De voor- en nadelen van je eerste EV-ervaring als verhuurbedrijf

Inhoudsopgave:

De voor- en nadelen van je eerste EV-ervaring als verhuurbedrijf
De voor- en nadelen van je eerste EV-ervaring als verhuurbedrijf
Anonim

Ik ben op vakantie. Als freelance schrijver ben ik echt bezig met 'vakantie'. Iets minder werk dan normaal op een andere locatie.

Gisteren haastte ik me, om de andere passagiers in het vliegtuig te verslaan, zodra ik het vliegveld verliet, naar de autoverhuurlocatie en liet mijn vrouw de bagage afhandelen. Dat is een pro-tip. De een regelt de bagage, de ander krijgt de auto. Ga team Baldwin.

Image
Image

Hoewel ik ons voertuig sneller kon krijgen dan de meeste anderen (nog een pro-tip: gebruik apps van autoverhuurbedrijven en meld je aan als voorkeurslid, de rij is korter), het duurde toch te lang. Ik kreeg ook een gigantische kras op mijn arm van de shuttle, en hoewel de mensen achter het bureau geweldig waren, was hun computersysteem dat niet en bleven ze uitloggen.

Terwijl ik wegrolde in mijn Kia Soul, realiseerde ik me dat mensen door deze handschoen van vermoeide passagiers, gefrustreerde werknemers en rare contractonderhandelingen zullen navigeren om een EV van Tesla of Polestar te besturen. Het klinkt als een geweldig idee. Maar misschien, heel misschien, niet iets dat door nieuwelingen moet worden opgepakt.

De voordelen van EV-autoverhuur

Het ophalen van uw voertuig is eigenlijk maar een klein onderdeel van het hele autoverhuurproces. Nou, hopelijk is het een klein deel van je vakantie, zakenreis of waar je ook een auto voor nodig hebt. Daarna is het net een heel lange proefrit.

De beste manier om mensen met EV's aan boord te krijgen, is door ze EV's te laten rijden. Tot nu toe is niemand die ik ken weggekomen nadat hij er een had gereden, en zei dat ze een hekel hebben aan het onmiddellijke koppel en de soepelheid van de rit. Maar 10-15 minuten achter het stuur is natuurlijk niet de hele EV-ervaring. Dat is waar een huur binnenkomt.

Op dit moment kun je een Tesla Model 3, de bestverkochte elektrische auto, huren bij Hertz. Het is te leen in San Francisco, Los Angeles, Atlanta, Washington DC, Orlando, Miami en Fort Lauderdale.

Image
Image

Het is heel logisch dat het verhuurbedrijf eerst met Tesla in zee gaat. Het grootste probleem met EV's is bereikangst, wat echt angst oproept. EV's zijn geweldig, en voor ervaren EV-bezitters is het onderweg opladen iets waar ze mee leren omgaan. Ja, er zijn veel meer benzinestations, maar met een paar apps en wat planning is het niet zo moeilijk om een EV op de weg te houden.

Tesla's laadervaring steekt ook met kop en schouders uit boven elke andere autofabrikant. Het bedrijf investeerde al vroeg in zijn Supercharger-netwerk. Het bouwde crosscountry-corridors en bleef vervolgens oplaadpunten plaatsen. Het helpt ook dat de navigatie in de auto diep is geïntegreerd in de laadstatus van het voertuig en die stations. Bij het plannen van routes vindt het systeem onderweg automatisch stations voor de chauffeur. Opladen is echt de killer-app van Tesla.

Hertz stopte echter niet bij Tesla. Het verhuurbedrijf heeft ook een deal gesloten met Polestar. Polestar 2-sedans zouden tegen het einde van het jaar in Europa en uiteindelijk in Noord-Amerika in wagenparken moeten verschijnen. Hoewel Polestar geen eigen elektrisch oplaadnetwerk heeft, heeft het wel Android Automotive en een meer op EV gerichte versie van Google Maps ingebakken in het infotainmentsysteem. Net als Tesla toont het u ook oplaadpunten langs uw route.

Als huurder krijg je een geweldige EV die ook slim genoeg is om een bestuurder te helpen oplaadlocaties te vinden die hun stressniveau verminderen. Voor huidige EV-bezitters is het een leuke manier om groen te blijven rijden als ze niet thuis zijn. Voor de EV-nieuwsgierigen is het een langdurige introductie in de wereld van elektrisch rijden. Het klinkt perfect. Maar…

De nadelen van je eerste EV-ervaring als verhuurbedrijf

Weet je nog dat ik je vertelde dat ik een enorme kras op mijn arm kreeg bij het ophalen van onze huurauto? Dat is echt gebeurd. Er loopt een plak van ongeveer 15 cm over mijn onderarm. Ik ben een erg geduldig persoon en ik haalde het gewoon van me af, maar het is een metafoor voor de autoverhuurervaring. Vooral nu.

Een goede manier om erover na te denken is: tanken is iets wat je doet; opladen is iets dat gebeurt terwijl je andere dingen doet.

Alles is te duur. Aan het begin van de pandemie bevonden verhuurbedrijven zich in grote moeilijkheden en begonnen ze hun voertuigen te verkopen om een economische ramp te voorkomen. Toen gingen mensen weer op vakantie. Het chiptekort en de problemen met de toeleveringsketen die het moeilijk hebben gemaakt om een nieuwe auto te kopen, maakten het voor verhuurbedrijven moeilijk om nieuwe auto's te kopen. Dus de prijzen schoten omhoog. Of erger nog, mensen kwamen opdagen met reserveringen voor voertuigen die niet bestonden.

Het huren van een auto is minder beladen met het gevaar om met een Uhaul te eindigen dan voorheen. Het is nog steeds extreem duur en vooral een ervaring die al het geduld van de wereld vereist, terwijl het systeem je (soms letterlijk) met de ene rare ergernis na de andere te lijf gaat.

Ik was zesde in de rij bij de verhuurbalie en het duurde ongeveer 30-45 minuten voordat ik mijn voertuig kreeg. Nogmaals, dit was de geprefereerde klantenlijn. De snel bewegende lijn. Serieus, meld u aan voor autoverhuur-apps en -accounts om voertuigen te huren. Je zult me later bedanken.

De reguliere rij werd steeds langer en klanten die blij hadden moeten zijn omdat, woohoo vakantie, raakten gefrustreerd. Misschien is dat niet de beste ervaring om te koppelen aan je herinnering aan het besturen van je eerste EV.

Dan is er het opladen. De realiteit is dat de meeste mensen hun EV 's nachts thuis opladen. Onderweg opladen is veel gemakkelijker dan vroeger, maar soms is het lastig. Er zijn lijnen. Het wachten op het opladen van EV's kan vervelend zijn als je haast hebt om, oh, ik weet het niet, een vliegtuig te halen.

Mijn advies is om hem gewoon de hele tijd op te laden. Tijdens het winkelen, tijdens het diner, tijdens het wandelen, sluit hem aan wanneer u een laadstation ziet in de buurt van iets dat u wilt doen. EV-bezitters doen dit instinctief, maar als elektrische voertuigen nieuw voor je zijn, zit je misschien nog steeds in de gas-mindset waar je wacht om te tanken.

Image
Image

Een goede manier om erover na te denken is: tanken is iets wat je doet; opladen is iets dat gebeurt terwijl u andere dingen doet. Oh, download ook alle oplaad-apps. Je zult ze nodig hebben.

Of misschien gewoon wachten om een EV te huren, want vakantie zou minder stressvol moeten zijn, niet meer.

Een gelukkig medium

Dat gezegd hebbende, het huren van een EV is een geweldige manier om enthousiast te zijn over EV's als je voorbereid bent. Een manier is om er een te huren voor een paar dagen in de buurt van je huis of tijdens een bezoek aan familie of goede vrienden. De aan u verwante personen zullen u 's nachts in hun huis moeten laten aansluiten. Breng ze echter cadeautjes als je dat doet. Elektriciteit kost nog steeds geld.

Maar terwijl je in je woonplaats of op de plek waar een vriend of familielid woont aan het knutselen bent, kun je gedurende een paar dagen genieten van direct koppel en een stille, soepele rit. Hopelijk was de ophaalervaring van het verhuurbedrijf naadloos, of in ieder geval niet genoeg om je wil te breken met lange wachttijden en kapotte computersystemen. Ik ben er vrij zeker van dat sommige mensen die gisteren op mijn vlucht zaten nog steeds in de rij staan.

Dus moet je eerste EV-ervaring een huur zijn? Zeker, als je je een paar dingen herinnert. Het huren van een auto is lastig, en alles is gemakkelijker met goede vrienden en familie die je 's nachts laten aansluiten.

Verkrijg ook serieus de verhuur-apps en meld je aan voor een account, zodat je in de kortere rij zit.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: