Hoe Axolotls te temmen in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe Axolotls te temmen in Minecraft
Hoe Axolotls te temmen in Minecraft
Anonim

Axolotls zijn geweldige bondgenoten als je weet hoe je ze moet benaderen. Hier is waar je Axolotls kunt vinden en hoe je deze kunt temmen in Minecraft.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft op alle platforms.

Hoe tem je een axolotl?

Volg deze stappen om van een Axolotl je bondgenoot te maken:

  1. Maak een Emmer met 3 ijzeren staven. Plaats in de bovenste rij van je werktafel 2 ijzeren staven in de eerste en derde vakken en plaats vervolgens 1 ijzeren staaf in het midden van de tweede rij.

    Gebruik 4 houten planken van elk type om een knutseltafel te maken. Je kunt ijzerstaven maken van blokken ijzer.

    Image
    Image
  2. Vul de emmer met water door hem op een waterblok te gebruiken.

    Image
    Image
  3. Vind een tropische vis. Tropische vissen zijn er in vele soorten en hebben de neiging om diep onder de oceaan te leven in warme biomen.

    Image
    Image
  4. Maak de wateremmer klaar en gebruik hem op de tropische vis om hem in de emmer te vangen.

    Axolotls houden alleen van levende vissen, dus je moet ze vangen in wateremmers. Tropische vissen die je vangt tijdens het vissen, werken niet.

  5. Vind een Axolotl en rust de emmer met tropische vissen uit. De Axolotl zou naar je toe moeten zwemmen.

    Zolang je de emmer met tropische vissen vasthoudt, zal je Axolotl naast je zwemmen en andere watermobs aanvallen.

    Geef de tropische vissen niet echt aan de Axolotl. Als je de Axolotl voedt, verliest hij zijn interesse en stopt hij je te volgen.

    Image
    Image

Waar vind je een Axolotl in Minecraft?

Axolotls zijn te vinden in plassen water in de Lush Caves. Als je Azalea-bomen ziet, zoek dan naar de ingang van een grot of begin te graven om een Lush-grot te vinden. Axolotls spawnen alleen diep onder de grond (onder Y-coördinaat -63) in absolute duisternis, dus neem wat fakkels mee. Er moet ook een kleiblok onder het water zijn om te kunnen paaien.

Image
Image

Wat kunt u doen met Axolotls?

Technisch gezien kunnen Axolotls niet op dezelfde manier worden getemd als een ocelot of andere dieren. Je kunt een Axolotl echter effectief temmen en je laten volgen door een emmer tropische vissen vast te houden. De Axolotl zal je negeren als je niet vasthoudt wat hij wil.

Axolotls zijn niet agressief tegenover spelers, maar ze vallen de meeste andere watermobs aan. Wanneer ze worden aangevallen, spelen Axolotls dood en beginnen ze gezondheid te regenereren, maar ze kunnen nog steeds schade oplopen en sterven. Axolotls zijn kieskeurige eters omdat ze alleen levende tropische vissen eten.

Axolotls kunnen aan land komen, maar ze zullen niet meer dan een paar blokken verwijderd zijn van water. Als je wilt dat iemand je uit het water volgt, gebruik dan lood om een lijn te maken. Houd er rekening mee dat je Axolotl zal vergaan als hij te veel tijd buiten het water doorbrengt.

Image
Image

Als je er een als huisdier wilt houden, gebruik dan een wateremmer op een Axolotl om hem op te scheppen, net zoals je deed met de vis. Draag hem dan waar je maar wilt en gebruik de emmer om je Axolotl los te laten. Omdat ze niet ver van het water afdwalen, hoef je je geen zorgen te maken dat ze afdwalen, zolang je ze maar in een zwembad van minstens twee blokken diep plaatst.

Om Axolotls te kweken, voer je Tropical Fish aan twee volwassen Axolotl's als ze bij elkaar in de buurt zijn. Geef je baby Axolotl Tropical Fish om het te laten uitgroeien tot een volwassene.

Image
Image

FAQ

    Hoe roep je een blauwe axolotl op in Minecraft?

    Als je een blauwe axolotl probeert te fokken, zijn je kansen vrij laag. Blauwe axolotls hebben een kans van één op 1. 200 om te verschijnen als je twee volwassenen paart. Maar u kunt console-opdrachten gebruiken om er meteen een te krijgen. Gebruik in Java Edition het commando /summon axolotl ~ ~ ~ {Variant:4} Gebruik in Bedrock /summon axolotl ~ ~ ~ minecraft:entity_born

    Wat is de zeldzaamste axolotl in Minecraft?

    Blauwe axolotls zijn verreweg de minst voorkomende kleur in Minecraft, want als je er geen in het wild vindt, is de enige manier om er een "natuurlijk" te krijgen door twee andere kleuren te fokken en te hopen op de blauwe mutatie tevoorschijn komen. 99,917% van de tijd zal een baby axolotl overeenkomen met een van zijn ouders; willekeurige gevallen van blauw vormen de resterende 0.083%. Omdat ze zo moeilijk te krijgen zijn, gebruiken veel spelers console-opdrachten om blauwe axolotls te spawnen. Als je er eenmaal een hebt, wordt je kans om een andere te krijgen echter enorm vergroot.

Aanbevolen: