Hoe een Amazon Fire-tablet in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Amazon Fire-tablet in te stellen
Hoe een Amazon Fire-tablet in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Nadat je verbinding hebt gemaakt met wifi, log je in op je Amazon-account of maak je een nieuwe aan.
  • Eens voltooid, maakt u een pincode aan en stelt u ouderlijk toezicht in. Gebruik de Alexa-app om je slimme apparaten te verbinden.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon Fire-tablet instelt. De instructies zijn van toepassing op alle Fire-tabletmodellen.

Hoe stel ik een Amazon Fire-tablet in?

Je hebt een wifi-verbinding nodig om je Fire-tablet in te stellen, dus zorg ervoor dat je binnen het bereik bent van een netwerk waartoe je toegang hebt. Je hebt ook een Amazon-account nodig, maar als je er geen hebt, kun je een account maken op je apparaat.

De opties die je ziet, kunnen variëren, afhankelijk van de generatie van je Fire-tablet, maar het proces is in principe hetzelfde op alle apparaten.

  1. Voordat u uw tablet inschakelt, moet u ervoor zorgen dat deze volledig is opgeladen. Sluit hem aan en houd de batterij-indicator in de gaten. Eenmaal opgeladen, houdt u de Power-knop ingedrukt om uw apparaat in te schakelen.
  2. Kies uw taal en gewenste lettergrootte en tik vervolgens op Doorgaan.
  3. Kies je wifi-netwerk en voer het wachtwoord in om verbinding te maken. Uw Fire-tablet downloadt automatisch alle updates die het nodig heeft.

    Image
    Image
  4. Log in op je Amazon-account of tik op Start hier om een nieuwe aan te maken.

  5. Als je Amazon-account een back-up heeft gemaakt van gegevens van een eerdere Fire-tablet, kun je op Herstellen tikken om al je oude apps te laden. Tik anders op Niet herstellen om te beginnen met de standaardinstellingen.
  6. Bekijk de functies en schakel alle functies uit die u niet wilt, en tik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  7. Bekijk een korte introductievideo en kies vervolgens de profielen die zijn gekoppeld aan je Amazon-account dat het apparaat gaat gebruiken. Als u een kinderprofiel opneemt, wordt u gevraagd een toegangscode of pincode op het vergrendelscherm in te voeren.

    Je kunt op elk moment een kinderprofiel maken op je Fire-tablet met de Amazon Kids-app.

    Image
    Image
  8. Je kunt aanbiedingen krijgen voor Amazon-services zoals Goodreads, Prime en Kindle Unlimited. Je kunt je later altijd voor deze services aanmelden, dus weiger om door te gaan met de installatie.

    Image
    Image
  9. Vervolgens zal Amazon inhoud aanbevelen, zoals films, apps en games. Selecteer de items die u wilt downloaden of tik op Niet nu om door te gaan.

    Image
    Image
  10. Je wordt dan begeleid bij het instellen van de Alexa-stemassistent. Tik op Akkoord en doorgaan, of kies Alexa uitschakelen en tik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  11. Tik op Voltooien om naar het startscherm van je Fire-tablet te gaan. Sluit alle pop-ups en u bent klaar om uw apparaat te gaan gebruiken.

    Image
    Image

Bottom Line

Je kunt geen Fire-tablet gebruiken zonder een Amazon-account. Als je er geen hebt, kun je een Amazon-account maken wanneer je je apparaat instelt.

Wat moet ik doen nadat ik mijn Fire-tablet heb ingesteld?

Als je geen wachtwoord hebt aangemaakt bij het instellen van je apparaat, ga dan naar Instellingen > Beveiliging en privacy >Lock Screen Passcode Als uw kind het apparaat gaat gebruiken, moet u ook ouderlijk toezicht instellen op uw Fire-tablet. Gebruik de Alexa-app voor Fire-tablets om uw smarthome-apparaten, zoals de Amazon Echo of Echo Show, te bedienen.

FAQ

    Hoe update ik een Amazon Fire-tablet?

    Controleer op een update van de software van je Fire-tablet in de app Instellingen. Ga naar Instellingen > Apparaatopties > Systeemupdates > Controleer nu. Als er nieuwe software beschikbaar is, wordt u gevraagd deze te downloaden en te installeren.

    Hoe zet ik een Amazon Fire-tablet terug op de fabrieksinstellingen?

    Om een Amazon Fire-tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, gaat u naar Instellingen > Apparaatopties > Reset to Factory Defaults > Reset Dit proces verwijdert alles op de tablet, maar u kunt alles opnieuw synchroniseren en downloaden wanneer u het opnieuw instelt.

Aanbevolen: