Google Maps maakt het gemakkelijker om overal te geraken

Google Maps maakt het gemakkelijker om overal te geraken
Google Maps maakt het gemakkelijker om overal te geraken
Anonim

Google Maps krijgt een paar nieuwe functies om het gemak en de gebruikersveiligheid te verbeteren.

De kaart-app heeft in de loop der jaren een aantal nieuwe functies gekregen, en er komen nog meer veranderingen aan in de manier waarop je oriëntatiepunten kunt bekijken, fietsroutes kunt bekijken en plannen kunt maken met vrienden. Alle drie de functies zijn ook bedoeld voor iOS- en Android-apparaten, dus wat je ook gebruikt, je zou ze moeten kunnen uitproberen.

Image
Image

Als eerste is er de nieuwe luchtfoto-oriëntatiepuntweergave die Google 'fotorealistische luchtfoto's' van populaire oriëntatiepunten biedt. Het idee is dat je door het samengevoegde straatbeeld en satellietbeelden te zien, samengesteld met behulp van AI, beter in staat bent te beslissen of je de locatie wilt bezoeken of niet. En als u een kijkje wilt nemen, let dan op een luchtfoto in het gedeelte Foto's van een bepaald oriëntatiepunt.

De volgende stap is de fietsaanwijzing, die steeds meer details krijgt. Route-informatie bevat nu informatie over wat u tijdens uw rit waarschijnlijk zult tegenkomen: trappen, steile heuvels en verkeersdichtheid, naast de hoogte van de route. Er worden ook kleinere uitsplitsingen van specifieke delen van je route toegevoegd, zoals indicatoren of een pad een hoofdweg volgt of een kleinere lokale zijstraat.

Ten slotte zijn er nieuwe meldingen voor het delen van locaties. Hiermee kunt u uw locatie delen met vrienden of familie voor een betere coördinatie en veiligheid. In de voorbeelden van Google zou dit betekenen dat je een melding kunt ontvangen zodra een groep vrienden arriveert op de concertlocatie waar je afspreekt. Of het kan worden gebruikt om een geliefde op de hoogte te stellen wanneer u een locatie verlaat en wanneer u veilig thuiskomt.

Image
Image

Zowel historische luchtfoto's als meldingen voor het delen van locaties voor Google Maps op Android en iOS zijn al begonnen met de wereldwijde uitrol. Er is geen specifieke datum gegeven voor wanneer de nieuwe fietsroute-functies beschikbaar zullen zijn, maar Google zegt dat deze ergens "in de komende weken" zal worden gelanceerd.

Aanbevolen: