Hoe te weten of iemand is overleden

Inhoudsopgave:

Hoe te weten of iemand is overleden
Hoe te weten of iemand is overleden
Anonim

Wat te weten

  • Controleer online overlijdensberichten, sociale media, zoekmachines of de website van de plaats van aanbidding.
  • Raadpleeg genealogische websites. U kunt hun overlijdensdatum bekijken als ze zijn opgenomen in een bijgewerkte stamboom.
  • Gebruik een zoekmachine voor mensen zoeken. Het kan de overlijdensdatum van de persoon weergeven, samen met basale biografische informatie.

Erachter komen of iemand is overleden, kan op meer dan één manier moeilijk zijn. U kunt een aantal online websites gebruiken om te zien of en wanneer iemand is overleden.

Hoe erachter te komen of iemand is overleden

Het is relatief eenvoudig om te achterhalen of iemand overleden is, omdat er meestal openbare aankondigingen worden geplaatst op overlijdensberichten en websites. Wat u echter voor de meeste mensen waarschijnlijk niet zult vinden, is hoe de persoon stierf - die informatie wordt meestal alleen via mond-tot-mondreclame verspreid.

  1. Lees online overlijdensberichten door. Een rapport over het overlijden is de eerste plaats waar u moet kijken om te zien of er iemand is overleden. Er zijn websites voor zowel recente als historische overlijdensberichten.

    Een online doodsbriefzoeker kan nuttiger zijn in grote steden. Het is mogelijk dat een kleine stad het overlijdensbericht niet online plaatst, in dat geval moet u de plaatselijke krant of de website voor het mortuarium raadplegen.

    Image
    Image
  2. Sociale media zouden je volgende keuze moeten zijn. Als je een social media-account voor de overledene kunt vinden, zul je waarschijnlijk merken dat hun vrienden en familie gevoelens en herinneringen posten.

    Leer hoe je mensen op Facebook kunt vinden voor enkele voorbeelden.

    Image
    Image
  3. Bezoek de website van een plaatselijk gebedshuis. Als je toevallig de kerk, synagoge of andere plaats van aanbidding kent waar een begrafenis kan zijn gehouden, dan heeft de website mogelijk een blurb of een volledig overlijdensbericht op de persoon geplaatst.

    Als je niet zeker bent over de specifieke plaats van aanbidding, zoek dan naar websitelinks naar instellingen in het gebied waar je weet dat de persoon vandaan komt of waar hij of zij is overleden.

  4. Voer een algemene zoekopdracht uit op een zoekmachine. Typ de naam van de persoon gevolgd door obituary en/of death.

    Zorg ervoor dat u alle andere relevante informatie opneemt, zoals de naam van een familielid, de locatie waar ze woonden of stierven, hun beroep, uw schatting van hun doodsoorzaak, enz.

    Hier is een voorbeeld:

    "john smith" dood ongeval "las vegas" "vrouw mary"

    Als je meerdere woorden in een zin opneemt, zoals een naam of locatie, zorg er dan voor dat je ze tussen aanhalingstekens plaatst.

    Image
    Image

    Als de persoon die je zoekt een beroemdheid is, maar een algemene zoekopdracht niet nuttig was, zoek dan rechtstreeks op Wikipedia of IMDb. Dit zijn de beste websites om te zien of een beroemdheid is overleden omdat ze snel worden bijgewerkt.

  5. Controleer lokale nieuwswebsites. Het is gebruikelijk dat sterfgevallen in het nieuws worden gemeld, maar je zou alleen geluk kunnen hebben als het een "buitengewone" dood was, die alles kan omvatten, van een auto-ongeluk tot een moord of de dood van een heel jong iemand.

    Deze methode om te zien of iemand is overleden, kan helpen in combinatie met de andere technieken op deze pagina. Het is nieuwszenders meestal niet toegestaan om de naam van de overledene te posten, maar vaak wordt een locatie en algemene datum/tijd gegeven.

  6. Lokaliseer het graf van de persoon om te bevestigen of deze is overleden. Dit zou niet je eerste keuze moeten zijn, omdat een grafsite doorgaans niet wordt bijgewerkt zodra een overlijdensbericht is geplaatst, maar ze zijn nog steeds nuttig en vooral handig voor sterfgevallen waarvan je vermoedt dat ze lang geleden zijn gebeurd.

    Image
    Image
  7. Kijk of ze op een gratis genealogische website staan. U kunt hun overlijdensdatum bekijken als ze zijn opgenomen in een stamboom die is bijgewerkt sinds ze zijn overleden.
  8. Gebruik een zoekmachine voor mensen zoeken om te zien of hij of zij is overleden. Deze methode is het minst nuttig omdat deze websites meestal niet gericht zijn op de dood, maar ze kunnen de overlijdensdatum van de persoon tonen samen met informatie die ze normaal bewaren, zoals de geboortedatum, telefoonnummer, adres, enz.

Kunt u erachter komen hoe iemand stierf?

Het bepalen van iemands doodsoorzaak kan lastig zijn. In plaats van een goede vriend of familielid te vragen, is je enige echte optie om door de overlijdensakte te zoeken naar de details.

Als de bovenstaande methoden om erachter te komen of iemand overleden is, niet hielpen om te zien hoe ze stierven, zou je iets anders kunnen proberen. Als u bijvoorbeeld op internet zoekt zoals in stap 4 hierboven, probeer dan "doodsoorzaak" toe te voegen aan de zoekopdracht.

De antwoorden kunnen moeilijk te vinden zijn

Meestal wordt het verhaal over hoe iemand is overleden echter alleen online geplaatst of ergens met openbare toegang als het nieuwswaardig is. Deze informatie kan bijvoorbeeld naar boven komen als de persoon een beroemdheid was, op tragische wijze is overleden of betrokken was bij een politieachtervolging.

Anders, voor gewone mensen die overlijden, zoals een collega, oude vriend, familielid, buurman, enz., is de doodsoorzaak meestal geen openbare informatie.

FAQ

    Hoe kom ik erachter of iemand getrouwd of gescheiden is?

    Aangezien huwelijksakten openbare registers zijn, kunt u naar de website van de Centers for Disease Control and Prevention gaan om te zien waar u huwelijksakten voor uw staat kunt vinden.

    Hoe kom ik erachter of iemand in de gevangenis zit?

    Als je denkt dat iemand in een federaal gevangenissysteem zit, kun je de federale online dienst voor het opsporen van gevangenen gebruiken. Voor andere plaatsen van opsluiting, inclusief provinciale gevangenissen, gebruikt u de Free Inmate Search-website om gedetineerden per staat te vinden.

    Hoe kom ik erachter of iemand een bevelschrift heeft?

    De eenvoudigste methode is om de rechtbank te bellen en hen te vragen de status van een bevelschrift op naam op te zoeken. In sommige staten, waaronder Californië, kunt u zoeken naar de status van een bevelschrift op de websites van de sheriff en de hogere rechtbanken. Er zijn algemene online websites met de status van bevelschrift, maar deze kunnen onbetrouwbaar en onbetrouwbaar zijn.

Aanbevolen: