Waarom je favoriete Twitch-streamer kan worden gedempt

Inhoudsopgave:

Waarom je favoriete Twitch-streamer kan worden gedempt
Waarom je favoriete Twitch-streamer kan worden gedempt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch, het live streamingplatform van Amazon, groeide als een lopend vuurtje in 2020 en is nu goed voor ongeveer 90% van de online uitzendingen.
  • Het is genoodzaakt om grote veranderingen aan te brengen in de nasleep van een golf van verwijderingen van auteursrechten door de Recording Industry Association of America (RIAA).
  • Heb je, kijk je of wil je een Twitch-kanaal starten? Dit is het waard om te weten.
Image
Image

De Amerikaanse muziekindustrie heeft opnieuw een reeks verwijderingsverzoeken ingediend tegen het livestreamingplatform Twitch, dat zijn gebruikers mogelijk opnieuw in het kruisvuur betrapt.

Twitch heeft zijn gebruikers vorige week een e-mail gestuurd om hen te informeren dat het onlangs 1.000 nieuwe DMCA-verwijderingsverzoeken heeft ontvangen met betrekking tot het ongelicentieerde gebruik van muziek, die allemaal gerelateerd waren aan VOD's. In het algemeen betekent dit door fans gemaakte clips en gearchiveerde opnames van livebeelden. Dit is het laatste hoofdstuk in een voortdurende strijd tussen Twitch, zijn gebruikers en de muziekindustrie, die Twitch het grootste deel van het afgelopen jaar schijnbaar heeft afgezocht naar enig teken van muziek zonder licentie.

"Als een streamer een IRL-stream zou doen en je hoort een top 40-nummer op de achtergrond gedurende meer dan 10 seconden, dan zijn die stream en de VOD daarna onderworpen aan DMCA", zei Chris Alsikkan, een variatiestreamer op Twitch, in een direct bericht aan Lifewire. "Twitch moet beter kunnen onderhandelen met deze platenmaatschappijen zoals YouTube heeft gedaan. Het huidige systeem werkt niet."

Het begin van de hele puinhoop

2020 was een goed jaar voor Twitch. Tijdens de eerste paar maanden van quarantaine, toen de meeste andere vormen van entertainment werden uitgesteld of geannuleerd, schoot het publiek van Twitch omhoog. In december 2019 stelden analisten het verkeer van Twitch vast op ongeveer 900 miljoen kijkuren; een jaar later, in december 2020, was dat 83% gegroeid tot 1,7 miljard uur.

Tegelijkertijd schoten de cijfers omhoog, maar Twitch kwam ook onder vuur te liggen van de muziekindustrie. In mei 2020 ontving Twitch wat het later zou omschrijven als een "plotselinge toestroom" van DMCA-verwijderingsverzoeken voor verschillende clips en video's die op zijn platform werden gevonden, waarvan sommige zelfs teruggingen tot 2015.

Twitch moet beter kunnen onderhandelen met deze platenmaatschappijen zoals YouTube heeft gedaan.

Twitch schreef later in een blogpost van november 2020 dat dit een enorme opleving betekende in de muziekgerelateerde DMCA-claims die het elk jaar ontving. Vóór mei 2020 beweert het nooit meer dan 50 per jaar te hebben ontvangen; nu ontving het elke week duizenden meldingen.

Op dit punt reageerde Twitch misschien overdreven. Van juni tot oktober 2020 meldden veel streamers dat hun inhoud zonder waarschuwing was verwijderd, en zonder een woord te zeggen waarom. Een e-mail vermeldde destijds dat "niet-gelicentieerd auteursrechtelijk beschermd materiaal" de schuldige was, maar op dat moment was de beste gok die iemand had dat het iets te maken had met muziekrechten. Twitch doet sindsdien aan damage control.

Je hond klinkt als een Britse technoband

Als reactie op het probleem introduceerde Twitch in september 2020 een nieuwe functie met de naam Soundtrack, die afspeellijsten met door de rechten gewiste muziek biedt voor gebruik door omroepen. Het heeft ook zijn backend vernieuwd om het voor omroepen gemakkelijker te maken om hun video-archieven te beheren en om het duidelijker te maken wanneer een gebruiker een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht heeft ontvangen.

Twitch gebruikt echter ook een service genaamd Audible Magic om de site te patrouilleren op zoek naar video's die mogelijk gelicentieerde muziek gebruiken. Als het auteursrechtelijk beschermde muziek detecteert, dempt het automatisch de videofeed of vervangt het door een nummer met rechtenvrijstelling.

Image
Image

Het is ook notoir overijverig. Twitch-streamers hebben gemeld dat ze automatische bans of waarschuwingen vanwege auteursrechten krijgen voor het afspelen van hun eigen muziek, voor rechtenvrije nummers. Hoorbare fouten voor een ander nummer, of zelfs voor bijzonder muziekachtige geluiden.

"Ik deed afgelopen juli een stream en een van mijn honden jankte aan de deur van mijn kelder", zei Twitch-partner Stooge in een Twitter-DM aan Lifewire. "Die stream werd uiteindelijk gedempt omdat het geautomatiseerde systeem van Twitch vaststelde dat het gezeur van mijn hond het nummer 'This Time Around' van KOAN Sound was."

Het huidige systeem werkt niet.

Als je alleen maar af en toe naar Twitch kijkt, heeft dit geen invloed op je, behalve om uit te leggen waarom je favoriete streamer veel gearchiveerde video's zonder geluid heeft.

Als je uitzendt op Twitch, of als je dat ooit van plan bent, is dit iets dat je in de gaten wilt houden. Het geschil met de muziekindustrie is al een jaar lang een bron van hoofdpijn voor Twitch en zijn omroepen, en het verandert al snel het landschap voor de grootste livestream-site ter wereld. Twitch heeft veel van het moderne medialandschap ontwricht; nu verstoort een deel van dat landschap het meteen weer.

Aanbevolen: