Hoe een bericht te sturen naar iemand op TikTok

Inhoudsopgave:

Hoe een bericht te sturen naar iemand op TikTok
Hoe een bericht te sturen naar iemand op TikTok
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Inbox (app) of het berichtpictogram (desktop) om berichten te verzenden.
  • DM met een video via de deelknop op de videopagina.
  • Directe berichten werken alleen tussen vrienden die hun DM hebben geopend.

Dit artikel legt uit hoe je iemand op TikTok een bericht kunt sturen. We zullen ook onderzoeken wat het betekent als je iemand geen bericht kunt sturen en wat je moet doen als je wilt voorkomen dat iemand je privéberichten stuurt.

Hoe je iemand een bericht kunt sturen op TikTok

Als je een DM wilt sturen, ga je naar het profiel van een gebruiker en tik je op Bericht. Het werkt zo op de desktopsite en in de mobiele app.

Image
Image

Hieronder staan alternatieve richtingen die een beetje anders werken tussen de app en de website.

Directe berichten in de app

Je kunt berichten openen en een nieuwe verzenden vanaf het Inbox tabblad onderaan de app.

  1. Tik onderaan op Inbox.
  2. Tik op de new chat knop rechtsboven.

    Als de persoon je in het verleden al een bericht heeft gestuurd en het gesprek is er nog steeds, kun je er gewoon op tikken in de lijst om er meteen naartoe te gaan.

  3. Selecteer een vriend uit de lijst en gebruik vervolgens het tekstvak om de persoon een sms-bericht te sturen.

    Image
    Image

Directe berichten vanaf een computer

Als je TikTok gebruikt zonder de app, kun je een vriend nog steeds een sms-bericht sturen vanaf de Berichten pagina van de website.

  1. Selecteer het berichtpictogram rechtsboven, naast je profielafbeelding. Je kunt er ook komen door naar TikTok's Berichten-pagina te gaan.
  2. Selecteer een gesprek om een nieuw bericht te verzenden en eerdere berichten met die gebruiker te bekijken.

    Image
    Image

TikToks delen via een direct bericht

De bovenstaande instructies zijn bedoeld om een eenvoudig sms-bericht naar een vriend te sturen, maar je hebt misschien gemerkt dat je hierdoor geen video kunt delen. Je moet beginnen met de video, eerst de deelknop gebruiken en vervolgens de vriend kiezen die je een bericht wilt sturen.

  1. Met de video die je wilt delen open in volledige weergave, tik je op de pijl/deelknop in het rechtermenu.

    Als je op de desktopsite bent, beweeg dan de muis over die knop en selecteer Verzenden naar vrienden. Als u het in de modus volledig scherm bekijkt, selecteert u de verzend-/pijlknop.

  2. Selecteer een gebruiker die vaak berichten stuurt in de lijst in het pop-upmenu, of scrol helemaal naar rechts (in de mobiele app) om de knop More te vinden als u niet zie ze niet vermeld.

    Stuur hetzelfde bericht naar meerdere mensen door iedereen te selecteren waarmee je de video wilt delen. Hierdoor ontstaan aparte gesprekken, geen groepsbericht.

  3. Voeg optioneel tekst toe aan het bericht en selecteer vervolgens Verzenden.

    Image
    Image

Kun je iemand een bericht sturen op TikTok?

Nee, niet elke TikTok-gebruiker kan je een privébericht sturen, en je kunt ook niet alle andere gebruikers berichten. Er zijn standaardbeperkingen ingebouwd om dit te voorkomen, en elke gebruiker kan zijn privéberichten vergrendelen.

Dit is wat je moet weten:

  • Gebruikers van 16 jaar en ouder mogen deelnemen aan directe berichten.
  • Niemand kan je een bericht sturen als je DM-instellingen zijn ingesteld op Niemand (zie hieronder).
  • Een gebruiker kan je alleen berichten sturen als jullie elkaar allebei volgen of in het verleden een bericht hebben gestuurd.

Sommige DM-pogingen met niet-vrienden zullen een melding weergeven waarin staat dat je maximaal drie berichten kunt verzenden totdat de gebruiker je berichtverzoek accepteert, maar dit geldt niet voor elke gebruiker. Het lijkt een functie te zijn die alleen wordt aangeboden aan geselecteerde gebruikers.

Directe berichten op TikTok voorkomen

Als je berichten ontvangt van iemand met wie je niet langer wilt communiceren, kun je die TikTok-gebruiker het beste blokkeren. Dat zal onmiddellijk voorkomen dat ze met je communiceren via directe berichten en zelfs commentaar geven op je video's. Ze krijgen geen melding dat je ze hebt geblokkeerd.

Je kunt ook voorkomen dat iedereen je tegelijk berichten stuurt, zelfs vrienden. Doe dit door de Wie kan u directe berichten sturen optie in uw privacy-instellingen te bewerken. Ga vanuit de mobiele app naar Profile > menu > Instellingen en privacy > Privacy > Directe berichten, en kies Niemand

Image
Image

FAQ

    Waarom kan ik geen bericht sturen op TikTok?

    Als je geen berichten kunt verzenden op TikTok, controleer dan je netwerkverbinding, update de app en zorg ervoor dat je telefoonnummer is geverifieerd. Het is mogelijk dat u of de gebruiker berichten heeft uitgeschakeld in uw instellingen. Als je nog steeds problemen hebt, gebruik dan een site zoals Downdetector om te zien of TikTok offline is.

    Wat gebeurt er als je een bericht op TikTok verwijdert?

    Wanneer je een bericht op TikTok verwijdert, wordt het niet ongedaan gemaakt, dus de ontvanger kan het nog steeds bekijken. Als u een bericht verwijdert, wordt het alleen van uw apparaat verwijderd.

    Kan ik zien wanneer iemand mijn TikTok-berichten leest?

    Nee. In tegenstelling tot andere apps zoals WhatsApp, ondersteunt TikTok geen leesontvangers. Er is ook geen manier om te zien of iemand je TikToks heeft bekeken.

Aanbevolen: