Hoe externe opslag op iPad of iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe externe opslag op iPad of iPhone te gebruiken
Hoe externe opslag op iPad of iPhone te gebruiken
Anonim

Het is geen geheim dat Apple in geen van zijn iOS-producten uitbreidingsslots heeft. Er is geen microSD-slot om extra geheugen toe te voegen aan een iPhone of iPad zoals veel Android-apparaten. Maar sinds iOS 13 is het mogelijk om, zij het tijdelijk, externe opslag toe te voegen aan je iPhone of iPad, waardoor het gemakkelijk is om bestanden heen en weer te verplaatsen. Hier is hoe dat te doen.

Wat u nodig heeft om externe opslag voor een iPad of iPhone te gebruiken

Er zijn maar een paar vereisten voor het toevoegen van externe opslag aan uw iOS-apparaat:

  • Uw apparaat moet iOS 13 of hoger gebruiken.
  • Je hebt een opslagapparaat nodig om verbinding te maken met je iPhone of iPad. Meestal is dit een mediakaart (zoals een SD-kaart of microSD-kaart) of een USB-flashstation, hoewel het mogelijk is om ook enkele externe USB-harde schijven aan te sluiten.
  • Je hebt een verbindingskabel nodig die de kloof tussen het iOS-apparaat en het opslagapparaat kan overbruggen. In dit geval is dat hoogstwaarschijnlijk een USB-C-naar-USB-A-kabel of een Lightning-naar-USB-kabel.

Blijf lezen voor meer informatie over elk van deze vereisten. Ervan uitgaande dat je alle dingen hebt die je nodig hebt, kun je nu een extern opslagapparaat aansluiten op je iPhone of iPad.

Een extern opslagapparaat aansluiten

  1. Sluit het ene uiteinde van uw verbindingskabel aan op het iOS-apparaat en het andere uiteinde op de media die u als externe opslag wilt gebruiken.

    Image
    Image
  2. Op je iPhone of iPad start je de Files app. Meestal vindt u deze zelden gebruikte app in de map Utilities, of u kunt op het startscherm omlaag vegen om de zoekbalk weer te geven en vervolgens Bestanden typen. Wanneer je de Files app ziet verschijnen, tik je erop.
  3. Tik in de Files app op Browse onderaan het scherm. Je zou het Browse paneel moeten zien verschijnen.
  4. Zoek het externe apparaat en tik erop om de inhoud ervan te bekijken. Als u niet zeker weet welke locatie in de lijst het externe apparaat is, verwijdert u het apparaat uit de verbindingskabel, wacht u even en plaatst u het opnieuw. Kijk welke locatie weer verschijnt.

    Image
    Image
  5. U kunt bestanden van het externe apparaat naar de interne opslag van de iPad of iPhone slepen, of omgekeerd.

Updaten naar iOS 13 voor ingebouwde ondersteuning

iOS 13 is de eerste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple die lezen en schrijven naar externe opslag vanaf je iPhone of iPad ondersteunt. Controleer om te zien welke versie van iOS je gebruikt:

  1. Start de Settings app.
  2. Tik op Algemeen en tik vervolgens op Over.
  3. Kijk op de regel Software Version om te zien welke versie van iOS u gebruikt. Als het niet ten minste 13 is, update dan naar de nieuwste versie van iOS.

    Image
    Image

Niet alle iOS-apparaten kunnen worden bijgewerkt naar iOS 13. Als je een heel oude iPhone of iPad hebt (zoals een iPhone 5 of ouder), ondersteunt Apple het upgraden ervan mogelijk niet meer.

Een compatibel opslagapparaat en verbindingskabel aanschaffen

Vrijwel alle iPhones en iPads gebruiken momenteel de standaard Lightning-poort van Apple voor opladen, synchroniseren en gegevensoverdracht. Als je een van deze apparaten hebt, heb je een verbindingskabel nodig die aan de ene kant in de Lightning-poort wordt gestoken en aan de andere kant het opslagapparaat accepteert dat je wilt gebruiken.

Er zijn veel kabels en hubs beschikbaar, maar een van de meest populaire (en betrouwbare) opties is een Apple Lightning-naar-USB-camera-adapter. Er zijn veel goedkopere alternatieven, maar zorg ervoor dat u de recensies van klanten zorgvuldig leest, aangezien vele enigszins onbetrouwbaar zijn.

Een paar van de nieuwste iPad Pro-modellen hebben een USB-C-poort, dus je zult een USB-C-verbindingskabel willen gebruiken als je die hebt. U kunt elke USB-C-naar-USB-A-kabel of een USB-C-mediakaartlezer gebruiken.

Een extern opslagapparaat gebruiken

Niet alle externe opslagapparaten werken perfect met uw iPad of iPhone. Sommige apparaten hebben meer stroom nodig dan de Lightning-poort van je iOS-apparaat kan leveren, en als je het apparaat aansluit, krijg je een foutmelding. De meeste externe harde schijven hebben bijvoorbeeld te veel stroom nodig en zelfs sommige flashdrives werken niet.

Als je een apparaat probeert aan te sluiten en een foutmelding krijgt dat het accessoire te veel stroom verbruikt, gebruik dan een opslagapparaat met een kleinere capaciteit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een flashdrive met een grote capaciteit van 32 GB niet werkt met uw iPhone. Probeer in plaats daarvan een flashstation van 8 GB.

Een andere optie: het kan zijn dat u een verbindingskabel kunt gebruiken die zowel een poort voor het media-apparaat als een tweede USB-C-poort bevat. De Apple Lightning-naar-USB3-camera-adapter bevat bijvoorbeeld zowel een USB-A- als een USB-C-poort. U kunt de USB-C aansluiten op een voedingspoort of AC-adapter, en die kan voldoende stroom leveren om een flashstation of externe harde schijf te laten werken. Toch zullen sommige externe opslagapparaten, met name harde schijven, gewoon te veel stroom nodig hebben om met sommige iOS-apparaten te werken.

Aanbevolen: