Mixed Reality kan robots veranderen in extensies van jou

Inhoudsopgave:

Mixed Reality kan robots veranderen in extensies van jou
Mixed Reality kan robots veranderen in extensies van jou
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Mixed reality zou je binnenkort robots op afstand kunnen laten besturen.
  • Mixed reality, of een soortgelijk concept dat bekend staat als extended reality, zou het leger in staat kunnen stellen robots in gevechten te gebruiken.
  • Grote fabrikanten gebruiken mixed reality om een monteur op één locatie iemand in het hele land te laten assisteren bij de eindmontage van een vliegtuig.

Image
Image

Met virtual reality-headsets kun je ooit een robot besturen, van het slagveld tot een operatiekamer.

Onderzoekers van het Microsoft Mixed Reality en AI Lab en ETH Zürich hebben onlangs een nieuwe methode ontwikkeld die mixed reality en robotica combineert. De term 'mixed reality' (MR of MxR) verwijst naar het samensmelten van echte en virtuele werelden om nieuwe omgevingen te creëren, en het maakt deel uit van een groeiende inspanning om betere manieren te vinden om robots op afstand te gebruiken.

"Huidige systemen vereisen training en oefening voor operators om de geabstraheerde commando's te leren", vertelde Todd Richmond, een IEEE-lid en directeur van het Tech + Narrative Lab aan de Pardee RAND Graduate School, aan Lifewire in een e-mailinterview. "MxR kan een operator een meer "belichaamd" besturingssysteem bieden en kan meer letterlijke lichaamsbewegingen gebruiken voor commando en controle (bijvoorbeeld een mens die een arm beweegt om de robotarm te bewegen)."

Virtuele bediening

Het door de onderzoekers bedachte MR- en robotsysteem is getest met een HoloLens MR-headset. Eén methode is ontworpen om missies te plannen waarin een robot een omgeving inspecteert.

De menselijke gebruiker beweegt zich in de omgeving die ze willen inspecteren met een HoloLens-headset en plaatst hologrammen in de vorm van waypoints die het traject van een robot bepalen. De gebruiker kan ook specifieke gebieden markeren waar hij wil dat een robot afbeeldingen of gegevens verzamelt.

Mixed reality-robotica maakt productie, operaties en allerlei dingen mogelijk door robots die op afstand door mensen worden bestuurd.

"De combinatie van ruimtelijk computergebruik en egocentrische detectie op mixed reality-apparaten stelt hen in staat menselijke acties vast te leggen en te begrijpen en deze te vertalen naar acties met ruimtelijke betekenis, wat opwindende nieuwe mogelijkheden biedt voor samenwerking tussen mensen en robots," de onderzoekers schreven in hun krant.

Mixed reality, of een soortgelijk concept dat bekend staat als extended reality, zou het leger in staat kunnen stellen robots in gevechten te gebruiken, zei Gregory Thomas, de directeur van het Center for Design Research aan de Universiteit van Kansas, in een e-mailinterview.

"De robots zouden niet alleen gegevens over de omgeving kunnen verzamelen, maar ook directe gevaren kunnen analyseren, passages in kaart kunnen brengen, veiligheidsproblemen kunnen oplossen (denk aan een bomdetectie-eenheid die kan bewegen als een mens, en een enorme hoeveelheid meer info aan de controller), "zei hij.

Vrediger gebruik van de technologie is een lopend project met robots in ziekenhuizen. Thomas en zijn team gebruikten een robot in een ziekenhuis in Kansas om 'vrienden' te worden met pediatrische patiënten.

"Voor een kind ontdekten we dat angst, frustratie, [en] eenzaamheid allemaal veel voorkomen, en de robot kon worden geprogrammeerd met een medisch kinderwoordenboek om een aanstaande "procedure" uit te leggen, waardoor ze comfortabeler, "zei Thomas.

Toekomstige robots te hulp

Als mixed reality een vlucht neemt, kan het je uiteindelijk ook helpen om vanuit huis te werken. Grote fabrikanten gebruiken mixed reality om een monteur op één locatie iemand in het hele land te laten assisteren bij de eindmontage van een vliegtuig, zei Bob Bilbruck, CEO van het technologieadviesbureau Captjur in een e-mailinterview.

Image
Image

"Mixed reality-robotica maakt productie, operaties en allerlei dingen mogelijk door robots die op afstand door mensen worden bestuurd", voegde hij eraan toe.

Onderzoekers van Imperial College London hebben onlangs een kneedbare robotarm ontwikkeld die met behulp van augmented reality (AR) in vorm kan worden gedraaid. De robotarm kan in alle richtingen worden gedraaid voor gebruik in gebieden zoals onderhoud van ruimtevaartuigen, productie en revalidatie van verwondingen.

Mixed reality zou op een dag zelfs mensen in staat kunnen stellen een fysieke avatar te belichamen in de vorm van een robot.

"Deze hebben voor de hand liggende toepassingen in gevaarlijke situaties (bijv. Brandbestrijding, explosieven, enz.), maar kunnen ook leiden tot meer recreatief gebruik, zoals hybride sporten [en] entertainment", zei Richmond. "De lijnen zullen blijven vervagen tussen analoog en digitaal, tussen mens en machine."

Aanbevolen: