Nieuw Apple-patent kan lasers in uw volgende iPhone betekenen

Inhoudsopgave:

Nieuw Apple-patent kan lasers in uw volgende iPhone betekenen
Nieuw Apple-patent kan lasers in uw volgende iPhone betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft onlangs een patent ingediend dat een reeks lasers onder beeldschermen zou kunnen plaatsen.
  • Het bedrijf zou dit vervolgens kunnen gebruiken om de biometrische beveiliging te verbeteren en zelfs de luchtkwaliteit te bewaken.
  • Ontwikkelaars van derden kunnen deze technologie mogelijk gebruiken om hun eigen unieke applicaties te maken.
Image
Image

Apple kan kleine lasers toevoegen aan iPhone en Apple Watch, wat grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van smartphones en de algehele beveiliging.

Volgens een recente octrooiaanvraag experimenteert Apple met horizontale holte-oppervlakte-emitterende lasers (HCSEL). Ze klinken ingewikkeld (en dat zijn ze ook), maar de technologie zou het in wezen mogelijk maken om een reeks HCSEL's onder het scherm te plaatsen om biometrische gegevens en andere omgevingsfactoren te controleren. Er zijn tal van andere toepassingen voor HCSEL's, en het potentieel voor ontwikkelaars om de technologie te verkennen, kan resulteren in een golf van nieuwe functies op uw iPhone en Apple Watch.

"Meer soorten invoeropties en nu wereldleesopties geven die ontwikkelaars nog meer tools", vertelde Dmitri Williams, professor aan USC Annenberg, in een e-mail aan Lifewire. "Dus wat Apple in gedachten heeft voor gebruik is één ding, maar de echt interessante dingen zullen waarschijnlijk komen van de gigantische gedistribueerde intelligentie die er is onder ontwikkelaars."

Apple heeft grote plannen voor zijn lasers

Dus wat heeft Apple gepland voor deze lasers? Dat hangt nog in de lucht. Wat in een patent is ingediend, komt niet altijd tot wasdom, en ze worden vaak gebruikt als een allesomvattende oplossing om ervoor te zorgen dat elk aannemelijk kenmerk wettelijk gedekt is. In dit patent schetst Apple grote potentiële plannen voor verbeterde biometrie en beveiligingsfuncties.

Image
Image

"Apple wil de iPhone en Apple Watch onmisbaar maken voor beveiliging en identiteit", vertelde Mike Feibus, president en hoofdanalist bij FeibusTech, in een e-mail aan Lifewire. "Het bedrijf heeft al veel gedaan, zoals met vaccinpaspoortgegevens en, meer recentelijk, rijbewijzen. En er is nog veel meer te doen. De industrie is op weg naar single sign-on, wachtwoordloze toegang. En met een vergrendelde -telefoon die alleen jij kunt gebruiken, deze kan worden gebruikt om van alles te openen, van werkbestanden en bankrekeningen tot medische dossiers."

Beveiliging voor smartphones blijft een prioriteit voor fabrikanten - en het mogelijke herstel van TouchID zal ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van Apple-gebruikers overal toveren.

Biometrie is slechts een onderdeel van het patent, aangezien monitoring van de luchtkwaliteit meerdere keren wordt genoemd in de aanvraag. Als bedrijf gevestigd in Californië, waar bosbranden een groeiend probleem voor de volksgezondheid zijn, is Apple geen onbekende in de manier waarop luchtkwaliteit uw welzijn kan beïnvloeden. De mogelijkheid om op uw Apple Watch neer te kijken en actuele luchtkwaliteitsgegevens te krijgen die specifiek zijn voor uw exacte locatie (in tegenstelling tot algemene cijfers uit een database van derden) kan een nietje zijn in smartwatches die vooruitgaan, net als veel van de westen van de Verenigde Staten kampt met onherbergzame luchtomstandigheden.

"Toenemende bosbranden zijn al in verband gebracht met een verslechterende luchtkwaliteit in de VS", schreef Rebecca Buchholz, een atmosferische chemicus bij het National Center for Atmospheric Research, in een studie die eerder dit jaar werd gepubliceerd. "Onze studie suggereert dat rookgerelateerde gezondheidseffecten, waarvan wordt voorspeld dat ze zullen verergeren door klimaatverandering, al aan het ontstaan zijn."

Image
Image

Apple's patent zou, in theorie, ervoor kunnen zorgen dat de producten je waarschuwen wanneer de lucht die je inademt ongezond is en je aanraden om je training binnenshuis te doen. Nu luchtkwaliteit een toenemende zorg is van wetenschappers en burgers, zal deze functie ongetwijfeld veel gebruik gaan maken.

Het onbekende verkennen

Biometrische gegevens en monitoring van de luchtkwaliteit zijn misschien de functies die Apple heeft gepland, maar er is altijd een kans dat een externe ontwikkelaar een interessanter gebruik voor consumenten bedenkt. Deze gepatenteerde technologie kan beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars buiten Apple, wat betekent dat ze de hardware in hun eigen applicaties kunnen gebruiken.

"De manier waarop ik over deze dingen denk, lijkt een beetje op wat er gebeurde toen we van telefoons met knoppen overgingen naar de platte voorkant van onze huidige smartphones", vertelde Williams aan Lifewire. "Aan de ene kant verloren we veel directe invoer via knoppen. Maar ze werden vervangen door een oppervlak dat letterlijk van alles kon zijn."

"Voor ontwikkelaars betekende dit dat elke interface plotseling mogelijk was, en dus waren we verlost van alleen maar toetsenborden", zei hij. "Denk aan alle invoertypen op het oppervlak van telefoons in apps. Als resultaat hebben ze letterlijk miljoenen nieuwe games en apps uitgevonden."

Aanbevolen: