Nieuwe Galaxy-apparaten zijn gemaakt van gerecyclede visnetten

Nieuwe Galaxy-apparaten zijn gemaakt van gerecyclede visnetten
Nieuwe Galaxy-apparaten zijn gemaakt van gerecyclede visnetten
Anonim

Samsung is van plan om gerecycled plastic van afgedankte visnetten in zijn producten te gebruiken, te beginnen met de aankomende Galaxy-apparaten.

Volgens de aankondiging heeft Samsung een manier bedacht om afgedankt oceaanplastic - in dit geval visnetten - om te zetten in een nieuw materiaal dat het kan gebruiken om componenten voor toekomstige apparaten te bouwen. Dit is in overeenstemming met Samsung's Galaxy for the Planet-programma, aangekondigd in augustus 2021, dat tot doel heeft de duurzaamheid te verbeteren en de impact op het milieu te minimaliseren.

Image
Image

"Nu en in de toekomst zal Samsung hergebruikt oceaangebonden plastic in ons hele productassortiment opnemen", verklaarde Samsung in de aankondiging, "te beginnen met onze nieuwe Galaxy-apparaten die op 9 februari op Unpacked worden onthuld."

Het heeft nog niet gespecificeerd wat die nieuwe Galaxy-apparaten zullen zijn, maar er zijn sterke aanwijzingen dat de Galaxy S22 deel zou kunnen uitmaken van die line-up.

Details over voor welke componenten dit gerecyclede materiaal wordt gebruikt of hoe het is gemaakt, zijn nog onduidelijk. De aankondiging specificeert ook dat de 'oceanplastics' in kwestie afkomstig zijn uit gebieden binnen een straal van 50 km (31 mijl) van de kusten van de gemeenschap die geen efficiënt afvalbeheer hebben. Er staat echter niet in of plastic van verder in de oceaan zal worden ingezameld.

Image
Image

Dit is misschien niet de eerste poging van Samsung om gerecyclede materialen in zijn producten te gebruiken, maar het lijkt toch een grote stap te zijn.

Als het Galaxy for the Planet-programma op hetzelfde tempo blijft doorgaan, kunnen we tegen 2025 ook aanvullende veranderingen verwachten, zoals geen plastic in toekomstige mobiele verpakkingen en geen afval op de stortplaats.

Aanbevolen: