Hoe de opslag op uw iPad uit te breiden

Inhoudsopgave:

Hoe de opslag op uw iPad uit te breiden
Hoe de opslag op uw iPad uit te breiden
Anonim

Een nadeel van de iPad is het ontbreken van een gemakkelijke manier om de opslag intern uit te breiden. Hoewel de iPads van tegenwoordig minimaal 64 GB aan opslagruimte hebben, en je kunt kiezen voor modellen met een opslagcapaciteit van wel 2 TB als je een iPad Pro koopt, hebben sommige gebruikers misschien meer opslagruimte nodig vanwege veeleisende apps en uitgebreide video- en fotocollecties.

Als je een oudere iPad hebt met weinig opslagruimte of als je op zoek bent naar manieren om de opslagcapaciteit van je iPad te vergroten, volgen hier enkele tips om meer opslagruimte op je iPad te creëren.

Image
Image

Gebruik cloudopslag

Je kunt de opslagruimte op je iPad niet uitbreiden voor apps, maar wel voor bijna al het andere, wat voldoende ruimte voor apps zou moeten laten.

Cloudopslag is een geweldige manier om documenten, foto's en video's op te slaan. De iPad wordt geleverd met iCloud Drive en iCloud-fotobibliotheek, maar u kunt ook een service van derden gebruiken, zoals Dropbox of Google Drive.

Cloudopslag gebruikt internet als tweede harde schijf. Het gebruikt de opslagruimte van een externe locatie voor uw opslagbehoeften. De meeste cloudopslagoplossingen bieden ook wat vrije ruimte om u op weg te helpen.

Het beste van cloudopslag is dat het rampbestendig is. Wat er ook met uw iPad gebeurt, de bestanden die online zijn opgeslagen, zullen er nog steeds zijn. Zelfs als u uw iPad verliest en deze moet vervangen, heeft u toegang tot uw gegevens.

Het beste gebruik van cloudopslag zijn foto's en vooral video's. Dit type media neemt verrassend veel ruimte in beslag, dus het opschonen van een fotocollectie en het verplaatsen naar de cloud kan enkele gigabytes aan opslagruimte vrijmaken.

Stream je muziek en films

Muziek en films nemen ook ruimte in beslag op een iPad, daarom is het beter om ze te streamen in plaats van ze op te slaan. Als je digitale films bezit, stream ze dan rechtstreeks naar je iPad met de TV-app zonder ze te downloaden. De TV-app werkt met de meeste streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Instant Video.

Meerdere services streamen je muziekcollectie, maar de gemakkelijkste optie is Apple Music, inclusief iTunes Match. iTunes Match analyseert uw Apple Music-bibliotheek en streamt de muziek naar iOS-apparaten.

Bevestig een externe schijf of flashdrive

Het aansluiten van een externe schijf op uw iPad is een uitstekende manier om de opslagcapaciteit te vergroten. Met iPadOS en zijn bestandsbeheermogelijkheden kreeg de iPad de mogelijkheid om externe schijven en USB-flashstations te ondersteunen. Hiermee kunt u mediabestanden opslaan op goedkope externe opslag en uw iPad ruimte besparen voor kritieke apps.

Om een externe harde schijf, USB-drive of SD-kaartlezer op uw iPad aan te sluiten, gebruikt u een compatibele adapter om het apparaat op de oplaadpoort van uw iPad aan te sluiten. Gebruik vervolgens de app Bestanden om de inhoud van de schijf te bekijken.

Hier zijn enkele tips over het aansluiten van externe opslag op uw iPad:

  • Als je een externe harde schijf kiest, zorg er dan voor dat deze werkt met de iPad. Compatibele schijven bevatten een gratis app waarmee de iPad kan communiceren met de hardware.
  • Als je kiest voor een externe schijf in plaats van een flashdrive, kies dan voor een draagbare schijf met een USB-poort.
  • Bij externe schijven, in tegenstelling tot USB-schijven, moet je de adapter van Apple gebruiken om deze naar een Lightning-verbinding te converteren.
  • Draadloze externe schijven en draadloze flashstations kunnen via een speciale draadloze verbinding met uw iPad worden verbonden. Omdat ze draagbaar zijn, kun je meerdere schijven voor specifieke doeleinden gebruiken.
  • Als je een flashstation gebruikt, kies er dan een met een Lightning-aansluiting, zodat je geen extra adapters nodig hebt.
  • Als je een iPad Pro met een USB-C-poort hebt, heb je een USB-C naar Lightning-adapter nodig.

Zorg ervoor dat je de nieuwste iOS-versie gebruikt om compatibiliteit met opslagaccessoires te behouden.

Maak ruimte vrij op uw iPad

Als je alle opties voor externe opslag hebt uitgeput, overweeg dan om zoveel mogelijk ruimte op je iPad vrij te maken om je huidige opslagsituatie te maximaliseren.

Ga naar Instellingen > Algemeen > iPad-opslag en beoordeel uw resterende vrije ruimte. Begin met het verwijderen van ongebruikte apps en controleer opgeblazen apps op onnodige mediaverzamelingen. Je Podcast-app kan bijvoorbeeld bestanden hebben gedownload die je niet nodig hebt.

Als je je Berichten-app hebt gesynchroniseerd met je iPad, stop dan onnodige opslag van bestanden en bijlagen door de bewaartermijn van berichten te beperken tot 30 dagen.

Het wissen van uw browsercache kan ook ruimte vrijmaken. Ga naar Instellingen > Safari > Geschiedenis en websitegegevens wissen om gegevens in de cache te verwijderen, zoals uw browsegedrag geschiedenis.

Bekijk de aanbevelingen voor het vrijmaken van ruimte in de iPad-opslaginstellingen om Apple je te laten helpen beslissen wat je wilt verwijderen.

FAQ

    Hoe splits ik het scherm op een iPad?

    Om de iPad-functie voor gesplitst scherm, genaamd Multitasking, te gebruiken, opent u een app en tikt u op de Multitasking-knop bovenaan het scherm. Tik op Split View of Slide Over Je huidige app wordt opzij geschoven en je startscherm verschijnt. Nu kun je de tweede app openen.

    Hoe maak ik een screenshot op een iPad?

    Om een iPad-screenshot te maken, drukt u tegelijkertijd op de Home en top of zijknop. Als het geen Home-knop heeft, drukt u tegelijkertijd op de knoppen Power en Volume Up.

Aanbevolen: