Hoe Android 12 Go je supergoedkope telefoon nog beter kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe Android 12 Go je supergoedkope telefoon nog beter kan maken
Hoe Android 12 Go je supergoedkope telefoon nog beter kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google brengt een speciale versie van Android 12 naar zijn Android Go-apparaten.
  • Android 12 Go brengt veel functies van het nieuwste Android-besturingssysteem naar budgetapparaten.
  • Hogere snelheden, lichtere gebruikersinterface en een betere levensduur van de batterij maken het gebruik van budgettelefoons over het algemeen veel beter.
Image
Image

Die Android-telefoon op instapniveau die je hebt gekocht, staat op het punt een heel stuk beter te worden.

Google werkt aan een nieuwe versie van Android 12, die in 2022 naar instapsmartphones zal worden verzonden. Het nieuwe besturingssysteem is gebaseerd op een aantal van de beste functies van de hoofdversie van Android 12. Het is geoptimaliseerd om te draaien op budget-Android-apparaten met minder RAM. RAM speelt een grote rol in hoe je telefoon multitaskt, en standaard besturingssystemen kunnen vastlopen als ze niet genoeg RAM hebben om mee te werken.

"Android 12 Go biedt gebruikers een aantal voordelen", vertelde tech-expert Aram Aldarraji in een e-mail aan Lifewire. "De nieuwe software is ontworpen om op low-end smartphones te draaien, waardoor het een betaalbare optie is voor diegenen die een betrouwbaar apparaat nodig hebben."

Sneller, Beter, Goedkoper

Image
Image

In de afgelopen jaren hebben bedrijven als Samsung, Google en Nokia de markt voor budgettelefoons overspoeld met nieuwe apparaten. Van Samsung's Galaxy A52 tot de nog goedkopere Nokia G10, de Android-markt zit vol met betaalbare telefoonopties.

Vaak vertrouwen deze oudere apparaten echter op lagere RAM-hoeveelheden en oudere, langzamere processors om de kosten laag te houden. De Nokia G10 is bijvoorbeeld beschikbaar voor minder dan $ 200, maar wordt alleen geleverd met 3 GB RAM, wat laag is in vergelijking met de 8 GB RAM die vlaggenschipapparaten zoals de Samsung Galaxy S21 bieden. Een lagere hoeveelheid RAM kan leiden tot langzamere multitasking, en het hebben van te veel apps op de achtergrond is een van de eerste dingen die Google aanbeveelt te controleren wanneer je Android-telefoon langzaam werkt.

Dat is waar Android Go om de hoek komt kijken. Het plan van Google met Android Go en de daaropvolgende Go-apps was om het Android-besturingssysteem lichter en sneller te maken op apparaten met minder dan indrukwekkende specificaties.

Image
Image

Het besturingssysteem is een uitgeklede versie van het basis-Android-besturingssysteem. Veel van de apps die het bevat, zijn ook uitgekleed, zoals technische YouTubers zoals Trakin Tech in het verleden hebben uitgelegd. Dat betekent dat u veel van dezelfde functies op deze goedkopere apparaten zult zien, maar er kunnen enkele verschillen zijn. In het verleden leek het besturingssysteem goed te werken en de introductie ervan leidde tot een golf van nieuwe Android-smartphones die extreem betaalbaar zijn.

Aldarraji zegt dat Android 12 Go is ontworpen om minder opslagruimte te gebruiken. Dat betekent meer intern geheugen voor je favoriete foto's en video's. Het besturingssysteem zou ook minder RAM moeten gebruiken, wat betekent dat je gemakkelijker kunt multitasken zonder dat je telefoon traag aanvoelt.

“De nieuwe software is ontworpen om op low-end smartphones te draaien, waardoor het een betaalbare optie is voor diegenen die een betrouwbaar apparaat nodig hebben.”

Hij is ook van mening dat de update ook de levensduur van de batterij voor veel apparaten moet verbeteren, omdat er in het algemeen niet zoveel bronnen voor nodig zijn. Een langere batterij betekent dat je gerust kunt zijn, wetende dat je telefoon klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt, zonder hem zo vaak op te laden. Als u uw smartphone niet veel gebruikt, kan een grotere batterij geweldig zijn, omdat dit minder kans betekent om het huis uit te lopen zonder dat deze is opgeladen.

Android Go groeit

Google zegt dat momenteel meer dan 1600 Android-apparaten Android Go ondersteunen in meer dan 180 landen. Het bedrijf zegt ook dat meer dan 80 procent van de telefoons op instapniveau een versie van Android Go gebruiken. Dat betekent dat veel mensen vertrouwen op het snellere, lichtere besturingssysteem dat Google heeft gemaakt. Het besturingssysteem heeft net de 200 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd overschreden.

Met Android 12 Go lijkt Google het voor die 200 miljoen mensen nog gemakkelijker te willen maken om hun telefoon te gebruiken. Naast betere prestaties brengt Google echter ook een van de beste functies van Android 12 naar het instapniveau. Dat klopt, het privacydashboard zal verschijnen in Android 12 Go. Bovendien is het helemaal niet uitgekleed.

Dat betekent dat je alle privacydetails die je nodig hebt direct op je telefoon kunt zien. Dit omvat welke apps uw locatiegegevens, camera en microfoon gebruiken. Het is een van de beste functies die Google heeft toegevoegd aan Android en een enorme zegen voor de privacy van smartphones. Het is geweldig om te zien dat het de sprong naar de Go-versie van Android maakt. Uiteindelijk zou de release van Android 12 Go een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor de levensvatbaarheid van goedkopere, betrouwbaardere smartphones.

In een wereld die constant de duurste technologie in ons gezicht duwt, zal het voor velen waarschijnlijk een enorme verbetering zijn om een goedkopere telefoon te kunnen kiezen en niet het gevoel te hebben dat je geen goede ervaring mist.

Aanbevolen: