Persoonlijke informatie verwijderen uit Word-documenten

Inhoudsopgave:

Persoonlijke informatie verwijderen uit Word-documenten
Persoonlijke informatie verwijderen uit Word-documenten
Anonim

Bestandsdeling vergroot het risico dat bepaalde soorten metadata van documenten (dingen die in een bestand zijn ingesloten, vaak zonder uw medeweten) online kunnen lekken, zoals wie aan een document heeft gewerkt of commentaar heeft gegeven op een document. Word heeft een ingebouwde tool waarmee u persoonlijke informatie en andere verborgen gegevens kunt vinden en verwijderen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word voor Mac.

Hoe persoonlijke informatie uit een Word-bestand te verwijderen

Microsoft Word bevat een tool genaamd Document Inspector die persoonlijke informatie uit uw document verwijdert voordat u het met anderen deelt.

Als u een document afdrukt en geen opmerkingen wilt afdrukken, gaat u naar File > Print, selecteert u Print Alle pagina's en schakel het selectievakje Markeringen afdrukken uit.

  1. Open het Word-document waaruit u persoonlijke informatie wilt verwijderen.

    Wacht tot het document is voltooid voordat u de persoonlijke informatie verwijdert, vooral wanneer u samenwerkt met andere gebruikers, omdat namen die zijn gekoppeld aan opmerkingen en documentversies veranderen in "Auteur", waardoor het moeilijk is vast te stellen wie wijzigingen in het document heeft aangebracht.

  2. Selecteer het tabblad File en kies Info.

    Image
    Image
  3. In de Inspecteer document sectie, selecteer Controleren op problemen.

    Image
    Image
  4. In het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend, selecteert u Inspecteer document. Het Document Inspector-venster wordt geopend.

    Document Inspector draait alleen op een opgeslagen bestand. Het vraagt u om uw onderhanden werk op te slaan als u een gewijzigd bestand niet handmatig hebt opgeslagen.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Documenteigenschappen en persoonlijke informatie selectievakje evenals alle andere items waarop u wilt dat de tool controleert. Scroll naar beneden om alle beschikbare opties te zien.

    Vink bij twijfel alle selectievakjes aan.

    Image
    Image
  6. Selecteer Inspecteren.

    Image
    Image
  7. Wacht terwijl de Document Inspector het document controleert.

    Image
    Image
  8. In de Documenteigenschappen en persoonlijke informatie sectie, selecteer Alles verwijderen om de document- en auteureigenschappen die aan dat bestand zijn gekoppeld te verwijderen. Selecteer Remove All naast andere resultaten als u andere informatie wilt verwijderen die de Document Inspector ontdekt.

    Sommige wijzigingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt, dus zorg ervoor dat u ze wilt verwijderen voordat u doorgaat.

    Image
    Image
  9. De volgende keer dat u het document opslaat, wordt deze informatie verwijderd.

Maak je geen zorgen dat Microsoft toegang heeft tot persoonlijke informatie in de documenten op je computer. Tenzij u een document naar Microsoft zou sturen, hebben zij geen toegang tot de informatie uit uw documenten.

Aanbevolen: