The Metaverse is jouw toekomst, zelfs als je er nog niet klaar voor bent

Inhoudsopgave:

The Metaverse is jouw toekomst, zelfs als je er nog niet klaar voor bent
The Metaverse is jouw toekomst, zelfs als je er nog niet klaar voor bent
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Dit jaar zal de metaverse waarschijnlijk een grote vlucht nemen.
  • Veel bedrijven springen op het idee van een gedeelde virtuele realiteit waarbij we communiceren via avatars.
  • Apple zou dit jaar een virtual reality-headset kunnen uitbrengen die veel van de problemen van de huidige generatie VR-gadgets zou kunnen oplossen.
Image
Image

Of je het nu leuk vindt of niet, de metaverse komt eraan en 2022 kan het jaar zijn dat hij eraan komt.

Techbedrijven, variërend van Facebook (nu Meta) tot Google springen op het idee van een gedeelde virtuele realiteit waarin we communiceren via avatars. De metaverse zou de acceptatie van VR-headsets kunnen stimuleren door ze net zo gewoon te maken als smartphones nu zijn.

"Grote technologieplatforms (die profiteerden van de opkomst van mobiele computerapps) kijken nu naar augmented reality als de volgende verschuiving van het computerplatform", schreef Goldman Sachs-analist Eric Sheridan in een recente notitie.

Avatars 'R Us

Het idee om avatars te gebruiken om te communiceren en transacties te verwerken is niet zo vergezocht, aangezien veel videogames al een vergelijkbare ervaring bieden.

Maar technische visionairs zijn van plan om van de metaverse een alledaagse ervaring te maken. Meta is bijvoorbeeld zo in de ban van het idee van de metaverse dat het zijn naam veranderde van Facebook. Het is ook een van de toonaangevende fabrikanten van VR-hardware met zijn Oculus-headsets.

Interessant is dat Meta onlangs het bedrijf heeft gekocht dat Supernatural maakt, een trainingsspel waarin gebruikers zwevende blokken in de maat met de muziek slaan. Deze overname laat zien dat Meta de metaverse ziet als een plek waar veel meer kan dan alleen games spelen. Het bedrijf ziet Supernatural als een vervanging voor een sportschooltraining waar je ook met medegebruikers kunt communiceren.

Ik heb vorig jaar Supernatural uitgeprobeerd en was diep onder de indruk van het vermogen om sporten leuk te maken. De Oculus-hardware waarop de game draait is onhandig, maar ik ben ervan overtuigd dat VR-headsets binnenkort een stuk comfortabeler zullen worden.

Hoewel het op dit moment alleen geruchten zijn, verwachten veel mensen dat Apple dit jaar een virtual reality-headset uitbrengt die veel van de problemen van de huidige generatie VR-gadgets zou kunnen oplossen. Met behulp van zijn gerenommeerde technische knowhow kan Apple een headset lanceren die lichter, comfortabeler en met een hogere resolutie is dan de huidige opties zoals de Oculus Quest 2.

Werk overal

De grootste oorzaak van het gebruik van metaversum is mogelijk het groeiende aantal mensen dat thuis werkt als gevolg van de pandemie. Contact maken met collega's is een probleem als je geen persoonlijke interacties hebt, maar veel bedrijven denken dat de metaverse kan helpen.

Er zijn een handvol virtual reality-apps voor zakelijke bijeenkomsten waarmee je de vorm van een avatar kunt aannemen en met collega's kunt communiceren in een virtuele omgeving. De ervaring om met cartoonachtige versies van je collega's te praten kan ongemakkelijk zijn, en ik vermoed dat veel gebruikers deze vroege inspanningen snel zullen negeren. Maar de hard- en software worden snel beter. Zodra de afbeeldingen fotorealistisch worden en de interface minder onhandig, kun je niet meer om de enorme voordelen van praten tegen collega's in plaats van typen.

Image
Image

Het is gemakkelijk voor te stellen dat wanneer de metaverse eenmaal op gang komt, sommige virtuele gebieden waardevoller zullen zijn dan andere. Dat is het basisidee achter de recente hausse in virtueel vastgoed. Een bedrijf kocht onlangs een stuk grond dat in de echte wereld niet bestaat voor $ 2,4 miljoen aan cryptocurrency. De virtuele landroof was in Decentraland, een online omgeving waar gebruikers als avatars kunnen rondlopen, dingen kunnen kopen, plaatsen kunnen bezoeken en mensen kunnen ontmoeten.

Natuurlijk kan de metaverse zowel voor plezier als voor werk worden gebruikt. Ik heb onlangs Meta's Horizon Worlds getest, waarmee je door virtuele scènes kunt navigeren en met andere gebruikers kunt communiceren. Het is op dit moment een opwindende technische demonstratie, die ongetwijfeld beter zal worden naarmate Meta zijn enorme middelen in het project stopt.

Sommige critici beweren dat de metaverse de ervaring van het persoonlijk ontmoeten van mensen zou kunnen devalueren. Maar ik zie de metavers als een aanvulling op onze huidige vormen van communicatie in plaats van een vervanging.

Net zoals e-mailen en sms'en isolerend kan zijn, brengt zo nu en dan een videogesprek wat menselijkheid terug in de vergelijking. Chatten met vrienden en collega's in een virtuele wereld zal veel mogelijkheden openen om ons dichter bij elkaar te brengen in een wereld die groter is geworden door de pandemie.

Aanbevolen: