Transcend's JetDrive heeft dezelfde nadelen als een gewone SD-kaart

Inhoudsopgave:

Transcend's JetDrive heeft dezelfde nadelen als een gewone SD-kaart
Transcend's JetDrive heeft dezelfde nadelen als een gewone SD-kaart
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Transcend's nieuwe 1TB JetDrive past precies in de nieuwste MacBook Pro SD-slots.
  • Apple's SSD-opslag is duurder, maar veel sneller.
  • Overweeg om in plaats daarvan een draagbare SSD te gebruiken.
Image
Image

SD-kaarten zijn traag en onbetrouwbaar als computeropslag, maar de nieuwe JetDrive van Transcend is een geweldige manier om extra opslagruimte toe te voegen aan je nieuwe M1 MacBook Pro zonder de absurde prijzen van Apple te betalen.

Transcend's nieuwe JetDrive voegt opslagruimte toe aan de nieuwe M1 MacBook Pro's door simpelweg in de SD-kaartsleuf te schuiven. Het kost $ 250 voor 1 TB, vergeleken met $ 400 om te upgraden van 1 TB naar 2 TB op het moment van aankoop. Deze twee opties zijn verre van gelijkwaardig. Beide hebben voor- en nadelen. En als je al bijna geen ruimte meer hebt, heeft de JetDrive één groot voordeel: je hoeft geen hele nieuwe computer te kopen om alleen maar meer opslagruimte toe te voegen. Maar het is ook traag.

"[Ik ben] een MacBook Pro-gebruiker die juist om deze reden een 1TB SanDisk Extreme Pro draagbare SSD heeft gekocht", vertelde contentmaker David Woutersen aan Lifewire via e-mail. "SD-kaarten zoals de nieuwe JetDrive-kaarten van Transcend lijken in eerste instantie misschien een goed idee, maar als je meer bent dan een gewone Mac-gebruiker, zal de opslag traag aanvoelen en je workflow vertragen."

Snelheid en betrouwbaarheid

Transcend's JetDrive is al jaren populair en het nieuwe model is meer van hetzelfde, alleen met meer opslagruimte, en ontworpen om vlak in de SD-sleuf van de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro's te passen, met slechts een klein uitsteeksel, zodat je het met een vingernagel kunt uitwringen. Maar het is nog steeds een gewone SD-kaart.

De twee grote nadelen van het gebruik van SD-kaarten voor algemene computeropslag zijn dat ze veel langzamer zijn dan een ingebouwde of externe SSD en ook minder betrouwbaar. Ik heb eigenlijk geprobeerd om gewone SD-kaarten te gebruiken als Time Machine-back-ups en had niet veel geluk, op lange termijn.

De interne SSD's van moderne Macs zijn absurd snel, en zelfs externe USB-C en Thunderbolt SSD's zijn snel genoeg om video van hoge kwaliteit te streamen en te bewerken. De 16-inch MacBook Pro ha alt bijvoorbeeld schrijfsnelheden tussen 4400 MB/s en 7398 MB/s, afhankelijk van het model en de schijfgrootte, en leessnelheden die niet ver achterblijven.

De JetDrive beheert slechts 95/75 MB/s voor lezen/schrijven.

Maar misschien is dat de verkeerde manier om over deze uitbreidingen te denken. Er zijn verschillende soorten persoonlijke bestanden op onze computers. Degenen die we veel gebruiken, inclusief degenen die snel moeten worden gestreamd of gelezen, en degenen die we bij de hand moeten houden, maar die niet regelmatig worden gebruikt. En de JetDrive kan dit terwijl hij onzichtbaar blijft.

"Nu ik hem vasthoud, voelt de JetDrive Lite 330 van Transcend nog kleiner aan dan ik had verwacht", zei technisch journalist en recensent Ed Hardy op Twitter.

Back-ups

Ik noemde mijn problemen met het gebruik van Time Machine met SD-kaarten, maar het is mogelijk om te doen, vooral als je het alleen voor de korte termijn doet. Je hebt bijvoorbeeld misschien een goede back-upstrategie thuis of op kantoor, maar dat laat je allemaal achter als je reist. Steek een JetDrive in de SD-sleuf voordat je vertrekt, en je kunt onderweg een back-up maken. Het helpt niet als je de computer kwijtraakt, maar het helpt wel als er iets anders gebeurt.

Image
Image

Een ander gebruik is een soort koude opslag voor bestanden. Stel dat je een muzikant bent en veel geweldige nummers maakt. Misschien wil je dat de Logic- of Ableton-projecten bij de hand zijn, maar je hebt ze niet nodig om de snelle interne opslag te verstoppen. Je zou ze op een JetDrive kunnen bewaren en ze ofwel rechtstreeks kunnen openen of ze indien nodig naar de hoofd-SSD kunnen kopiëren.

Hetzelfde geldt voor videobestanden, films, tv-programma's om naar te kijken in hotels, dat soort dingen.

Afhankelijk van je tolerantieniveau voor slordigheid, is er echter een nog betere en zelfs goedkopere optie. Draagbare SSD-schijven.

Samsung's T7 scoort regelmatig goed in testresultaten en heeft het voordeel dat hij klein en plat is. Met klittenband aan het deksel van je MacBook of andere laptop, en je kunt hem onderweg gebruiken. Je wilt hem niet altijd aangesloten laten omdat de batterij leegloopt en blijft haken als je de computer in de hoes stopt, maar een paar klittenbandstippen maken dit verrassend handig.

Maar na dit alles is misschien $ 400 voor een extra 1 TB aan ingebouwde opslag niet zo veel slechter dan de $ 20 die je beta alt voor de veel inferieure JetDrive.

Aanbevolen: