Hoe Axolotls te fokken in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe Axolotls te fokken in Minecraft
Hoe Axolotls te fokken in Minecraft
Anonim

Als je weet hoe je Axolotls moet kweken in Minecraft, kun je een watervloot creëren om je te beschermen tijdens het verkennen onder water.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft voor alle platforms, inclusief Windows, PS4 en Nintendo Switch.

Hoe Axolotls te fokken in Minecraft

Voordat je ze kunt kweken, moet je een paar Axolotls vinden en vangen:

  1. Maak minstens 5 Emmers. Plaats in de bovenste rij van je werktafel 2 ijzeren staven in de eerste en derde vakken en plaats vervolgens 1 ijzeren staaf in het middelste vak van de tweede rij om een emmer te maken.

    Om een knutseltafel te bouwen, gebruik je 4 houten planken (elke houtsoort is voldoende). Maak ijzeren blokken van ijzerblokken.

    Image
    Image
  2. Vul al je emmers met water door ze op een waterblok te gebruiken.

    Image
    Image
  3. Gebruik de wateremmer om wat tropische vissen te vangen. Tropische vissen zijn er in vele soorten en hebben de neiging om diep onder de oceaan te leven in warme biomen.

    Axolotls eten alleen levende vis die is gevangen in wateremmers. Ze zullen geen tropische vissen eten die je vangt tijdens het vissen.

    Image
    Image
  4. Zoek een Axolotl. Axolotls leven diep onder de grond in de weelderige grotten (kijk onder de azaleabomen).

    Image
    Image
  5. Pak een wateremmer uit en gebruik deze op de Axolotl om hem te vangen. Zoek dan een andere Axolotl en vang hem in een andere wateremmer.

    Image
    Image
  6. Neem je Axolotls waar je ze wilt houden en graaf een poel van minstens twee blokken diep. Gebruik een wateremmer om het zwembad te vullen.

    Image
    Image
  7. Gebruik de Axolotl-emmers in het zwembad om ze vrij te geven.

    Image
    Image
  8. Gebruik de emmers met tropische vissen op de Axolotls om ze te voeren. Als ze klaar zijn om te paren, verschijnen er hartjes boven hun hoofd.

    Image
    Image
  9. Binnen een paar seconden heb je een baby Axolotl. Het zal in ongeveer 20 minuten uitgroeien tot een volwassene, of je kunt het tropische vissen voeren om het proces te versnellen.

    Axolotls zullen niet ver van water afdwalen, dus ze zullen niet vertrekken zolang ze een vijver hebben van twee blokken diep.

    Image
    Image

Bottom Line

Haal twee Axolotls bij elkaar en voer ze tropische vissen om ze te kweken. Ze zullen maar een paar seconden geïnteresseerd zijn in paren, dus zorg ervoor dat ze dicht bij elkaar zijn en wees zo snel mogelijk bij het voeren.

Hoe vaak kunnen axolotls broeden in Minecraft?

Axolotls hebben een afkoelperiode van vijf minuten voordat ze weer kunnen paren. Er is geen limiet aan het aantal nakomelingen dat ze kunnen krijgen.

Wat is de zeldzaamste Axolotl in Minecraft?

Axolotls zijn er in verschillende kleuren en de blauwe Axolotl is de zeldzaamste. Meestal hebben baby-Axolotls dezelfde kleur als een van hun ouders, maar er is een kans van 1 op 1 van 200 dat het blauw is. Het nummer 1-in-1, 200 is gekozen omdat er in de echte wereld naar wordt aangenomen nog maar zo'n 1.200 Axolotls over zijn.

Je kunt deze kansen niet vergroten, maar je kunt wel een blauwe Axolotl oproepen met een cheat-commando. Schakel cheats in je wereldvoorkeuren in Bedrock Edition in en voer vervolgens de volgende opdracht in het chatvenster in:

/summon axolotl ~ ~ ~minecraft:entity_born

De ontwikkelaars van Minecraft hebben bevestigd dat blauwe Axolotls een eerbetoon zijn aan de Pokémon Mudkip.

Image
Image

FAQ

    Hoe tem ik een axolotl in Minecraft?

    Je kunt een axolotl niet echt temmen, maar je kunt hem wel laten volgen. Zolang je een wateremmer met tropische vissen erin hebt, gaan ze overal mee naartoe. Je kunt dit gedrag gebruiken om ze in pennen te verzamelen.

    Hoe spawn ik een blauwe axolotl in Minecraft: Java Edition?

    De opdracht om onmiddellijk een blauwe axolotl te krijgen in Java Edition verschilt van die in Bedrock. Voer het volgende in je console in: /summon axolotl ~ ~ ~ {Variant:4}, en er verschijnt een blauwe variant. Het fokken van een blauwe axolotl met een andere kleur geeft je ongeveer 50% kans om nog een blauwe te krijgen. Als je echter een paar blauwe axolotls hebt, kun je ze kweken voor 100% kans om meer te creëren.

Aanbevolen: