Hoe Face Tracking VR beter kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe Face Tracking VR beter kan maken
Hoe Face Tracking VR beter kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gezichtsvolgsystemen kunnen virtual reality veel expressiever maken.
  • HTC heeft onlangs een nieuwe set trackers aangekondigd voor zijn Vive virtual reality-headsets, waaronder een die gezichtsuitdrukkingen en mondbewegingen volgt.
  • De VIVE Facial Tracker kan tot 38 verschillende gezichtsbewegingen volgen, en in combinatie met de VIVE Pro Eye kunnen gebruikers het volgen van het hele gezicht inschakelen.
Image
Image

Nieuwe gezichtsvolgsystemen voor virtual reality-headsets kunnen de manier waarop gebruikers communiceren veranderen, zeggen experts.

HTC heeft onlangs een nieuwe set trackers aangekondigd voor zijn Vive virtual reality-headsets, waaronder een die gezichtsuitdrukkingen en mondbewegingen volgt. Het maakt deel uit van een groeiende trend om VR responsiever en interactiever te maken.

"Het hebben van meer realistische ervaringen is belangrijk om VR volledig over te zetten van een nieuwigheid of nichetool naar een veelgebruikte consumententechnologie", Ellysse Dick, beleidsanalist bij de Information Technology and Innovation Foundation, een denktank voor wetenschap en technologiebeleid, zei in een e-mailinterview.

"Het zorgt voor meer betekenisvolle interacties en rijke ervaringen die de markt zullen uitbreiden op gebieden zoals onderwijs, samenwerking op de werkplek en entertainment."

Ik kijk naar jou

HTC zegt dat de VIVE Facial Tracker tot 38 verschillende gezichtsbewegingen kan volgen, en wanneer het wordt gecombineerd met de VIVE Pro Eye, kunnen gebruikers het volgen van het hele gezicht inschakelen.

Het apparaat heeft een responstijd van minder dan 10 milliseconden en maakt gebruik van dubbele camera's om de bewegingen van de onderste helft van je gezicht vast te leggen. Het kan ook volgen in omgevingen met weinig licht dankzij infraroodverlichting. VIVE zei dat de Facial Tracker op 24 maart beschikbaar zal zijn voor $ 129,99.

"Een zweem van een frons", schrijft het bedrijf op zijn website. "Een grijns. Een glimlach. VIVE Facial Tracker legt uitdrukkingen en gebaren met precisie vast door middel van 38 mengvormen over de lippen, kaak, tanden, tong, wangen en kin."

Maar de Facial Tracker werkt niet op alle headsets van HTC. Het bedrijf zegt dat het compatibel zal zijn met de professionele Vive Pro-lijn, maar niet met de consumentgerichte Vive Cosmos.

Andere bedrijven nemen gezichtsherkenning al op in virtual reality-headsets. De Magic Leap One en de HoloLens van Microsoft beschikken beide over het bijhouden van expressies.

Een radicale sprong

In de toekomst kan face-tracking leiden tot radicale veranderingen in virtual reality, zeggen experts. Een headset kan bijvoorbeeld uw reactie op interfaces begrijpen en deze dienovereenkomstig aanpassen, zei Jared Ficklin, een pionier op het gebied van software-gebruikersinterfaces en de belangrijkste creatieve technoloog bij argodesign, in een e-mailinterview. Of een toekomstige versie zou kunnen controleren wat u aan het kijken bent.

"Stel je voor dat je naar een object kijkt en een klein gebaar maakt om het te selecteren in plaats van te proberen een cursor rond te sturen," zei hij.

"Of het gebruik van stem in combinatie met blik en gebaar zorgt voor een heel natuurlijke interactie. Zet dit daar. Men kan zich ook de andere richting voorstellen en de ontwikkeling van kleinere, minder sociaal visuele signalen."

Je wangen op elkaar klemmen of met je mondhoeken trekken kan worden gekoppeld aan interacties zoals selecteren en terug, waardoor sommigen in het openbaar kunnen rekenen zonder de aandacht te vestigen op het feit dat je in het openbaar aan het computeren bent, zei Ficklin.

"Als je een draagbare mobiele computer gebruikt, vooral in de vorm van een bril, zal dit sociaal aanvaardbare of sociaal verborgen computergebruik erg belangrijk worden."

Het gezicht ontgrendelt communicatie

Uitdrukkingen lezen is de sleutel tot communicatie, zowel virtueel als in het echte leven. Het menselijk gezicht genereert 21 elementaire gezichtsuitdrukkingen die door VR kunnen worden gelezen, zei lichaamstaalexpert Patti Wood in een e-mailinterview. Van de 36 spieren die worden gebruikt om gezichtsuitdrukkingen te creëren, wordt slechts een fractie daarvan gebruikt bij het glimlachen, Het zorgt voor meer betekenisvolle interacties en rijke ervaringen die de markt zullen uitbreiden op gebieden zoals onderwijs, samenwerking op de werkplek en entertainment.

"Het precieze aantal spieren varieert afhankelijk van hoe onderzoekers een glimlach definiëren," zei Wood. "De meeste experts zeggen dat zes paar spieren direct betrokken zijn bij glimlachen."

Het volgen van gezichtsuitdrukkingen kan de VR-ervaring voor gebruikers radicaal veranderen, met name degenen die avatars gebruiken tijdens een telepresence-sessie waarbij je met andere mensen chat, zei Ficklin.

"Het draait allemaal om het belang van non-verbale communicatie", zei hij."Door gezichtsuitdrukkingen in kaart te brengen op de avatar van de gebruiker, hebben degenen die met hen in gesprek zijn meer van de non-verbale communicatiekanalen die we gewend zijn van een persoonlijke of videochat. Ze kunnen zien hoe de persoon reageert."

Aanbevolen: