spaans of andere niet-Engelse talen schrijft. Elke iPhone heeft een set accenten en alternatieve karakters ingebouwd. Deze accenten en karakters zijn gemakkelijk te vinden. Dit is wat je moet doen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 9 of hoger.

Hoe accenten en symbolen op het iPhone-toetsenbord te bekijken

Image
Image

Om de beschikbare accenten en diakritische symbolen te zien, tikt u op de letter of het leesteken dat u wilt accentueren en houdt u deze vast. Er verschijnt een rij met geaccentueerde versies van de letter. Als er niets verschijnt, heeft die letter of dat leesteken geen accent.

Als u het accent wilt invoegen, sleept u over het scherm naar de gewenste letter en ha alt u uw vinger van het scherm.

Op een iPhone met een 3D-aanraakscherm, zoals de iPhone X of iPhones 8, 7 of 6S-serie, is het toevoegen van accenten lastiger. Op die modellen activeert een harde druk op het toetsenbord een cursor die u over het scherm kunt bewegen. Duw niet te hard wanneer u een letter aantikt en vasthoudt. Als u dat doet, denkt de telefoon dat u 3D Touch probeert te gebruiken en worden de accenten niet weergegeven. Op die modellen is een lichte tik en vasthouden het beste.

Letters met accenten op het iPhone-toetsenbord

De letters met accentopties op het iPhone-toetsenbord en de beschikbare accenten voor elke letter worden hier vermeld:

Brief Acuut Grave Circumflex Tilde Umlaut Overig
a á à â ã ä å, æ, ā
e é è ê ë ē,, ę
i í ì î ï į, ī
o ó ò ô õ ö ø, ō, œ
u ú ù û ü ū
y ÿ
c ć ç, č
l ł
ń ñ
s ś ß, š
z ź ž, ż

Interpunctietekens met alternatieve tekens

Letters zijn niet de enige toetsen op het iPhone-toetsenbord met alternatieve versies. U vindt er ook symbolen en leestekens. Open ze op dezelfde manier als accenten: tik en houd vast om de alternatieve symbolen weer te geven.

Sleutel Tekens
- – - ·
$ ¢ € £₱ ₩
& §
" « » „ “”
.
? ¿
! ¡
' ‘’ `
%
/

iPhone-toetsenbordapps voor accenten en speciale tekens

De accenten en speciale tekens die in het iPhone-toetsenbord zijn ingebouwd, zijn geschikt voor veel toepassingen, maar ze dekken niet alle opties. Als u geavanceerde wiskundige symbolen, pijlen, breuken of andere gespecialiseerde tekens nodig hebt, zijn er toetsenborden van derden die deze tekens aanbieden.

Als je nog nooit een toetsenbord hebt geïnstalleerd, leer dan hoe je toetsenborden van derden op je iPhone kunt installeren.

Hier zijn een paar apps die extra toetsenbordstijlen en tekenopties bieden:

  • Symbols biedt meer dan 3.000 symbolen voor muziek, breuken, wiskunde, technische documentatie, emoji's en meer.
  • Symbol Keyboard is geen toetsenbord van derden. Het is een op zichzelf staande app die vol zit met meer dan 60.000 speciale tekens. Kopieer en plak een symbool uit de app om in andere apps te gebruiken. Het is gratis, met in-app aankopen beschikbaar.
  • Uni Keyboard biedt 2.950 valutasymbolen, wiskundige operatoren, vinkjes, pijlen en meer.

iOS-toetsenborden van derden kunnen accenten en speciale tekens op verschillende manieren invoegen dan het standaardtoetsenbord. Om over te schakelen naar de standaard iOS-configuratie, tikt u op het wereldbolpictogram in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord om naar het volgende toetsenbord te gaan totdat u de standaard bereikt. Mogelijk moet u tikken en vasthouden om een menu met meer opties te openen.

Aanbevolen: