Wat betekenen de mijlen per kWh-nummer van een EV-batterij?

Inhoudsopgave:

Wat betekenen de mijlen per kWh-nummer van een EV-batterij?
Wat betekenen de mijlen per kWh-nummer van een EV-batterij?
Anonim

Mijlen per kilowattuur is een term die je misschien hebt gehoord in verband met elektrische voertuigen (EV's). Je hebt misschien ook wel eens gerelateerde termen voorbij horen komen, zoals kilowatt, mijl per gallon equivalent (MPGe) en kilowattuur per 100 mijl (kWh/100 mijl). Deze termen verwijzen allemaal naar de energie, in de vorm van elektriciteit, die een EV verbruikt wanneer je ermee rijdt.

Als je gewend bent aan benzine-aangedreven voertuigen, lijken deze termen misschien veel om in je op te nemen, maar het begrijpen van de mijl-per-kWh, MPGe en kWh/100 mijl-cijfers van een EV-batterij en wat ze betekenen is niet moeilijk als je eenmaal aan de voorwaarden gewend bent.

Als je dat doet, zul je snel zien hoe ze je zullen helpen begrijpen hoe efficiënt een EV is en hoe je EV's en voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE) op een zinvolle manier kunt vergelijken.

Wat kW (Kilowatt) en kWh (Kilowattuur) gemiddeld

Kilowatt en kilowattuur zijn twee belangrijke termen om te weten met betrekking tot EV's; ze zullen je helpen te begrijpen hoe een EV energie opslaat en gebruikt.

Image
Image

Kilowatt (kW) is een maat voor energieoverdracht. Om wat meer uit te werken, de term kilowatt beschrijft de snelheid waarmee energie stroomt. Op dezelfde manier kan een term als 'gallons per minuut' worden gebruikt om de snelheid te beschrijven waarmee een vloeistof zoals water of gas uit een slang, pomp of kraan stroomt, kilowatt beschrijft de snelheid van energieoverdracht. Een hoger kW-getal betekent meer energiestroom, daarom laadt uw EV sneller op bij laadstations met een hoger kW.

Image
Image

Kilowattuur (kWh) is een hoeveelheid elektriciteit. Een kilowattuur is de hoeveelheid energie die in één uur wordt overgedragen, dus het beschrijft een hoeveelheid energie. Je kunt kilowattuur ongeveer hetzelfde zien als benzine: de hoeveelheid kilowattuur die is opgeslagen in een EV-batterij is vergelijkbaar met de hoeveelheid gallons gas in de tank van een verbrandingsmotor (ICE) voertuig: met een van beide kunt u ze opslaan en gebruiken om stroom op te wekken om uw voertuig in beweging te krijgen en te houden.

EV-laders worden meestal bepaald door het aantal kilowatt dat ze kunnen leveren, terwijl EV-batterijen meestal worden bepaald door het aantal kilowattuur dat ze kunnen opslaan. Een theoretisch laadstation van één kilowatt dat gedurende één uur op een EV wordt aangesloten, zou één kilowattuur aan energie leveren aan de batterij van de EV.

Hoeveel kilowattuur EV's gebruiken per mijl

Als bestuurder ga je je vooral zorgen maken over het bereik en de efficiëntie van je EV. Om die dingen te bepalen, moet je weten hoeveel energie een EV verbruikt in verhouding tot de afstand die hij aflegt. Dit wordt meestal uitgedrukt in kilowattuur per mijl, dat is hoeveel stroom de EV nodig heeft om één mijl af te leggen.

De EPA biedt specifiek een kilowattuur per 100 mijl-classificatie voor EV's, dat is hoeveel kilowatt aan energie een voertuig nodig heeft om 100 mijl af te leggen.

Aangezien verschillende EV's verschillende batterijformaten, prestatienormen en stroomverbruiksvereisten hebben, moet je kijken hoeveel energie elk nodig heeft om een bepaalde afstand af te leggen wanneer je elektrische voertuigen vergelijkt. Deze meting is gestandaardiseerd, dus u hoeft alleen maar te kijken naar de kWh/100 mijl-classificaties van twee voertuigen om te zien hoe efficiënt elk voertuig zijn batterijvermogen gebruikt.

Waar MPGe past

Naast de kWh/100 mijl-classificatie, biedt de EPA ook een mijl-per-gallon equivalente classificatie, MPGe genaamd. In tegenstelling tot de kWh/100 mijl-classificatie, die alleen kijkt naar hoeveel energie elk voertuig nodig heeft om een bepaalde afstand af te leggen, is MPGe bedoeld om u te helpen de efficiëntie van elektrische voertuigen te vergelijken met die van benzinevoertuigen.

Wanneer de EPA een MPGe voor een voertuig vaststelt, gaan ze uit van de basisaanname dat één gallon gas gelijk is aan 33,7 kWh elektriciteit. Vervolgens kijken ze hoe ver een voertuig kan rijden met 33,7 kWh elektriciteit. Als een voertuig 33,7 kWh energie verbruikt om 200 mijl af te leggen, dan krijgt dat voertuig een 200 MPGe-classificatie, terwijl een voertuig dat slechts 100 mijl reist met dezelfde hoeveelheid energie een 100 MPGe-classificatie krijgt.

Winkelen voor EV's? Hoe de kilometerstandnummers van de EV Windows-sticker te lezen

Als je een nieuwe auto koopt, zie je een grote raamsticker met veel details over de auto, van uitrusting tot kilometerstand.

Kilometers voor raamstickers zijn gedetailleerder op EV's dan op voertuigen op benzine. Ze hebben een prominente MPGe-nummer, maar je ziet ook een aantal kWh/100 mijl, nummers voor het rijbereik, brandstofkosten en besparingen, en meer.

Het MPGe-nummer op een EV-raamsticker is er om u te helpen het brandstofverbruik van dat voertuig te vergelijken met dat van een gelijkwaardig voertuig op gas. Een voertuig op gas kan bijvoorbeeld 14 mijl afleggen op één gallon gas, of 14 MPG, terwijl een EV van een vergelijkbare grootte en hetzelfde ontwerp 119 mijl kan afleggen met een equivalente hoeveelheid elektriciteit, of 119 MPGe.

Het belangrijkste getal om naar te kijken is de kWh per 100 mijl. Hoewel MPGe nuttig is bij het vergelijken van EV's met voertuigen op gas, gebruikt het een conversiefactor die het moeilijk kan maken om precies te begrijpen hoeveel elektriciteit de EV gaat gebruiken. Het aantal kWh per 100 mijl is veel eenvoudiger omdat het u letterlijk vertelt hoeveel kilowattuur het voertuig verbruikt om 100 mijl af te leggen.

Image
Image

Aangezien de prijs van elektriciteit op uw energierekening wordt uitgedrukt in kWh, maakt de kWh per 100 mijl-metriek het buitengewoon gemakkelijk om in één oogopslag te zien hoeveel een voertuig daadwerkelijk zal kosten om op te laden. Als elektriciteit bijvoorbeeld 12 cent per kWh kost waar je woont, en je hebt een voertuig gekocht met een beoordeling van 30 kWh per 100 mijl, dan zou je kunnen verwachten dat het je ongeveer $ 3,60 aan elektriciteit kost om 100 mijl te rijden.

De cijfers zijn natuurlijk niet zo eenvoudig als dat in werkelijkheid, aangezien opladers niet 100 procent efficiënt zijn en de hoeveelheid elektriciteit die uw voertuig verbruikt, afhankelijk is van verschillende omgevingsfactoren en uw persoonlijke rijstijl stijl. Toch is het een gemakkelijke basis om te gebruiken wanneer u aan het vergelijken bent.

Bereik versus efficiëntie: verwar de twee niet

Bereik is een van de grootste verkoopargumenten die je zult zien als je op zoek bent naar EV's. Aangezien het opladen van een EV langer duurt dan het tanken van een benzinevoertuig, en er nog steeds plaatsen zijn waar het moeilijk is om een laadstation te vinden, is het bereik een belangrijke factor voor iedereen die regelmatig lange afstanden rijdt.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het bereik en de efficiëntie heel verschillend zijn, en een voertuig dat opschept over een groot bereik betekent niet dat het ook even efficiënt of betaalbaarder is om te besturen dan een elektrisch voertuig met een kortere actieradius.

Het bereik van een EV is hoe ver het kan reizen tussen oplaadbeurten, terwijl de efficiëntie van een EV verwijst naar hoe goed het is in het omzetten van opgeslagen energie in bereik. De kWh per 100 mijl-classificatie van een EV is een efficiëntieclassificatie omdat deze aangeeft hoeveel energie het voertuig nodig heeft om 100 mijl af te leggen. De actieradius van een EV heeft geen betrekking op efficiëntie, maar laat alleen zien hoe ver het voertuig kan rijden op één lading, zonder rekening te houden met de hoeveelheid energie die daarvoor nodig is.

Hier is een voorbeeld: als het ene voertuig een batterij van 100 kWh heeft en een actieradius van 300 mijl, en een tweede voertuig een batterij van 20 kWh en een bereik van 60 mijl, hebben beide voertuigen dezelfde efficiëntie. Ook al kan men veel verder gaan tussen ladingen, ze hebben allebei dezelfde hoeveelheid energie nodig om een gelijke afstand af te leggen. (Ed. note: In dit specifieke voorbeeld hebben beide voertuigen een vermogen van 33,3 kWh per 100 mijl.)

Het bereik van een EV is hoe ver het kan reizen tussen oplaadbeurten, terwijl de efficiëntie van een EV verwijst naar hoe goed het is in het omzetten van opgeslagen energie in bereik.

Met al het andere gelijk in termen van rijstijl en omstandigheden, zullen twee voertuigen met een verschillende actieradius maar dezelfde efficiëntie ongeveer hetzelfde bedrag kosten om te gebruiken. De belangrijkste uitzondering is dat sommige laadstations een vergoeding per sessie in rekening brengen naast een op tijd of kWh gebaseerd tarief.

Als je per sessie beta alt, kost een voertuig dat niet zo vaak hoeft te worden opgeladen na verloop van tijd minder om op te laden dan een voertuig met een kleinere batterij die moet worden opgeladen vaker.

Leven met de nieuwe MPG (MPGe)

De verscheidenheid aan termen en getallen die rondslingeren met betrekking tot EV-batterijen kan ontmoedigend lijken, maar ze zijn allemaal nuttig.

MPGe is ook een goed getal om naar te kijken bij het vergelijken van de efficiëntie van een EV met de efficiëntie van een ICE-voertuig, terwijl de kWh/100 mijl-classificatie van een voertuig het gemakkelijk maakt om te zien hoeveel het voertuig werkelijk zal kosten om opladen en rijden. Kilowatt is een belangrijke term om te begrijpen als je bedenkt hoe snel een laadstation zal werken, terwijl kijken naar de kWh-classificatie van een batterij hetzelfde is als kijken naar hoeveel liter een benzinetank kan bevatten.

Als je bedenkt hoe EV's energie verbruiken op dezelfde manier als ICE-voertuigen benzine verbranden, is het allemaal veel logischer.

Aanbevolen: