Het beheerderswachtwoord opnieuw instellen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Het beheerderswachtwoord opnieuw instellen in Windows 10
Het beheerderswachtwoord opnieuw instellen in Windows 10
Anonim

Het vergeten van het beheerderswachtwoord voor uw computer kan een groot probleem zijn, dus u moet weten hoe u uw Windows 10-beheerderswachtwoord opnieuw instelt als u het verliest.

De instructies in dit artikel zijn uitsluitend van toepassing op computers met Windows 10. Het is ook mogelijk om het beheerderswachtwoord opnieuw in te stellen op Windows 7 en Windows 8.

Wat is een Windows 10-beheerder?

De beheerder is de gebruiker die de leiding heeft over een computer. Met elk Windows 10-apparaat kunt u beheerdersaccounts en standaardaccounts maken. Gebruikers van standaardaccounts hebben toegang tot software zonder deze wezenlijk te wijzigen, terwijl gebruikers van beheerdersaccounts wijzigingen kunnen aanbrengen in uw computer en hoe deze werkt.

Op persoonlijke apparaten wordt de persoon die de computer instelt, aangewezen als de beheerder. Bij zakelijke devices is de beheerder vaak iemand van de IT-afdeling. Wanneer een standaardaccountgebruiker iets probeert te doen dat niet expliciet is toegestaan, wordt dit geblokkeerd of moet hij het beheerderswachtwoord opgeven.

Als u zich op uw computer aanmeldt met een e-mailadres, betekent dit dat u een Microsoft-account gebruikt. Als u Skype, Hotmail of een andere Microsoft-webservice gebruikt met hetzelfde e-mailadres als uw gebruikersnaam, zal uw wachtwoord voor die services waarschijnlijk ook uw computer ontgrendelen.

Voordat u een tweedehands apparaat koopt, moet u ervoor zorgen dat u beheerderstoegang krijgt.

Hoe weet u of u een Windows 10-beheerder bent

Om te bepalen of je een beheerder bent:

  1. Druk op de Windows-toets of selecteer het Windows-pictogram om het menu Start te openen en selecteer vervolgens het tandwielicoon om de Instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accounts.

    Image
    Image
  3. Controleer onder je naam en e-mailadres. Er staat ofwel Administrator of Standard.

    Als je een computer deelt met een partner of een familielid, is het een goed idee dat jullie allebei het beheerderswachtwoord weten.

    Image
    Image

Wat te doen als u uw Windows 10-beheerderswachtwoord vergeet

Als u de beheerder bent, zijn er een paar manieren waarop u het wachtwoord kunt ophalen of wijzigen:

  • Gebruik een Windows-hulpprogramma voor wachtwoordherstel.
  • Als u een wachtwoordhersteldiskette heeft gemaakt, sluit u het apparaat aan en volgt u de aanwijzingen.
  • Stel uw Windows 10-wachtwoord opnieuw in.

Als al het andere fa alt, doe dan een paar gissingen. Hoewel het niet per se een goede wachtwoordbeveiliging is om dezelfde woorden en ideeën te gebruiken om persoonlijke wachtwoorden te genereren, doen we het allemaal. Als er een algemeen persoonlijk wachtwoord is dat je op je apparaten gebruikt, probeer het dan uit en kijk of het werkt.

Hoe u uw Windows 10-wachtwoord kunt resetten

Select Wachtwoord vergeten? op het inlogscherm van uw Windows 10-apparaat. U wordt gevraagd enkele beveiligingsvragen te beantwoorden of andere verificatiestappen uit te voeren, zoals het verstrekken van een verificatiecode die naar uw telefoon is verzonden.

Als je een standaardaccount hebt, kun je degene die de computer heeft ingesteld vragen om je beheerdersrechten te verlenen. Als de persoon die de computer heeft ingesteld niet bereikbaar is, kun je ook een nieuwe versie van Windows 10 installeren, waarmee je jezelf de beheerder kunt maken tijdens de installatie.

Als u Windows 10 opnieuw installeert, worden het apparaat en alle gegevens erop gewist.

Kan ik het Windows 10-beheerderswachtwoord van iemand anders ophalen?

Het kan mogelijk zijn om het Windows 10-beheerderswachtwoord van iemand anders te verkrijgen met Windows-software voor wachtwoordherstel van derden. U moet een standaardaccount op het apparaat hebben en de toestemming van de beheerder.

Het ophalen van een wachtwoord zonder medeweten van de wachtwoordhouder kan een overtreding zijn van de statuten van computercriminaliteit.

Heb ik een beheerderswachtwoord voor Windows 10 nodig?

Het is mogelijk om de noodzaak van een beheerderswachtwoord helemaal te elimineren. Als uw computer zelden uw huis verlaat, of als u hem niet gebruikt om persoonlijke informatie op te slaan, zijn deze eenvoudigere aanmeldingsopties mogelijk beter geschikt voor uw behoeften:

  1. Druk op de Windows-toets of selecteer het Windows-pictogram om het menu Start te openen en selecteer vervolgens het tandwielicoon om de Instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer Aanmeldopties in het linkerdeelvenster.

    Je kunt er ook voor kiezen om een pincode of een afbeeldingswachtwoord te gebruiken om in te loggen op je account.

    Image
    Image
  4. Kies onder Aanmelding vereist Nooit.

    Image
    Image

Aanbevolen: