Hoe u het persoonlijke hotspot-wachtwoord van uw iPhone kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u het persoonlijke hotspot-wachtwoord van uw iPhone kunt wijzigen
Hoe u het persoonlijke hotspot-wachtwoord van uw iPhone kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot.
  • Selecteer Wi-Fi-wachtwoord en tik op X om het huidige wachtwoord te verwijderen.
  • Voer een nieuw wachtwoord in en tik op Gereed.

Dit artikel legt uit hoe je het wachtwoord van je persoonlijke iPhone-hotspot kunt wijzigen in iOS 7 en hoger. Het bevat informatie over het wijzigen van de naam van het hotspot-netwerk.

Hoe u uw persoonlijke hotspot-wachtwoord kunt wijzigen

Persoonlijke hotspot verandert uw iPhone in een draagbare draadloze router die de verbinding met uw telefoonbedrijf deelt met andere Wi-Fi-apparaten zoals computers en iPads.

Elke iPhone heeft een uniek persoonlijk hotspot-wachtwoord waarmee andere apparaten verbinding kunnen maken. Dit wachtwoord is een lange reeks letters en cijfers en wordt willekeurig gegenereerd om het veilig en moeilijk te raden te maken. Als u een eenvoudiger, toegankelijker wachtwoord wilt, wijzigt u het wachtwoord.

  1. Tik op de app Instellingen om deze te openen en tik vervolgens op Persoonlijke hotspot.

    Image
    Image
  2. Tik op Wi-Fi-wachtwoord. Tik vervolgens op X aan de rechterkant van het veld Wachtwoord om het huidige wachtwoord te verwijderen. Voer een nieuw wachtwoord in en tik op Gereed om uw wijzigingen op te slaan.

    Het wachtwoord moet minimaal acht tekens lang zijn en mag hoofdletters en kleine letters, cijfers en enkele leestekens bevatten.

    Image
    Image
  3. Het hoofdscherm van de Persoonlijke hotspot geeft het nieuwe wachtwoord weer. Als je het oude wachtwoord op je andere apparaten hebt opgeslagen, werk dan het hotspot-wachtwoord op die apparaten bij.

Persoonlijke hotspot kan in sommige omstandigheden van je iPhone verdwijnen. Als dat gebeurt, leer dan hoe u de persoonlijke hotspot van iPhone op iPhone en iOS kunt repareren en hoe u dit kunt oplossen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.

Waarom u uw persoonlijke hotspot-wachtwoord wilt wijzigen

Er is één belangrijke reden om het standaardwachtwoord van uw persoonlijke hotspot te wijzigen: gebruiksgemak.

Het door iOS gegenereerde standaardwachtwoord is veilig, maar het is een combinatie van letters en cijfers. Als je je computer regelmatig met je hotspot verbindt, maakt het wachtwoord niet uit. De eerste keer dat u lid wordt, stelt u uw computer in om deze op te slaan, zodat u deze niet opnieuw hoeft in te voeren.

Als u uw verbinding echter vaak met andere mensen deelt, kan een wachtwoord dat u gemakkelijk kunt uitspreken en typen, gemakkelijker te gebruiken zijn.

Hoe u de persoonlijke hotspot-netwerknaam van uw iPhone kunt wijzigen

Misschien wil je ook de naam wijzigen die verschijnt wanneer je op het Wi-Fi-menu op je computer klikt en een netwerk zoekt om lid van te worden.

De naam van je persoonlijke hotspot is identiek aan de naam die je je iPhone hebt gegeven tijdens het instellen (dit is ook de naam die verschijnt wanneer je je iPhone synchroniseert met iTunes of iCloud). Als u de naam van uw persoonlijke hotspot wilt wijzigen, wijzigt u de naam van de telefoon. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen. Tik op Algemeen en tik vervolgens op Over.

    Image
    Image
  2. Tik op Naam. Tik op het volgende scherm op X om de huidige naam te wissen en voer vervolgens een nieuwe naam in. Tik op Over (in de linkerbovenhoek) om terug te keren naar het vorige scherm en op te slaan.

    Image
    Image
  3. Samen met de hotspot verschijnt deze naam op iCloud-back-ups en overal waar u uw telefoon aansluit.

Moet u het standaard persoonlijke hotspot-wachtwoord wijzigen om veiligheidsredenen?

Bij andere wifi-routers is het wijzigen van het standaardwachtwoord een belangrijke stap bij het beveiligen van uw netwerk. Dat komt omdat andere wifi-routers meestal met hetzelfde wachtwoord worden geleverd, wat betekent dat als u het wachtwoord voor één weet, u toegang hebt tot elke router van hetzelfde merk en model met hetzelfde wachtwoord. Hierdoor kunnen andere mensen mogelijk uw wifi gebruiken zonder uw toestemming.

Dat is geen probleem met de iPhone. Omdat het standaard persoonlijke hotspot-wachtwoord dat aan elke iPhone is toegewezen, uniek is, bestaat er geen veiligheidsrisico bij het gebruik van de standaard. De originele code is mogelijk veiliger dan een aangepast wachtwoord.

Zelfs als je nieuwe wachtwoord niet veilig is, is het ergste dat kan gebeuren dat iemand erin slaagt om op je netwerk te komen en je gegevens gebruikt (wat kan leiden tot kosten voor overschrijding van de rekening). Het is uiterst onwaarschijnlijk dat iemand die op uw persoonlijke hotspot komt, uw telefoon of de apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, kan hacken.

Aanbevolen: