U kunt Google nu vragen om persoonlijke informatie uit zoekopdrachten te verwijderen

U kunt Google nu vragen om persoonlijke informatie uit zoekopdrachten te verwijderen
U kunt Google nu vragen om persoonlijke informatie uit zoekopdrachten te verwijderen
Anonim

Google speelt een actievere rol bij het stoppen van de verspreiding van gevoelige en persoonlijke informatie door u de mogelijkheid te bieden om verwijdering uit zoekopdrachten aan te vragen.

Het nieuwe beleid is van toepassing op wat Google persoonlijk identificeerbare informatie (PII) noemt, zoals details die kunnen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal of meer directe schade. Informatie zoals bankrekening- of creditcardnummers, medische dossiers, persoonlijke contactgegevens, burgerservicenummers, enzovoort. Of het wel of niet op deze verzoeken ingaat, is echter discretionair.

Image
Image

Als je denkt dat er ergens gevoelige informatie over jou online is geplaatst, kun je een verwijderingsverzoek indienen met links naar en uitleg over de aanstootgevende items. In het geval van doxxing (kwaadwillend delen van uw persoonlijke contactgegevens) moet Google vaststellen dat er sprake is van expliciete of impliciete bedreigingen of calls-to-action tot intimidatie om te kunnen handelen. Als wordt besloten dat de gekoppelde informatie niet in aanmerking komt (Google heeft zijn methoden voor het verifiëren van deze details niet bekendgemaakt), wordt er geen actie ondernomen.

Image
Image

Mocht Google besluiten dat de links in aanmerking komen voor verwijdering, dan zal het stappen ondernemen om te voorkomen dat de informatie in toekomstige Google-zoekopdrachten verschijnt. Dit kunnen zoekopdrachten naar uw naam zijn, algemene zoekopdrachten die uw gegevens om een andere reden kunnen opleveren, of beide. Hoewel het belangrijk is op te merken dat Google deze details alleen als zoekresultaten verwijdert, moet het verwijderen van de informatie worden afgehandeld door de hostingwebsites.

U kunt nu beginnen met het verzenden van links naar webpagina's en afbeeldingen waarvan u denkt dat ze uw persoonlijke gegevens bevatten bij Google. Wees klaar om links naar de bron, een link naar de Google-zoekresultaten en een screenshot van de gevoelige informatie te verstrekken zoals deze op de webpagina wordt weergegeven.

Aanbevolen: