Virtueel onroerend goed is booming, maar het kan een rage zijn

Inhoudsopgave:

Virtueel onroerend goed is booming, maar het kan een rage zijn
Virtueel onroerend goed is booming, maar het kan een rage zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De markt voor virtueel onroerend goed is booming als gebruikers en investeerders proberen te profiteren van het idee van de metaverse.
  • Een stuk land dat niet fysiek bestaat, is onlangs verkocht voor $ 2,4 miljoen aan cryptocurrency.
  • Een expert waarschuwt dat alleen de tijd zal leren of virtueel onroerend goed een rage blijkt te zijn.

Image
Image

Virtueel onroerend goed laat je je benen niet strekken, maar het kan je rijk maken.

Een bedrijf heeft onlangs een stuk land gekocht dat fysiek niet bestaat voor $ 2,4 miljoen aan cryptocurrency. De aankoop van onroerend goed vond plaats in Decentraland, een online omgeving waar gebruikers als avatars kunnen rondlopen, gebouwen kunnen bezoeken en mensen kunnen ontmoeten.

"Inkomsten genereren met virtueel onroerend goed is niet anders dan een virtuele auto of virtuele kleding", vertelde Edward Mermelstein, een onroerendgoedadvocaat en -adviseur, aan Lifewire in een e-mailinterview. "De makers van virtuele werelden en de inhoud erin verdienen geld met dingen die voorheen niet bestonden."

Virtueel monopolie?

Virtueel vastgoed maakt deel uit van een groeiende interesse in de metaverse, een virtuele online omgeving. Facebook heeft onlangs zijn naam veranderd in Meta om zijn focus te weerspiegelen op het ontwikkelen van virtual reality-producten voor deze nieuwe online ruimte.

Een gebied dat op dit moment hot is, is een soort metaverse die blockchain gebruikt zoals Decentraland. Land en andere activa in Decentraland worden verkocht met non-fungible tokens (NFT's), een investering die gebruikmaakt van blockchain-technologie.

Cryptocurrency-speculanten veroveren virtueel land in blockchain-omgevingen. In Decentraland is de valuta bij uitstek een cryptocurrency genaamd MANA. Een dochteronderneming van Tokens.com, de Metaverse Group genaamd, kocht een stuk onroerend goed voor 618.000 MANA, wat op dat moment ongeveer $2.428.740 was.

De aankoop van onroerend goed vond plaats in het hart van de wijk Fashion Street in Decentraland. Metaverse Group zei dat het onroerend goed zou worden ontwikkeld voor modeshows en handel binnen de exploderende digitale mode-industrie. Het bedrijf zei ook dat het van plan is om partnerschappen aan te gaan met verschillende bestaande modemerken die op zoek zijn naar nieuwe doelgroepen en hun eCommerce-aanbod willen uitbreiden binnen de metaverse.

"Mode is het volgende enorme gebied voor groei in de metaverse", zei Sam Hamilton, hoofd content bij de Decentraland Foundation, in een persbericht. "Dus het is op het juiste moment en heel opwindend dat Metaverse Group zo'n beslissende toezegging heeft gedaan met deze grondaankoop in het hart van het modedistrict van Decentraland."

Wandel over een virtuele weg

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor virtuele landroof, zeggen sommige waarnemers. Decentraland zei dat de recente acquisitie door Metaverse Group de duurste aankoop was van een perceel virtueel vastgoed op het platform.

"Op korte termijn zal de Metaverse de detailhandel zeker een boost geven", zei Mermelstein. "Evenementenruimten, waar grote groepen elkaar kunnen ontmoeten, zullen in de nabije toekomst ook deze ruimte domineren, gezien de voortdurende herhaling van COVID-varianten."

Inkomsten genereren met virtueel vastgoed is niet anders dan een virtuele auto of virtuele kleding.

Maar virtueel onroerend goed kopen is heel wat anders dan het kopen van een echt huis, vertelde Jeff Holzmann van RREAF Holdings, een investerings- en ontwikkelingsbedrijf in onroerend goed, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Historisch gezien werd onroerend goed geboren uit een behoefte aan onderdak, en comfort, locatie en andere 'waarden' waren een toevoeging," zei hij. "Met virtueel onroerend goed is de formule opnieuw ontworpen. Naarmate ons leven meer digitaal wordt, onze interacties meer online en onze gegevens meer cloudgebaseerd, is het niet meer dan normaal dat mensen hun toekomst willen "investeren" in het digitale rijk."

Als je virtueel land gaat kopen, kies dan zorgvuldig, zeggen experts. Er is een oud gezegde in de vastgoedwereld dat het allemaal om locatie draait.

"Denk aan het bezitten van onroerend goed op het kruispunt waar iedereen wil rondhangen, langsrijden en naast wonen," zei Holzmann, en waarschuwde toen dat alleen de tijd zou uitwijzen of virtueel onroerend goed een rage.

Image
Image

"Het statussymbool van vandaag kan morgen waardeloos zijn", voegde hij eraan toe. "Aan het einde van elke economische theorie is er altijd iemand die de rekening moet betalen."

Als je echter gelooft in het metaverse concept van Mark Zuckerberg, dan kan het kopen van virtuele straatruimte een hit worden, zei hij.

"Naarmate meer van ons meer van onze activiteiten verschuiven naar digitale platforms, zoals Zoom-vergaderingen in plaats van persoonlijk, en sociale netwerken met behulp van opmerkingen en berichten in plaats van naar een bar te gaan, wordt de 'locatie' is even belangrijk, "voegde Holzmann eraan toe."Het bezitten, huren of zelfs toegang krijgen tot eersteklas onroerend goed kan het verschil zijn tussen binnen of buiten zijn."

Aanbevolen: