JAVA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

JAVA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
JAVA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een JAVA-bestand is een Java-broncodebestand.
  • Open er een met een teksteditor, zoals Komodo Edit.
  • Converteer naar Kotlin met IntelliJ IDEA.

Dit artikel legt uit wat een JAVA-bestand is en hoe u er een op uw computer kunt openen of converteren naar een KT-, JAVA- of EXE-bestand.

Wat is een JAVA-bestand?

Een bestand met de JAVA-bestandsextensie (of minder vaak, het. JAV-achtervoegsel) is een Java-broncodebestand geschreven in de programmeertaal Java. Het is een platte tekstbestandsindeling die volledig leesbaar is in een teksteditor en essentieel is voor het hele proces van het bouwen van Java-applicaties.

Een JAVA-bestand wordt door een Java-compiler gebruikt om Java-klassebestanden (. CLASS) te maken, die meestal een binair bestand zijn en niet door mensen leesbaar. Als het broncodebestand meerdere klassen bevat, wordt elke klasse gecompileerd in een eigen CLASS-bestand.

Het is het CLASS-bestand dat vervolgens wordt omgezet in een uitvoerbare app met de JAR-bestandsextensie. Deze Java-archieven maken het gemakkelijker om CLASS-bestanden en andere applicatiebronnen zoals afbeeldingen en geluiden op te slaan en te distribueren.

Image
Image

Hoe JAVA Files te openen

De kans is klein dat je een programma op je computer hebt dat een JAVA-bestand opent wanneer je erop dubbelklikt. Gebruik anders een van de onderstaande programma's door eerst de software te openen en vervolgens een File of Import menu te gebruiken om naar het bestand te bladeren.

De tekst in een JAVA-bestand kan worden gelezen door elke teksteditor, zoals Kladblok in Windows, Teksteditor in macOS, enz.

JAVA-bestanden zijn echter alleen echt nuttig als ze worden gecompileerd tot een bytecode CLASS-bestand, wat een Java SDK kan doen. Gegevens in het CLASS-bestand worden gebruikt door Oracle's Java Virtual Machine (JVM) zodra het JAR-bestand is gemaakt.

Gebruik de volgende opdracht in de opdrachtprompt om het JAVA-bestand in de Java SDK te openen, wat een CLASS-bestand zal maken. Zorg er natuurlijk voor dat u de tekst tussen de aanhalingstekens wijzigt om het pad naar uw bestand te zijn.


javac "pad-naar-bestand.java"

Deze opdracht werkt alleen als je het bestand javac.exe op je computer hebt staan, dat bij de Java SDK-installatie wordt geleverd. Dit bestand wordt opgeslagen in de bin map van de C:\Program Files\jdk(version)\ map. De eenvoudigste manier om de opdracht te gebruiken, is door deze locatie in te stellen als een PATH-omgevingsvariabele.

Om JAVA-bestanden te bewerken, gebruikt u een programma dat bedoeld is voor applicatie-ontwikkeling, zoals Eclipse of JCreator LE. Teksteditors zoals NetBeans en die in de bovenstaande link kunnen ook nuttig zijn.

Een JAVA-bestand converteren

Aangezien een JAVA-bestand de broncode voor een Java-toepassing bevat, is het gemakkelijk overdraagbaar naar andere toepassingen of programmeertalen die de code kunnen begrijpen of naar iets anders kunnen vertalen.

U kunt bijvoorbeeld een JAVA-bestand converteren naar een Kotlin-bestand met IntelliJ IDEA. Gebruik het Code menu-item om de Convert Java-bestand naar Kotlin File optie te vinden of open de Help > Zoek het menu Actie en typ de actie die u wilt voltooien, zoals convert java-bestand Het moet het JAVA-bestand opslaan in een KT-bestand.

Gebruik het javac commando hierboven genoemd om JAVA naar CLASS te converteren. Als u de tool niet kunt oproepen vanaf de opdrachtprompt, is een CMD-truc die u kunt doen de locatie van het EXE-bestand openen zoals hierboven beschreven, en vervolgens het bestand javac.exe slepen en neerzetten rechtstreeks naar de opdrachtprompt om de opdracht te voltooien.

Zodra het bestand de CLASS-indeling heeft, kunt u JAVA in feite converteren naar JAR met het jar commando, zoals beschreven in deze Java-tutorial van Oracle. Het zal een JAR-bestand maken met behulp van het CLASS-bestand.

JSmooth en JexePack zijn twee tools die kunnen worden gebruikt om JAVA naar EXE te converteren, zodat de app kan draaien als een normaal Windows-uitvoerbaar bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Het eerste dat u moet doen als het bestand niet wordt geopend of geconverteerd met de hierboven beschreven tools, is de extensie dubbel te controleren. Het is mogelijk dat je niet echt met een JAVA-bestand te maken hebt, maar met een bestand dat een gelijkaardige gespelde bestandsextensie gebruikt.

Het AVA-achtervoegsel lijkt bijvoorbeeld een beetje op JAVA, maar wordt gebruikt voor AvaaBook eBook-bestanden. Als je te maken hebt met een AVA-bestand, wordt het niet geopend met de programma's van hierboven, maar werkt het alleen met de Persian AvaaPlayer.

JA-bestanden lijken op elkaar; dit zijn Jet Archive-bestanden die gecomprimeerde gamebestanden opslaan. Een ander voorbeeld zijn JavaScript Proxy Autoconfig-bestanden (. JVS) die webbrowsers gebruiken om een proxyserver te configureren.

FAQ

    Hoe lees ik een bestand in Java?

    U kunt een bestand, zoals een CSV-bestand, in Java lezen met behulp van de BufferedReader klassenmethode. Bezoek de documentatie van Oracle voor meer informatie over de klasse BufferedReader en andere methoden voor het lezen van bestanden, zoals FileReader, InputStreamReader en Files.newBufferedReader()

    Hoe maak ik een bestand in Java?

    Er zijn verschillende opties voor het maken van bestanden in Java. Een methode is de createNewFile() methode om een leeg bestand te openen. Duik dieper met de tutorial van Oracle over het maken van bestanden in Java.

Aanbevolen: