Nee, uw slimme luidspreker luistert u niet af

Inhoudsopgave:

Nee, uw slimme luidspreker luistert u niet af
Nee, uw slimme luidspreker luistert u niet af
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spookachtig relevante online advertenties doen veel mensen geloven dat hun slimme apparaten naar hun gesprekken luisteren.
  • Experts wijzen het idee echter af, met het argument dat het hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door onze onbewuste online activiteit.
  • Experts verzekeren dat het niet de moeite waard is om informatie te verzamelen om alleen relevante online advertenties weer te geven, aangezien we dergelijke informatie graag de hele tijd weggeven.

Image
Image

Heb je het gevoel dat grote techneuten slimme apparaten gebruiken om je gesprekken af te luisteren?

Het is iets dat we allemaal hebben meegemaakt, en nu hebben onderzoekers van Columbia University een methode bedacht om te voorkomen dat malafide microfoons onze gesprekken opnemen. Interessant is dat een van de use-cases voor hun nieuwe mechanisme is om automatische spraakherkenningssystemen in slimme spraakgestuurde apparaten te verstoren.

"Ooit opgemerkt dat online advertenties jou volgen die griezelig dicht in de buurt komen van iets waar je onlangs met je vrienden en familie over hebt gepraat?" vraagt Columbia University in hun beschrijving van het onderzoek. "Microfoons zijn tegenwoordig in bijna alles ingebed, van onze telefoons, horloges en televisies tot stemassistenten, en ze luisteren altijd naar je."

Er is niemand

Brian Chappell, Chief Security Strategist, BeyondTrust verwerpt het idee ronduit. Hij vertelde Lifewire via e-mail dat de belangrijkste boosdoener in elk verhaal dat met de vinger wijst naar een apparaat dat naar onze gesprekken luistert, ons inherent defecte geheugen is.

Matt Middleton-Leal, Managing Director, Northern Europe bij Qualys, vertelde Lifewire via e-mail dat het niet meer dan normaal is dat mensen aannemen dat hun apparaten hun gesprekken volgen, vooral wanneer ze een aanbeveling voor een product krijgen niet lang nadat ze een gesprek erover.

"Dit is echter niet het geval - de enorme hoeveelheid rekenkracht die nodig is om altijd naar iedereen te luisteren, in het geval dat u producten in een advertentie kunt aanbevelen, zou groter zijn dan wat beschikbaar is, " verzekerde Middleton-Leal.

Ook hij is van mening dat de spookachtige aanbevelingen hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zijn op browsegeschiedenis en patronen binnen sociale media, die minder voor de hand liggend zijn. "Er zijn ook alle andere momenten waarop je een gesprek hebt en geen aanbeveling krijgt - die herinner je je niet!" zei Middleton-Leal.

James Maude, BeyondTrust's hoofdonderzoeker op het gebied van cyberbeveiliging, wijst ook met de vinger naar ons defecte geheugen. Hij vertelde Lifewire dat online advertentiebedrijven hun algoritmen hebben verfijnd om signalen voor aanbevelingen op te vangen van allerlei plaatsen, evenals van onze interacties, waaronder sommige die we misschien niet bewust hebben geregistreerd.

"Zelfs subtiele dingen, zoals een beetje pauzeren bij een advertentie voor kano's die je aandacht trekt terwijl je door sociale media scrolt, kunnen niet alleen gerichte advertenties veroorzaken, maar ook saaie gesprekken over kano's met vrienden, familie en collega's, "zei Maude.

Niet de moeite waard

Onze angsten zijn niet helemaal ongegrond. In 2018 meldde de New York Times dat Google en Amazon patenten hadden ingediend waarin verschillende toepassingen voor hun slimme luidsprekers werden geschetst om "meer te controleren van wat gebruikers zeggen en doen".

Chappell stelt dat vrijwel alle slimme apparaten met spraakinterfaces afhankelijk zijn van een triggerwoord om spraak te gaan verwerken. De goedmaker is dat deze eerste herkenning van het triggerwoord lokaal op het apparaat gebeurt en niet op een externe server via internet. De lokale detectie van het triggerwoord werd veroorzaakt door zorgen over privacy.

"Deze apparaten worden ook in hoge mate gecontroleerd vanwege het potentieel voor misbruik", verzekerde Chappell.

Image
Image

Maar dat wil niet zeggen dat deze apparaten niet gecompromitteerd kunnen worden. Colin Pape, oprichter van Presearch, is ervan overtuigd dat elk systeem kan worden gepenetreerd. "De meeste consumenten hebben nog nooit met een beveiligingsonderzoeker gewerkt en begrijpen niet hoe ver hackers zullen gaan om een systeem binnen te dringen", zei Pape in een e-mailuitwisseling met Lifewire.

Hij is van mening dat mensen altijd moeten werken in de veronderstelling dat er op alle apparaten kan worden ingebroken en moet pauzeren om na te denken over welke informatie ze bereid zijn op te geven.

"Als je ervoor kiest om een Alexa of een ander assistent-apparaat te bezitten, is het belangrijk om te begrijpen dat het apparaat niet al je informatie hoeft te kennen", stelde Pape voor."Als er iets is dat je liever niet aan het publiek wilt laten zien, zijn er tal van andere manieren om veilig informatie te ontdekken of hulp te vinden bij dagelijkse activiteiten."

Chappell denkt echter dat de fout ergens anders ligt. "Vooral in een tijd waarin mensen graag de meeste van hun informatie weggeven voor 'gratis' games of applicaties, is uitvluchten niet nodig om waardevolle informatie te krijgen," zei hij. "Een gecompromitteerd apparaat kan worden gebruikt om informatie te verzamelen, maar het kost veel moeite en [geld] om gerichte advertenties aan te bieden."

Aanbevolen: