Zelfs stewardessen gaan virtueel

Inhoudsopgave:

Zelfs stewardessen gaan virtueel
Zelfs stewardessen gaan virtueel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Luchtvaartmaatschappijen springen op de metaverse bandwagon met virtuele stewardessen.
  • Qatar Airways heeft een virtual reality-ervaring gelanceerd, waartoe gebruikers toegang hebben via de website van het bedrijf.
  • Boeing wil zelfs echte vliegtuigen bouwen in de metaverse.

Image
Image

Stagiairs kunnen je binnenkort pretzels serveren in de metaverse.

Qatar Airways heeft een virtual reality-ervaring gelanceerd, waartoe gebruikers toegang hebben via de website van het bedrijf. Het systeem omvat een virtueel cabinepersoneel dat vragen over de vlucht kan beantwoorden. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om virtueel reizen en assistenten in de metaverse aan te bieden, een netwerk van virtuele 3D-werelden gericht op sociale verbinding.

"De inhoud die door de virtuele helper wordt geleverd, kan beknopt en exact zijn", vertelde Robb Hecht, een professor in marketing aan het Baruch College in New York City, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Virtuele helpers kunnen een klant ook het gevoel geven op een persoonlijke manier aangesproken te worden, dit komt omdat de virtuele helper mogelijk toegang heeft tot gegevens over de klant, zoals voorkeuren, eerdere aankopen en toekomstige doelen."

The Sky's the Limit

Qatar Airways beweert de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die een virtueel cabinepersoneel introduceert die een digitale interactieve klantervaring biedt. U kunt nu virtueel door het incheckgebied op Hamad International Airport (HIA) en door het interieur van de vliegtuigen van de vervoerder navigeren door de website van het bedrijf te bezoeken.

"Nu fysieke grenzen op steeds grotere schaal worden uitgedaagd door de metaverse, is het opwindend om een technologie te omarmen die alle reisliefhebbers in staat stelt te genieten van een unieke meeslepende ervaring van onze bekroonde producten en diensten," Qatar Airways Group-topman Akbar Al Baker zei in het persbericht.

De ervaring is ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine van Epic Games, een real-time 3D-creatietool, en MetaHuman Creator, een cloudgebaseerde app voor het creëren van high-fidelity digitale mensen. Het virtuele cabinepersoneel omvat een menselijk 3D-model genaamd 'Sama', wiens naam van Arabische oorsprong is en zich verta alt naar 'hemel'. 'Sama' presenteert gebruikers de functies in zowel de business- als de economy class-cabines.

Hoewel dit misschien gloednieuw lijkt, bestaan er al elementen van virtuele stewardessen, zei Yann Toullec, CEO van het metaverse bedrijf Univers, in een e-mailinterview. Houd rekening met het veiligheidsprotocol tijdens het opstijgen van de vlucht. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de "menselijke" demonstratie verwijderd ten gunste van beschrijvende video's die zijn gesynchroniseerd met voice-overs. Passagiers krijgen volledige veiligheidsinstructies van de virtuele assistent terwijl de menselijke stewardessen de bagageruimte, veiligheidsgordels en rugleuningen dubbel controleren.

"In de nabije toekomst zullen we waarschijnlijk meer digitale eten en drinken aan boord bestellen, of zelfs virtuele assistenten voor angst en Q&A," zei Toullec.

Vlieg de virtuele luchten

Qatar is niet de enige luchtvaartmaatschappij die probeert op de metaverse bandwagon te springen. Emirates is van plan een eigen reeks niet-fungible tokens (NFT's) te lanceren, een vorm van digitaal artwork dat is opgeslagen op een blockchain en die houders kunnen verkopen en verhandelen.

Eerder deze maand zei de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa dat het 's werelds eerste NFT-vliegticketserie of 'NFT-tickets' zou verkopen. Bij aankoop krijgen eigenaren toegang tot een speciale Air Europa-vlucht naar Miami Beach, evenals extraatjes en evenementen voorafgaand aan een kunstshow.

"Innovatie zit in ons DNA, we zijn pioniers geweest in het toepassen van nieuwe technologieën binnen onze branche, en het kan niet anders zijn met NFT's, wat de volgende stap in de reisindustrie zou kunnen zijn", zegt Bernardo Botella, Global Sales Director bij Air Europa in het persbericht. "We zijn er trots op de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die blockchaintechnologie toepast voor voorraadbeheer en distributie. We zijn verheugd om te zien waar dit reizen als geheel zou kunnen brengen en hoe het de klantervaring zou kunnen verbeteren."

Image
Image

Vorig jaar was Emirates de eerste luchtvaartmaatschappij die haar eigen VR-app lanceerde in de Oculus-winkel, waarmee gebruikers interactieve cabine-interieurservaringen aan boord van Emirates' A380-vliegtuigen en Boeing 777-300ER-vliegtuigen kunnen worden geboden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld items uit de Onboard Lounge "oppakken", de douche in de Shower Spa "aanzetten" of de deuren van de privésuite achter zich sluiten. Ze kunnen zelfs de cockpit verkennen.

Boeing wil zelfs vliegtuigen bouwen in de metaverse. Het bedrijf zegt dat het van plan is om 3D-technische ontwerpen te gebruiken die zullen worden gecombineerd met robots die met elkaar praten, terwijl monteurs over de hele wereld zullen bijdragen via virtual reality HoloLens-headsets gemaakt door Microsoft.

Hecht voorspelt dat klanten binnenkort kunnen vliegen terwijl ze communiceren met de luchtvaartmaatschappij, volledig via virtual reality, waardoor gebruikers "het leven virtueel kunnen leiden en alle interacties in de diepten van een anoniem universum kunnen hebben en daadwerkelijk gepersonaliseerd kunnen worden waar de gebruiker is of gaat."

Aanbevolen: