TikTok kijken op je tv

Inhoudsopgave:

TikTok kijken op je tv
TikTok kijken op je tv
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt twee opties: installeer TikTok op je smart-tv of deel het scherm van je apparaat met je tv.
  • De TikTok TV-app kan rechtstreeks vanaf sommige Samsung-, LG- en Android-tv's worden uitgevoerd.
  • Spiegel- en castingwerk vanaf telefoons, tablets en computers.

Dit artikel legt de verschillende manieren uit waarop je TikTok op je tv kunt kijken. De aanwijzingen zijn van toepassing op Android, iOS, iPadOS, Windows, macOS en een verscheidenheid aan smart-tv's en streaming-apparaten.

Hoe stream ik TikTok naar mijn tv?

Als je een ondersteund apparaat hebt, kun je TikTok rechtstreeks op je tv installeren, inloggen op je account en video's bekijken op het grote scherm. Als je geen tv hebt die zo werkt, is de andere optie om de app normaal op je telefoon, tablet of computer te gebruiken, maar dan schermspiegeling te gebruiken om de video's op je tv weer te geven.

Installeer de TikTok TV-app

De TV-app werkt met deze apparaten:

  • Amazon Fire TV
  • Android TV
  • Chromecast met Google TV
  • LG smart-tv's (2018 (webOS 4.0) en nieuwere modellen)
  • Samsung smart-tv's

Deze stappen omvatten schermafbeeldingen van Android TV, maar de stappen zouden in wezen hetzelfde moeten zijn voor andere ondersteunde sets.

  1. Zoek naar TikTok in het menu Apps op de tv.

    Als je Android TV gebruikt, kun je de installatie vanaf een computer starten via de onderstaande link, zolang je tv is aangemeld bij hetzelfde Google-account als je computer. Als u dat doet, gaat u verder met stap 3 hieronder.

    Volg anders de rest van deze stappen vanaf de tv zelf.

    Als je niet zeker weet of dit werkt voor je tv, klik dan toch op de link. Je kunt deze methode niet gebruiken als je het bericht Deze app is niet beschikbaar voor al je apparaten.

  2. Selecteer Install op dat scherm en wacht terwijl het wordt gedownload en op uw tv wordt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  3. Zoek de app als je er nog niet bent en selecteer Open of Launch.
  4. Gebruik de Log in knop om in te loggen op je TikTok-account, of druk op Nu kijken om te beginnen met kijken zonder account.

    Image
    Image

TikTok casten of spiegelen naar je tv

Een andere methode is om je scherm draadloos naar de tv te projecteren. De streaming vindt plaats op uw mobiele apparaat of computer en de video en audio worden van daaruit naar uw tv overgebracht.

Er zijn een paar manieren om dit te doen, en elke methode werkt zelfs als je geen van de hierboven genoemde apparaten hebt.

Leer hoe u Android naar een tv kunt spiegelen of hoe u een iPhone naar een tv kunt spiegelen voor stapsgewijze instructies. Als je TikTok op je iPad gebruikt, kun je de iPad op de tv aansluiten.

Image
Image

Of misschien spiegel je liever je computer naar je tv. Als je een Chromecast hebt en je kijkt graag TikTok in Chrome, dan kun je dat ene tabblad ook naar je tv casten.

Image
Image

Aansluiten op de TV met HDMI

Als die draadloze methoden niet hebben geholpen, kun je je apparaat altijd via HDMI op je tv aansluiten. Het is een fysieke verbinding, dus je moet dichter bij de tv gaan zitten dan je zou willen, maar het creëert een stabielere verbinding dan een draadloze verbinding en werkt voor alle moderne tv's en projectoren.

Volg een van deze handleidingen, afhankelijk van uw apparaat: sluit uw iPhone of iPad aan op uw tv, sluit uw Android-apparaat aan op uw tv of sluit uw computer aan op uw tv.

Waarom maakt TikTok geen verbinding met mijn tv?

In tegenstelling tot YouTube en andere diensten die op vrijwel elk denkbaar scherm beschikbaar zijn, is TikTok tot 2021 alleen een app voor mobiele telefoons in de VS gebleven als het om tv's ging als een app genaamd TikTok TV. Momenteel zijn Europa en Noord-Amerika de enige regio's waar die app beschikbaar is. Als je TikTok niet kunt bekijken via de smart TV-app, is je locatie waarschijnlijk de reden.

Je moet ook verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als je tv als je je apparaat cast of spiegelt. Als je telefoon, tablet of computer TikTok niet op je tv kan afspelen, controleer dan eerst of ze zich op hetzelfde netwerk bevinden.

Er kunnen problemen met spiegelen en casten optreden als je niet bekend bent met hoe het allemaal werkt. Mirroring vereist een compatibele tv of streaming-stick, dus TikTok wordt niet op je scherm weergegeven als je apparaat zichzelf niet kan spiegelen.

Casten wordt niet ondersteund in de TikTok-app zelf, dus de enige manier om die video's naar je tv te casten is via je desktopbrowser. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen wanneer Chromecast niet werkt.

FAQ

    Hoe kijk ik TikTok op een Roku TV?

    De Roku-app store heeft momenteel geen TikTok-app. Sommige opties van derden zijn mogelijk beschikbaar, maar als je je zorgen maakt over het installeren van iets onofficieels, moet je een castingoptie gebruiken.

    Hoe kijk ik TikTok Live op een tv?

    Als je tv een TikTok-app heeft, kun je vanaf daar rechtstreeks streams op TikTok Live bekijken. Open anders de feed die u wilt bekijken op een ander apparaat en deel het scherm met de tv.

Aanbevolen: