Waarom we oude games op nieuwe consoles nodig hebben

Inhoudsopgave:

Waarom we oude games op nieuwe consoles nodig hebben
Waarom we oude games op nieuwe consoles nodig hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo brengt nog meer van zijn oudere gamescatalogus naar Nintendo Switch Online.
  • We hebben onlangs een toename gezien van remakes en remasters van oudere klassieke games, evenals porten van de originelen.
  • Hoewel remakes en remasters veel op tafel kunnen leggen, kan het net zo geweldig zijn om dat originele klassieke ontwerp opnieuw te ervaren op een nieuwere console.
Image
Image

Nu alle remakes en remasters van oudere games worden uitgebracht, zeggen sommige game-ontwikkelingsexperts dat we de originele klassiekers naar nieuwere consoles moeten blijven brengen.

De afgelopen jaren hebben we verschillende remakes en remasters zien verschijnen voor oudere games zoals Resident Evil 2, Demon's Souls en meer. Hoewel deze remakes met liefde en bewondering zijn ontvangen, hebben andere bedrijven zich gericht op het brengen van de originele ervaring naar nieuwere consoles.

Nintendo is het meest recente gamingbedrijf dat een poging doet om klassieke titels terug te brengen in hun oorspronkelijke formaat. Het kondigde aan dat Nintendo 64- en Sega Genesis-games via een online abonnement naar de Switch zouden komen. Deze stap, zeggen experts, is belangrijk omdat het kan helpen de plaats die deze titels innemen in de gamegeschiedenis te versterken.

"Er is absoluut de nostalgische factor voor oudere gamers en een manier voor jongere gamers om klassiekers te spelen die de game-industrie vandaag hebben gevormd. Deze klassiekers zijn ook geweldige games die heel leuk waren - en nog steeds leuk zijn, " Jong Shin, de oprichter en CEO van iiRcade, vertelde Lifewire in een e-mail.

Meer dan nostalgie

Hoewel het gemakkelijk is om te kijken naar de recente golf van retro-games die zijn uitgebracht en het op te schrijven als een zoektocht naar nostalgie, staat er meer op het spel dan dat. Elk jaar worden er duizenden games uitgebracht, zowel indie- als triple-A-titels. Dit betekent dat de gamewereld steeds drukker wordt.

Als gamers nieuwere titels blijven spelen, besteden ze misschien minder tijd aan die oudere games, of zijn ze zich nooit bewust van hun bestaan. Voor games van eerdere systemen, zoals de Nintendo 64 en Sega Genesis, kan het vaak te veel gedoe zijn om het systeem aan te sluiten en een televisie te hebben waarop ze kunnen werken zonder adapters te kopen.

Door deze titels naar nieuwere consoles te brengen, effenen bedrijven zoals Nintendo echter de weg voor zowel het oudere als het jongere publiek om die retro-games in hun oorspronkelijke formaat te ervaren.

Natuurlijk, er is een vleugje nostalgie dat oudere gamers zullen vinden bij het opnieuw spelen van die titels. Maar het versterkt ook de plaats van het spel in de geschiedenis door het opnieuw centraal te stellen voor gamers van alle leeftijden om te ervaren.

Meestal is het de moeite waard om in de gaten te houden als een gamebedrijf de moeite neemt om een titel te herdistribueren. Natuurlijk zijn er gevallen waarin dit niet het geval is, en niet elke heruitgave zal het beste standhouden, maar door die games voor mensen te plaatsen, blijven ze fris in de geest van de gamegemeenschap.

Remake, Remaster of Original

Er is echter meer dan één manier om de status van een game in de geschiedenis nieuw leven in te blazen, en we hebben twee van deze manieren het afgelopen decennium nogal wat zien gebeuren in games. Remakes en remasters zijn belangrijke onderdelen van de gamecyclus geworden.

Image
Image

Sommige ontwikkelaars zijn zelfs teruggegaan en hebben games uit hun verleden volledig vernieuwd om ze naar een nieuwer publiek te brengen met meer gemoderniseerde systemen.

Het is niet hetzelfde als het origineel naar een nieuwere console brengen, maar ontwikkelaars kunnen er nog steeds elementen van die originele ervaring mee laten zien met wat tweaks.

Vaak komen deze aanpassingen neer op het moderniseren van de besturing, iets waar veel oudere games veel last van hadden, vooral die uit de beginjaren van het gamen.

Maar moeten ontwikkelaars zich concentreren op het opnieuw maken, remasteren of het brengen van die originele titel naar nieuwere consoles? Shin zegt dat hij gelooft dat alle drie de soorten ervaringen een plaats hebben in de gamewereld van vandaag en dat elk ervan kan helpen om die titel meer op te laten vallen.

Uiteindelijk zegt Shin dat ontwikkelaars zich moeten concentreren op het bieden van verschillende manieren aan gamers om deze klassieke titels te ervaren, waardoor meer mensen naar de ervaring zullen trekken.

"Vandaag de dag is een van de grootste trends het opnieuw maken van klassieke games van weleer, wat erg spannend is voor gamers. Geweldige voorbeelden zijn Streets of Rage 4 en Teenage Mutant Ninja Turtles, en de nieuwe remake van House of the Dead. Deze games zijn geschikt voor een ander publiek dan de originele versies, en beide versies brengen verschillende smaken van nostalgie en modernisering met zich mee", zei hij.

Aanbevolen: