Apple maakt AirTags luider zodat ze gemakkelijker te vinden zijn

Apple maakt AirTags luider zodat ze gemakkelijker te vinden zijn
Apple maakt AirTags luider zodat ze gemakkelijker te vinden zijn
Anonim

Spullen verliezen is klote, daarom zijn AirTags in de eerste plaats uitgevonden, maar wat gebeurt er als je de AirTag-waarschuwing niet eens kunt horen?

Apple pakt dit probleem groots aan door een aantal nieuwe functies naar AirTags te schuiven via een firmware-update, zoals aangekondigd op een officiële ondersteuningspagina van het bedrijf. Wat is de oplossing? AirTag-waarschuwingen zullen nu aanzienlijk luider zijn, zodat u het object waaraan het is bevestigd gemakkelijk kunt vinden.

Image
Image

Het bedrijf plaagde deze functie in februari nadat er rapporten waren verschenen waarin werd beschreven hoe slechte acteurs de accessoires gebruikten om mensen te stalken.

Door de waarschuwing luider te maken, kunnen gebruikers niet alleen gemakkelijk ontbrekende objecten vinden, maar worden AirTags ook onbruikbaar als hulpmiddelen voor stalking, omdat het potentiële slachtoffer van stalking de waarschuwing waarschijnlijk zal horen. Apple zei in februari ook dat het een waarschuwing zou toevoegen bij het instellen van deze apparaten met betrekking tot de juridische gevolgen van stalking.

Deze functie is technisch live, maar de firmware wordt langzaam uitgerold naar de AirTag-gebruikersbasis. Vanaf nu heeft minder dan tien procent van de actieve AirTag-gebruikers toegang tot de functie, en dat aantal neemt in batches toe op 3 mei, 9 mei en 13 mei.

U moet iOS 14.5 of hoger hebben om de firmware van uw AirTag bij te werken naar de nieuwste versie. Firmware-updates worden automatisch geleverd wanneer uw AirTag zich binnen het Bluetooth-bereik van uw telefoon of tablet bevindt.

Aanbevolen: