Deze milieuvriendelijke computers kunnen van honing zijn gemaakt

Inhoudsopgave:

Deze milieuvriendelijke computers kunnen van honing zijn gemaakt
Deze milieuvriendelijke computers kunnen van honing zijn gemaakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers hebben een proof-of-concept-apparaat gebouwd met circuits gemaakt van honing.
  • Er worden steeds meer inspanningen geleverd om de enorme hoeveelheden afval die door de elektronica-industrie worden gegenereerd, te verminderen.
  • Het O-project onder leiding van Dell onderzoekt het gebruik van polymeren uit bamboe en maïszetmeel voor de computerhuid.

Image
Image

Uw pc zou ooit van honing kunnen worden gemaakt om het computergebruik sneller en milieuvriendelijker te maken.

Onderzoekers van de Washington State University hebben een proof-of-concept-apparaat gebouwd met circuits die zijn gemaakt van het zoete spul dat door bijen wordt gemaakt. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning om de enorme hoeveelheden afval die door de elektronica-industrie worden gegenereerd, te verminderen.

"Duurzaamheid en biologische afbreekbaarheid zijn niet alleen nu belangrijk; ze zijn essentieel", vertelde Milica Vojnic, een elektronica-afvalexpert bij het technologierecyclingbedrijf Wisetek, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Hergebruik- en recyclingprogramma's zijn enorm belangrijk en zullen dat ook blijven, maar er zijn wereldwijd organisaties die actief computerproducten maken die na verloop van tijd vanzelf kapot gaan."

Sweet, Sweet Computing

Onderzoekers beweren dat honing een smakelijke oplossing kan zijn voor het ontwikkelen van milieuvriendelijke componenten. De stof is bedoeld voor neuromorfe computers, systemen die zijn ontworpen om de neuronen en synapsen in het menselijk brein na te bootsen die sneller zijn en minder stroom verbruiken dan traditionele computers.

Duurzaamheid en biologische afbreekbaarheid zijn niet alleen nu belangrijk; ze zijn essentieel.

In een recent onderzoek hebben de wetenschappers aangetoond dat honing kan worden gebruikt om een memristor te maken, een component die lijkt op een transistor die gegevens kan verwerken en in het geheugen kan opslaan.

"Dit is een heel klein apparaat met een eenvoudige structuur, maar het heeft zeer vergelijkbare functionaliteiten als een menselijk neuron", zegt Feng Zhao, universitair hoofddocent van de WSU's School of Engineering and Computer Science en corresponderende auteur van de studie. in het nieuwsbericht. "Dit betekent dat als we miljoenen of miljarden van deze honingmemristors samen kunnen integreren, ze kunnen worden omgezet in een neuromorf systeem dat veel op een menselijk brein lijkt."

Voor het onderzoek creëerden Zhao en zijn team memristors door honing tot een vaste vorm te verwerken en deze tussen twee metalen elektroden te klemmen, waardoor een structuur ontstond die lijkt op een menselijke synaps. Vervolgens testten ze het vermogen van de honingmemristors om het werk van synapsen na te bootsen met hoge in- en uitschakelsnelheden van respectievelijk 100 en 500 nanoseconden.

De planeet redden

Biologisch afbreekbare computers kunnen helpen bij het aanpakken van het wereldwijde probleem van snel ophopend elektronisch afval, waarvan sommige potentieel giftige materialen bevatten, vertelde Michael Clarke, een duurzaamheidsexpert, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Omdat de componenten binnen een redelijke periode kunnen ontleden, kunnen de kosten van recycling en end-of-life management worden verlaagd of verwijderd," zei Clarke.

Een groot aantal nieuwe projecten probeert computers duurzamer te maken, merkte Clarke op. Het O-project onder leiding van Dell kijkt naar het gebruik van polymeren uit bamboe en maïszetmeel voor de computerhuid. Er is ook de Lawn PC, ontworpen door David Veldkamp, die probeert zijn eigen energie op te wekken en te laten werken uit recyclebare grassprieten met circuits en zonnecellen.

Image
Image

Een ander concept in de maak is de Lifebook Leaf, een laptop met een dun OLED-touchscreen dat kan worden opgevouwen als een laptop of plat kan worden uitgespreid. De buitenkant is gemaakt van onbreekbaar en optisch gevoelig polycarbonaat dat ook dienst doet als zonnecel.

De in Londen gevestigde start-up Pentaform heeft een alles-in-één computersysteem met toetsenbord ontworpen, de Abacus, dat bijna 65 procent kleiner is dan de gemiddelde desktopeenheid en beweert energiezuinig te zijn. Het is gemaakt van een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar polymeer en wordt zelfs verpakt in een op paddenstoelen gebaseerde container die weer volledig zal worden afgebroken.

Ongewonere soorten computers kunnen ook recyclebaar worden. Bij conventionele chipproductie worden elektronische componenten zoals transistors gemaakt op het oppervlak van een stijve wafer van een halfgeleidend materiaal zoals silicium. Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin maakten de elektronische componenten met behulp van een transparant, van hout afgeleid materiaal als oppervlak voor flexibele elektronica.

Veel wetenschappers, waaronder het team van Zhao, blijven zoeken naar biologisch afbreekbare en hernieuwbare oplossingen. Zhao leidt ook onderzoeken naar het gebruik van eiwitten en andere suikers zoals die in Aloë vera-bladeren in deze hoedanigheid, maar hij ziet een groot potentieel in honing.

"Honing bederft niet", zei hij. "Het heeft een zeer lage vochtconcentratie, dus bacteriën kunnen er niet in overleven. Dit betekent dat deze computerchips zeer lang zeer stabiel en betrouwbaar zullen zijn."

Aanbevolen: