Vanguard Alta Pro Review: full-featured, full-size statief

Inhoudsopgave:

Vanguard Alta Pro Review: full-featured, full-size statief
Vanguard Alta Pro Review: full-featured, full-size statief
Anonim

Bottom Line

De Vanguard Alta Pro is een statief van volledige grootte met uitstekende veelzijdigheid en eersteklas duurzaamheid.

Vanguard Alta Pro 263AB 100 statief

Image
Image

We hebben het Vanguard Alta Pro 263AB-statief gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Vanguard Alta Pro 263AB is een uitstekend full-sized statief voor de studiofotograaf. Met een ultrastevige constructie, veel hoekopties en enkele subtiele componenten die het opzetten en afbreken vergemakkelijken, past dit statief precies in een studio-opstelling. We zouden dit niet in de reisvriendelijke categorie plaatsen omdat het niet gemakkelijk in een reistas past, maar de stevigheid van de constructie, de grote, gemakkelijk te bedienen componenten en het hoge gewicht maken het een geweldige hoofdstatief voor video- of fotoshoots.

Image
Image

Design: dik en sportief, maar toch professioneel

De hele Vanguard-lijn van statieven heeft dezelfde algemene look en feel: een overwegend zwarte constructie met gladde metallic zilveren accenten en enkele feloranje accenten op de secundaire schakelaars. De 263AB ziet er net zo professioneel uit en voelt aan als je zou verwachten van een Vanguard-statief.

Elk van de hoofdpoten is 22 inch lang wanneer ze worden opgevouwen en ongeveer 0,5 inch dik op hun breedst. De middenpaal heeft een zeshoekig ontwerp, wat hem mooi onderscheidt van de gebogen hoofdpoten. Het aluminium heeft een geheel matzwart, geborsteld aluminium oppervlak, dat er heel strak uitziet. Al met al past het ontwerp van dit statief bij alles waar een moderne fotograaf naar op zoek is, ook al geven de oranje accenten het een wat sportiever karakter.

Bekijk onze gids voor het maken van foto's met een statief.

Image
Image

Setup en prestaties: Hoge kwaliteit en zeer betrouwbaar

Met statieven die zo multifunctioneel zijn, is er een beetje een leercurve. Met alle knoppen, schakelaars en hendels was de 263AB geen uitzondering. We beginnen bovenaan en werken naar beneden. De bovenplaat die de camera vasthoudt, springt in en uit met een kleine veerbelaste knop, die we net redelijk vonden wat betreft een snelontgrendelingsmechanisme. Er zijn twee niveaus aan de bovenkant die perfect rechte opnamen mogelijk maken. Het belangrijkste scharnierpunt op het montagemechanisme is de SBH-100-kogelkop waarvan we hebben vastgesteld dat deze een van de soepelste bewegingen heeft op alle statieven die we hebben getest.

De zeshoekige staaf in het midden biedt nog meer veelzijdigheid omdat hij tot zijn volledige hoogte van meer dan 68 inch kan worden uitgeschoven of volledig kan worden neergeklapt. Je kunt hem zelfs tot 180 graden draaien voor meer schuine hoeken. Ten slotte kunnen de drie poten van het statief worden uitgeschoven tot 56 inch met hun twee telescopische secties, en ze kunnen naar buiten worden gedraaid in echt intuïtieve vergrendelingshoeken van 25, 50 en 80 graden. Deze vergrendelingsdraaipunten worden geactiveerd en gewijzigd door een stevige druk op de zilveren vergrendelingsknop aan de bovenkant van elke poot.

Het belangrijkste scharnier op het montagemechanisme is de SBH-100-kogelkop, waarvan we vonden dat deze een van de soepelste bewegingen was op alle statieven die we hebben getest.

De knoppen en knoppen zijn zeer intuïtief geplaatst binnen ongeveer 15 cm van alle topcamera-accessoires en bedieningselementen, wat betekent dat het heel gemakkelijk is om snel een van de bovenstaande functies aan te passen terwijl je aan het fotograferen bent.

Kijk eens naar enkele van de beste camcorderstatieven die je kunt kopen.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: substantieel, betrouwbaar en buitengewoon duurzaam

Vanguard staat bekend als een merk dat zowel fotografie-accessoires als natuur-, wandel- en jachtaccessoires verkoopt. Als zodanig is het niet verrassend om te zien dat de 263AB robuust aanvoelt. Van de aluminiumlegering die een groot deel van de constructie uitmaakt tot de gegoten magnesiumlegering die sommige verbindingen en componenten ondersteunt, het statief is eersteklas. Zelfs de plastic onderdelen, zoals de telescopische beugels van de benen en de met rubber beklede spanknoppen, voelen aan alsof ze lang meegaan.

De 263AB ziet eruit en voelt net zo professioneel aan als je zou verwachten van een Vanguard-statief.

Deze eersteklas bouwkwaliteit heeft wel een prijs: het hele apparaat weegt ongeveer 5,4 pond, wat aan de zwaardere kant is van de statieven die we hebben getest. Dit betekent dat het erg moeilijk zal zijn om het mee te nemen op je externe opnamen als een reisstatief - een feit dat nog wordt onderstreept door hoe groot het is, zelfs opgevouwen. Aan de positieve kant belooft de constructie een maximale gewichtscapaciteit van 15,4 pond, wat betekent dat in principe elk merk DSLR zal worden ondersteund. Dit alles maakt dat de Alta Pro beter geschikt is voor gebruik in een studio dan als reisstatief.

Bekijk onze onderhoudsgids voor DSLR-camera's.

Image
Image

Accessoires inbegrepen: alle basics, geen franje

De Alta Pro is ontworpen als het enige belangrijkste hulpmiddel voor werkende fotografen. Het wordt geleverd met een dikke, stevige draagtas met een riem die een stuk groter en comfortabeler is dan veel van de kleinere reisstatieftassen. De tas opent en sluit van bovenaf met een trekkoord, in plaats van een doorlopende ritssluiting, wat naar onze mening niet de beste is, omdat het statief moeilijker eruit komt. Er is ook de cameraplaat met snelsluiting en Vanguard bevat ook een inbussleutel voor het aanpassen van enkele van de fijnafstellingsmechanismen door het hele apparaat.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste camera-accessoires.

Image
Image

Prijs: Duur, maar vooral de moeite waard

Op de Vanguard-website kost de Alta Pro iets minder dan $ 200, wat hem aan de bovenkant van de statieven plaatst die ze aanbieden. Je kunt dit regelmatig op Amazon kopen voor ongeveer $ 130, wat naar onze mening een veel betere prijs is voor dit statief. Veel van de duurdere reisstatieven kosten dichter bij $ 200, dus om zo'n substantieel gebouwd statief als je hoofdstudio-eenheid voor $ 130 te hebben, is geweldig. En als je rekening houdt met de 2 jaar meegeleverde garantie, met de optie voor een verlengde garantie van 10 jaar, wordt de waarde nog beter.

Als je op zoek bent naar een studiostatief waarop je kunt vertrouwen voor al je opnamen, dan is de Alta Pro een goede keuze.

Concurrentie: druk, met veel afwisseling

Alta Pro 263AP: Er zijn veel versies van de 263-lijn, en naar onze mening is de 263AP de grootste concurrent met zijn verlengde handgreep voor video-panning aan de bovenkant. Het komt allemaal neer op wat uw voorkeursmethode voor hoekverdraaiing is.

Manfrotto 290 Dual: voor ongeveer het dubbele van de prijs kun je een steviger en completer statief krijgen van Manfrotto, maar je krijgt niet genoeg nieuwe functies voor deze prijsverhoging.

AmazonBasics-statieven: als prijs uw topprioriteit is, raden we aan om voor het verrassend hoogwaardige Amazon Basics-statief te gaan voor ongeveer een vijfde van de kosten.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste statieven voor DSLR-camera's.

Je kunt erop vertrouwen

De Alta Pro was een van de grootste statieven die we hebben getest, en voor het grootste deel controleert hij elke doos. Het 360-graden balhoofd is een van de soepelste die we hebben gebruikt, de dikke, telescopische poten zijn erg robuust en erg sterk, en er is een enorme veelzijdigheid aan hoekkeuzes. Het is een beetje aan de zware kant, maar als je op zoek bent naar een studiostatief waarop je kunt vertrouwen voor al je opnamen, dan is de Alta Pro een goede keuze.

Specs

  • Productnaam Alta Pro 263AB 100 statief
  • Product Merk Vanguard
  • Prijs $129,99
  • Gewicht 5.38 lbs.
  • Productafmetingen 30,7 x 5,1 x 4,7 inch.
  • Kleur Zwart
  • Min hoogte 28,1 inch
  • Max hoogte 68,1 inch
  • Max. gewichtscapaciteit 15,4 lbs
  • Gevouwen lengte 28,1 inch
  • Garantie 10 jaar, verlengd

Aanbevolen: