Apple Watch versus Fitbit

Inhoudsopgave:

Apple Watch versus Fitbit
Apple Watch versus Fitbit
Anonim

Sommige Fitbit-dragers kopen een Apple Watch omdat ze meer geïnteresseerd zijn in het zien van meldingen op hun iPhone dan in de Apple Watch-activiteitsfuncties. Ze zien de Apple Watch als een apparaat dat een andere ervaring biedt als het gaat om het volgen van oefeningen, hardlopen en wandelen.

Na een paar maanden worden de Activity- en Workout-apps op de Watch echter twee van hun favoriete Apple Watch-functies. Mensen die deze apparaten elke dag dragen, concentreren zich meer op de activiteitsmetingen van de Apple Watch dan die van de Fitbit. We hebben beide apparaten beoordeeld en ze verschillen op verschillende gebieden.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Maatregelen oefening.
  • Inclusief een hartmonitor.
  • Helpt bij het stellen van doelen.
  • Maatregelen activiteit.
  • Geen hartmonitor.
  • Bewaakt de voortgang richting doelen.

Zowel de Apple Watch als de Fitbit zijn handige apparaten voor personen die geïnteresseerd zijn in hun fitnessniveau. De Apple Watch heeft andere functies, zoals berichten en meldingen, die de Fitbit niet probeert te evenaren. De Apple Watch kost echter meer en werkt niet zonder een partnerschap met een iPhone.

De Fitbit stimuleert concurrentie met andere Fitbit-dragers. De Apple Watch coacht de drager om geleidelijk verbeteringen aan te brengen in hun activiteitenniveau. Voor mensen die lange tijd achter een computerscherm zitten, zijn de Apple Watch staande herinneringen een waardevolle toevoeging waar Fitbit niet aan kan tippen.

Activiteitskenmerken: Oefening is iets anders dan actief zijn

  • Vereist extra inspanning om als oefening te tellen.
  • Telt alle stappen als activiteit.

Een van de grootste onthullingen voor Fitbit-dragers is dat al die actieve minuten waar ze trots op zijn niet zo actief zijn. De Fitbit kan 80 actieve minuten laten zien, wat ongeveer de lengte is van twee lange hondenwandelingen, terwijl de Apple Watch de stappen registreert, maar denkt dat slechts vijf minuten van de beweging kwalificeren als oefening. Dat is een groot verschil en iets dat het vermelden waard is als het gaat om het bereiken van fitnessdoelen op de lange termijn.

Als je in een redelijk langzaam tempo loopt (ongeveer 18 of 19 minuten per mijl), categoriseert de Apple Watch die ontspannen wandelingen niet als inspannende inspanning. Beide apparaten registreren de beweging, maar op verschillende manieren. Het verschil komt van de hartslagmeter in de Apple Watch. Het weet dat die kilometers niet veel moeite kostte, terwijl de Fitbit niet kan bepalen hoeveel werk er in die looptrainingen is gestoken.

Doelen en coaching: beide stellen doelen, maar slechts één coach

  • Coacht nieuwe gebruikers bij het stellen van doelen.
  • Stelt doelen, maar coacht niet voor verbetering.

Met de Apple Watch kun je elke dag een caloriedoel instellen - een aantal dat je door beweging wilt bereiken. Naarmate de dag vordert, wordt de roze cirkel in de Activiteit-app geleidelijk gesloten.

Nieuwkomers bij de Apple Watch kunnen 700 calorieën als hun doel kiezen. Dat klinkt misschien als een redelijk doel voor een relatief actief persoon. Het blijkt dat het verbranden van 700 calorieën meer moeite kost dan je misschien denkt. Nieuwe gebruikers missen vaak hun doelen in de eerste week. Ze zijn gewend om meer dan 2.000 calorieën te verbranden met een Fitbit, dus ze kunnen toch zeker 700 bereiken? Het blijkt dat Fitbit de calorieën die je van nature verbrandt aan de mix toevoegt. Dat is een scheef getal als je er later naar kijkt in de context van hoeveel je hebt verbrand door inspanning in plaats van alleen maar door te ademen.

Wat interessant is, is de reactie van de Apple Watch op storingen in het verbranden van calorieën. De volgende week suggereert het een lager caloriedoel als iets om te proberen. Wanneer je je doel voor een week bereikt, de volgende maandag, stelt de Apple Watch een hoger doel voor. De Apple Watch scha alt de zaken geleidelijk op van week tot week, waardoor wat ooit een onhaalbaar doel was een mogelijkheid wordt.

Dat is een contrast met de Fitbit. Hiermee kunt u stapdoelen instellen en zien hoe ver u verwijderd bent van het bereiken van uw doel. Het is aan jou om te bepalen wat realistisch is met betrekking tot doelen. Als je begint met het stellen van onrealistische doelen, zul je het op prijs stellen als de Apple Watch je zachtjes begeleidt en suggesties doet over wat je mogelijk kunt bereiken.

Extra Feature: Tijd om op te staan

  • Herinnert gebruikers eraan om regelmatig op te staan.
  • Geen opstafunctie.

Iedereen die het grootste deel van de dag voor een computerscherm zit, kan genieten van de zachte herinnering van de Apple Watch om overdag op te staan. In het begin komt de melding elk uur als een uurwerk als je de afgelopen 50 minuten niet hebt gestaan. Al snel train je jezelf om overdag op te staan en te bewegen. Alleen al deze kleine hoeveelheid beweging kan ervoor zorgen dat u zich tijdens de werkdag gezonder en productiever voelt. Dit is een functie die de Fitbit mist.

Concurrentie: Fitbit stimuleert competitie

  • Geen sociale prompts om concurrentie aan te moedigen.
  • Moedigt wedstrijden met collega's en vrienden aan.

Een ding dat je misschien mist met de Apple Watch, is concurreren met anderen. Met Fitbit daag je collega's en vrienden uit voor wedstrijden waarin je elkaar probeert te overtreffen in het weekend of op een bepaalde dag. De Apple Watch Activity-app heeft geen sociaal uitdagingselement, dus het is niet mogelijk om tijdens je trainingen met vrienden te wedijveren. Als je gewend bent om een Fitbit te dragen, weet je dat er niets boven een vriendschappelijke wedstrijd gaat om je te motiveren om eropuit te gaan en te bewegen.

Eindoordeel

De Apple Watch is de beste keuze als je op zoek bent naar smartwatch-functies in een activity tracker. De verfijning van zijn activiteiten-app, doelcoaching en stand-upmeldingen onderscheiden hem van andere trackers. De Apple Watch vereist echter een iPhone om te werken. Gebruikers zonder iPhone vinden de Fitbit een handige fitnesspartner.

Aanbevolen: