Nest Audio Review: een slimme luidspreker voor muziekliefhebbers

Inhoudsopgave:

Nest Audio Review: een slimme luidspreker voor muziekliefhebbers
Nest Audio Review: een slimme luidspreker voor muziekliefhebbers
Anonim

Google Nest Audio

De Nest Audio is een winnaar op het gebied van audio, waardoor het een zegen is voor muziekliefhebbers, maar het biedt niet veel slimme verbeteringen aan het huis.

Google Nest Audio

Image
Image

We hebben de Nest Audio gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De beste slimme luidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit en handige slimme huisfuncties. Google Nest heeft nogal wat luidsprekers en hubs uitgebracht sinds het voor het eerst de originele Google Home in 2016 introduceerde, maar het merk werkt zijn slimme luidsprekers niet zo vaak bij als Amazon zijn Echo-line-up bijwerkt. Wanneer er een nieuwe Google Nest-speaker op de markt komt, verwachten we veel nieuwe functies en hardware-updates.

Google Nest kwam onlangs met de Nest Audio, een luidspreker van $ 100 die volgens Google Nest aanzienlijk beter zou moeten klinken dan de originele Google Home, met 50 procent sterkere bas en 75 procent luider geluid. Klinkt de Nest Audio echt zoveel beter dan andere speakers in zijn prijsklasse? Is het een upgrade naar de Nest Audio waard als je al een slimme speaker hebt? Ik heb de Nest Audio getest om erachter te komen en het ontwerp, de configuratie, het geluid, de spraakherkenning en de functies te evalueren.

Image
Image

Ontwerp: Milieuvriendelijk en alle grille

De Nest Audio ziet er totaal anders uit dan de Google Home. De originele Google Home leek op een van die geurverspreiders op batterijen, met een cilindrische vorm en hard plastic dat een groot deel van het oppervlak bedekt. Veel van de nieuwere luidsprekers hebben minder hard plastic en meer grille, en de Nest Audio heeft een all-grille-ontwerp. Het sloot ook de cilindrische look af voor een afgeronde rechthoekige vorm. Vier LED-lampjes aan de voorkant van het apparaat lichten op om aan te geven dat de luidspreker actief is.

Je kunt spraakopdrachten gebruiken om de functies van de luidspreker te bedienen, maar hij heeft ook capacitieve aanraakbedieningen. Tik op de linkerkant om het volume lager te zetten, tik op de rechterkant om het volume te verhogen en tik op de voorkant om af te spelen/pauzeren. Er is ook een schuifschakelaar om de microfoon uit te schakelen als je zeker wilt weten dat de Nest Audio niet luistert.

Hoewel de luidspreker er strak en esthetisch aantrekkelijk uitziet, verbaasde het ontwerp me niet echt. Ik heb onlangs de nieuwe Echo getest en ik was meer onder de indruk van zijn bolvorm, die er futuristischer en opvallender uitziet. Ik had een gast langskomen tijdens het testen en zowel de Echo als Google Nest zaten in dezelfde kamer. Mijn gast vroeg me enthousiast naar de Echo, maar ze leken de Nest Audio niet op te merken.

Het positieve is dat de Nest Audio stevig is en je voelt dat hij is gemaakt met hoogwaardige componenten. Het is iets minder dan zeven centimeter lang en iets minder dan vijf centimeter breed, met een diepte van iets meer dan drie centimeter. Het is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: krijt, houtskool, zand, salie of lucht. Ik heb de krijtkleur getest. Het ziet er best goed uit in mijn woonkamer en het past bij vrijwel elk interieur. Combineer dat met een milieuvriendelijke behuizing gemaakt van 70 procent gerecycled plastic, en je hebt een goed ontworpen luidspreker.

De Nest Audio klinkt extreem helder en ik kon elke songtekst, elk instrument en elk audio-effect horen.

Configuratieproces: volg de aanwijzingen

Het instellen van de Nest Audio duurt minder dan 10 minuten als je de Google Home-app al hebt gedownload. Als dat niet het geval is, moet u de app downloaden op uw mobiele apparaat. Vervolgens sluit je gewoon de speaker aan en voeg je de Nest Audio toe aan je account. Je kunt Google Home zelfs op pc krijgen als je dat echt wilt.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten: u moet ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld, u moet ervoor zorgen dat het lokale netwerk is ingeschakeld in de app-instellingen van uw telefoon en dat u je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de luidspreker, maar de app leidt je hier doorheen met aanwijzingen. Het zal je ook helpen bij het instellen van functies zoals voice match, muziekstreaming en meer.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Gemaakt voor muziek

Om de geluidskwaliteit van slimme luidsprekers zoals Nest Audio te evalueren, gebruik ik audio-apps zoals geluidstools, maar ik vertrouw meer op hoe krachtig en aangenaam de luidspreker in mijn oor klinkt. Ik heb drie go-to-testnummers met een reeks lage, midden- en hoge tonen: "Titanium" van David Guetta met Sia, "Chains" van Nick Jonas en "Comedown" van Bush. Ik luister ook naar een paar verschillende streamingdiensten, omdat elke dienst soms een beter of slechter klinkend nummer kan uitbrengen (met verschillende bitrates). De Nest Audio ondersteunt Spotify, YouTube, Pandora en Deezer. Het ondersteunt momenteel geen Apple Music of Amazon Music.

De Nest Audio heeft een woofer van 75 mm (ongeveer 3 inch) en een enkele tweeter van 19 mm (0,75 inch), samen met software voor het afstemmen van audio die helpt bij het bevorderen van schoner, helderder geluid in elke kamer. De luidspreker heeft Ambient IQ- en Media EQ-technologie, waardoor de luidspreker zich kan aanpassen aan de omgeving en de inhoud waarnaar u luistert, waardoor hij volume- en afstemmingsaanpassingen kan maken die een beter geluid bevorderen.

Meestal zou ik slimme Google Nest-luidsprekers gebruiken omdat ze geen 3,5 mm audio-aansluiting hebben. Bij de Nest Audio is dit echter niet echt nodig. Met muziek in meerdere kamers kun je Nest-apparaten groeperen en dezelfde muziek tegelijkertijd op verschillende speakers afspelen of muziek van de ene speaker naar de andere verplaatsen terwijl je door je huis reist. En als je twee Nest Audio's hebt, kun je ze aan elkaar koppelen voor stereogeluid.

De spreker kan zich aanpassen aan de omgeving en de inhoud waar je naar luistert.

Over het algemeen klinkt de Nest Audio extreem helder, en ik kon elke songtekst, elk instrument en elk audio-effect horen. Aan het begin van het nummer "Chains", kort nadat de tekst begint, is er een geluidseffect dat bijna klinkt als een deur die dichtgaat. Ik kon dat effect luid en duidelijk horen. De drumbeats klonken pittig en de muziek was luid genoeg om door het hele eerste niveau van mijn huis te spelen. Er waren momenten dat de bas een beetje krassend klonk, zoals tijdens het refrein, maar ik was onder de indruk van de audio gezien de prijs van de luidspreker. Alles klinkt merkbaar beter dan de originele Google Home.

Spraakherkenning: beter dan de Echo met minder microfoons

De Echo (4e generatie) heeft zes far-field-microfoons, drie meer dan de Nest Audio. De Nest Audio herkende mijn spraakopdrachten echter consistenter. Toen ik op gelijke afstand van elke luidspreker stond, kon de Nest Audio mijn opdrachten vaker horen dan de Echo. Het kon commando's horen, zelfs wanneer muziek luid speelde, wanneer de tv speelde of wanneer er gesprekken plaatsvonden in de kamer. Een paar keer moest ik mijn stem verheffen om de Google Assistent te laten horen, maar de Nest Audio heeft een betere spraakherkenning dan de meeste slimme luidsprekers in zijn prijsklasse.

Image
Image

Kenmerken: dezelfde Google Assistent

De Nest Audio wordt aangedreven door Google Assistent, dezelfde Assistent die je op andere slimme Google Nest-speakers krijgt. Ondersteund door een quad-core A53 1,8 GHz-processor en een krachtige machine learning-hardware-engine, is de Google Assistant van de Nest Audio zeer intelligent. Het geeft nuttige antwoorden op vragen, en het zal om opheldering vragen als het niet begrijpt wat je nodig hebt.

Ik vroeg de spreker bijvoorbeeld om informatie over moderne woninginrichting uit het midden van de eeuw, en in plaats van te zeggen "Dat weet ik niet", stelde de assistent me vervolgvragen om precies te zien welke informatie ik was zoeken naar. Naast het beantwoorden van vragen, kun je de Google Assistent voor zoveel taken gebruiken. U kunt het nieuws bekijken, het weer bekijken, bellen, berichten bekijken en nog veel meer.

Voice Match-technologie is handig om de Assistent te helpen onderscheid te maken tussen verschillende leden van je huishouden. Deze functie helpt de Assistent ook om het verschil te zien tussen jouw stem en die van iemand op televisie. De tolkmodus is een bijzonder handige functie die gesprekken in verschillende talen in re altime kan vertalen.

Er kwam een gast langs tijdens het testen en zowel de Echo als Google Nest zaten in dezelfde kamer. Mijn gast vroeg me enthousiast naar de Echo, maar ze leken de Nest Audio niet op te merken.

Prijs: een goede prijs

Voor degenen die Google Assistant verkiezen boven andere slimme assistenten zoals Siri en Alexa, is dit een uitstekende optie. Het biedt genoeg ontwerp- en hardwareverbeteringen ten opzichte van de originele Google Home om de upgrade waard te zijn, en iedereen die nieuw is in de wereld van slimme luidsprekers zal waarderen wat de Nest Audio te bieden heeft.

Image
Image

Nest Audio versus Amazon Echo (4e generatie)

Amazon heeft veel functies in de 4e generatie Echo verpakt, waarbij de Echo Plus en Echo in één goedkoper apparaat zijn gecombineerd. De Echo van $ 100 heeft een ingebouwde Zigbee-hub, temperatuursensor en een tweede tweeter. De luidsprekers zijn ook front-firing op de Echo, waardoor de audio een beetje beter klinkt, vooral bij het afspelen van muziek. De assistent van Amazon, Alexa, kan meer slimme apparaten bedienen dan Google Assistant (ongeveer 140k voor Alexa versus 50k voor Google Assistant). De Alexa-app is ook smart-home-centric, zodat u eenvoudig routines kunt maken. Met de Google Home-app kun je routines maken, maar het is niet zo intuïtief.

Als je al een Amazon Echo-gebruiker bent, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan de nieuwe Echo boven de Nest Audio. Nieuwe gebruikers van slimme luidsprekers die zich richten op slimme huisbediening, geven misschien ook de voorkeur aan de Echo. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een speaker met Google Assistent, zul je blij zijn met de Nest Audio.

Een kwaliteitsluidspreker met helder geluid en een intelligente assistent

De Nest Audio is een waardevolle toevoeging aan elk slim huis dat de Google Assistent gebruikt. De verbeteringen aan muziek vertegenwoordigen een grote sprong over de Google Home en de machine learning-mogelijkheden zijn indrukwekkender dan die van de meeste rivaliserende stemassistenten, hoewel het niet veel nieuws brengt op het gebied van smart home-functionaliteit.

Specs

  • Productnaam Nest Audio
  • Productmerk Google
  • UPC 193575004754
  • Prijs $100.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 2.65 lbs.
  • Productafmetingen 3,07 x 4,89 x 6,89 inch.
  • Kleur krijt, houtskool, salie, zand en lucht
  • Garantie 1 jaar
  • Processor Quad Core A53 1,8 GHz, krachtige ML-hardware-engine
  • Kenmerken Adaptieve audio, Chromecast ingebouwd, Bluetooth, voice match, stereo pairing, tweetraps mute-microfoonschakelaar, meertalig
  • Compatibiliteit Google Home-app (iOS 12+, Android 6.0+)
  • Voeding en poorten Externe adapter (30W, 24V), DC-voedingsaansluiting
  • Spraakassistent Google Assistent
  • Connectiviteit 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz) Wi-Fi-netwerken, Bluetooth 5.0
  • Microfoons 3
  • Luidsprekers 75 mm woofer en 19 mm tweeter
  • Inbegrepen Nest Audio, voedingsadapter en kabel, documentatiebundel

Aanbevolen: