Hoe kaarten te gebruiken op de Apple Watch

Inhoudsopgave:

Hoe kaarten te gebruiken op de Apple Watch
Hoe kaarten te gebruiken op de Apple Watch
Anonim

Wat te weten

  • Watch instellen: Selecteer de Watch app, tik op Maps en schakel de functies in die u wilt gebruiken op uw Apple Watch.
  • Druk op de digitale kroon, tik op Kaarten app > Locatie voor een kaart van de huidige locatie of scroll naar beneden voor opgeslagen locaties.
  • Kies een bestemming en selecteer een reismethode. Routebeschrijvingen worden één voor één weergegeven met een haptische tik of via de kaart.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Apple Watch Maps-app instelt en stapsgewijze routebeschrijvingen of een kaart naar een bestemming ontvangt, net als op je iPhone. Met de Apple Watch komen die aanwijzingen echter met een zachte tik op je pols. Het is perfect wanneer je in een nieuwe stad bent of wanneer je GPS-aanwijzingen nodig hebt tijdens het fietsen of rijden op een scooter.

Apple Watch-voorkeuren instellen op iPhone

Voordat je de Maps-app op de Apple Watch kunt gebruiken, moet je de instellingen aanpassen in de Watch-app op de iPhone. Hier is hoe:

  1. Tik op de Watch app op het iPhone-startscherm.
  2. Scrol omlaag in de lijst met apps die op de Apple Watch zijn geladen en tik op Maps.
  3. Schakel de functies in die u op de Apple Watch wilt gebruiken door de tuimelschakelaar naast elk in de Aan/groene positie te zetten. Opties zijn Rijden, Rijden met CarPlay, Lopen en Openbaar vervoer (indien beschikbaar).

    Image
    Image

Je kunt Google Maps niet downloaden op de Apple Watch, dus gebruik in plaats daarvan de Apple Maps-app.

Navigeer vanaf je iPhone

De gemakkelijkste manier om Apple Maps op uw Apple Watch te gebruiken, is door te starten vanuit de Apple Maps-app op uw iPhone. Als je een Apple Watch aan je telefoon hebt gekoppeld, worden alle aanwijzingen die je op de iPhone start automatisch naar het horloge verzonden. De locatie wordt weergegeven in het gedeelte Verzamelingen van de Apple Watch Maps-app, met daarin de recente zoekopdrachten die u in Maps op uw iPhone hebt uitgevoerd. Je kunt je telefoon wegleggen en stapsgewijze aanwijzingen op je horloge volgen.

Routebeschrijvingen worden ook weergegeven op je telefoon, dus als je rondloopt met een koptelefoon, hoor je de richtingaanwijzingen.

Als je van plan bent om naar het huis van een vriend of een moeilijk uit te spreken locatie te gaan, start je het Maps-proces op je iPhone. Dit zorgt ervoor dat je een back-up op je telefoon hebt. Op die manier kun je snel overstappen als je besluit een omweg te maken naar een coffeeshop of te kijken welke restaurants in de buurt zijn.

Interactie met kaarten op de Apple Watch

Op de Apple Watch zijn er verschillende manieren waarop u met Maps kunt communiceren. Een manier is om op een adres te tikken in een sms, e-mail of andere melding die u op het horloge ontvangt. Van daaruit wordt Maps gestart en ziet u waar op de kaart die bestemming zich bevindt.

Vind uw huidige locatie

Om een idee te krijgen van waar u zich momenteel bevindt, drukt u op de digitale kroon om het Apps scherm te openen en tikt u op de Maps app op het horloge. Tik op Locatie om een kaart van uw huidige locatie weer te geven. Draai aan de digitale kroon om in of uit te zoomen op uw locatie om een beter gevoel te krijgen voor waar u zich bevindt. Tik op je locatie bovenaan het scherm om terug te keren naar het Kaarten-menu.

Image
Image

Bekijk opgeslagen locaties

Gebruik in het menuscherm Kaarten de digitale kroon om naar beneden te scrollen en selecteer een locatie uit de opgeslagen Favorieten, Collections (inclusief recente zoekopdrachten die je op je iPhone hebt uitgevoerd), en Recents, dit zijn locaties die je hebt bezocht of vastgezet. Tik op een item voor een opgeslagen kaart.

Image
Image

Zoek een nieuwe locatie

Om een nieuwe locatie te zoeken, tikt u op Zoeken op het menuscherm. Voer in het zoekscherm zoekinformatie in door Dictation, Scribble (met uw vinger op het horlogescherm te schrijven) of te selecteren Contacten.

U kunt ook naar beneden scrollen met behulp van de digitale kroon en kiezen uit nabijgelegen categorieën van bedrijven, waaronder Hotels, Fast Food en Benzinestations, onder andere.

Image
Image

Nadat u uw bestemming heeft gevonden

Het maakt niet uit hoe je naar een bestemming zoekt, nadat je er een hebt gevonden, is het proces hetzelfde.

Tik op een bestemming om een scherm te openen en scrol omlaag met de digitale kroon om alle informatie te bekijken die de telefoon heeft of kan krijgen van internet. Voor bedrijven omvat deze informatie de openingstijden en een telefoonnummer. Voor alle locaties wordt de geschatte tijd weergegeven die nodig is om de bestemming te voet, met de auto of het openbaar vervoer te bereiken (als je deze voorkeur op je iPhone hebt geactiveerd).

Tik op de methode die je wilt gebruiken op het scherm dat de tijden voor lopen, autorijden en openbaar vervoer weergeeft.

Image
Image

Nadat je de routebeschrijving hebt gekozen voor de methode die je wilt gebruiken om te reizen (lopen, rijden of openbaar vervoer), wordt er een scherm geopend. Dit scherm toont een pictogram voor de door u gekozen reismethode, samen met de tijd en afstand van de rit of wandeling. Tik op het pictogram om de reis te beginnen.

Als je op het menu met drie stippen tikt, kun je de afslag-voor-afslag aanwijzingen bekijken. Nadat je ze hebt bekeken, tik je op Sluiten om de routebeschrijving te sluiten en tik je op het autologo (als je rijdt) om te starten.

Routebeschrijvingen worden één voor één weergegeven op het scherm van uw Apple Watch met een haptische tik op uw pols. De geschatte tijd (ETA) naar uw locatie wordt boven aan het scherm weergegeven, zodat u uw geschatte aankomsttijd weet.

Image
Image

Je hoort geen verbale aanwijzingen van de Apple Watch, maar als je je iPhone bij je hebt, hoor je aanwijzingen van de telefoon.

Aanbevolen: