HKEY_CURRENT_USER (HKCU-registercomponent)

Inhoudsopgave:

HKEY_CURRENT_USER (HKCU-registercomponent)
HKEY_CURRENT_USER (HKCU-registercomponent)
Anonim

HKEY_CURRENT_USER, vaak afgekort als HKCU, is een van een half dozijn registerkasten, een belangrijk onderdeel van het Windows-register.

Het bevat configuratie-informatie voor Windows en software die specifiek is voor de momenteel ingelogde gebruiker.

Verschillende registerwaarden in verschillende registersleutels die zich onder deze component bevinden, regelen bijvoorbeeld instellingen op gebruikersniveau, zoals de geïnstalleerde printers, bureaubladachtergrond, weergave-instellingen, omgevingsvariabelen, toetsenbordindeling, toegewezen netwerkstations en meer.

Veel van de instellingen die u configureert in verschillende applets in het Configuratiescherm, worden daadwerkelijk in deze component opgeslagen.

Image
Image

Hoe kom je bij HKEY_CURRENT_USER

Registerkasten zijn een van de gemakkelijkere soorten dingen om te vinden in de Register-editor:

  1. Open de Register-editor. Een snelle manier om dit te doen is door regedit uit te voeren vanuit het dialoogvenster Uitvoeren.

    We raden altijd aan om een back-up van het register te maken voordat u er wijzigingen in aanbrengt, zodat u het register kunt herstellen als u de wijzigingen ongedaan wilt maken.

  2. Zoek HKEY_CURRENT_USER op in het linkerdeelvenster.
  3. Dubbeltik of dubbelklik HKEY_CURRENT_USER, of klik/tik één keer op de kleine pijl of het pluspictogram aan de linkerkant als u het wilt uitvouwen.

    Nieuwe versies van Windows gebruiken een pijl als die knop om registerkasten uit te breiden, maar andere hebben een plusteken.

Ziet u HKEY_CURRENT_USER niet?

HKEY_CURRENT_USER is misschien moeilijk te vinden als de Register-editor eerder op uw computer is gebruikt, omdat het programma u rechtstreeks naar de laatste plaats brengt waar u was. Aangezien alle computers met het Windows-register deze bijenkorf hebben, mis je het niet echt als je het niet kunt zien, maar je moet misschien een paar dingen verbergen om het te vinden.

Dit is wat u moet doen: scrol vanaf de linkerkant van de Register-editor helemaal naar boven totdat u Computer en HKEY_CLASSES_ROOT zietSelecteer de pijl of het plusteken links van de map HKEY_CLASSES_ROOT om die hele korf te minimaliseren/samenvouwen. Degene er net onder is HKEY_CURRENT_USER.

Je kunt overal in de Register-editor op Home drukken om naar Computer te gaan, wat alle netelroos in de programma. Als je daar eenmaal bent, kun je alle andere kasten laten instorten als je dat wilt.

Registersubsleutels in HKEY_CURRENT_USER

Hier zijn enkele veelvoorkomende registersleutels die u kunt vinden onder de HKEY_CURRENT_USER-component:

  • HKEY_CURRENT_USER\AppEvents
  • HKEY_CURRENT_USER\Console
  • HKEY_CURRENT_USER\Configuratiescherm
  • HKEY_CURRENT_USER\Environment
  • HKEY_CURRENT_USER\EUDC
  • HKEY_CURRENT_USER\Identities
  • HKEY_CURRENT_USER\Toetsenbordindeling
  • HKEY_CURRENT_USER\Netwerk
  • HKEY_CURRENT_USER\Printers
  • HKEY_CURRENT_USER\Software
  • HKEY_CURRENT_USER\System
  • HKEY_CURRENT_USER\Vluchtige omgeving

De sleutels die zich onder deze component op uw computer bevinden, kunnen afwijken van de bovenstaande lijst. De versie van Windows die u gebruikt en de software die u hebt geïnstalleerd, bepalen allebei wat er aanwezig is.

Omdat de HKEY_CURRENT_USER-component gebruikersspecifiek is, zullen de sleutels en waarden die erin zitten van gebruiker tot gebruiker verschillen, zelfs op dezelfde computer. Dit is anders dan de meeste andere registerkasten die globaal zijn, zoals HKEY_CLASSES_ROOT, en dezelfde informatie voor alle gebruikers behouden.

HKCU Voorbeelden

Hier volgt wat informatie over slechts een paar voorbeeldsleutels die te vinden zijn onder de HKEY_CURRENT_USER-component:

HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\EventLabels

Hier vindt u labels, geluiden en beschrijvingen voor verschillende functies in Windows en apps van derden, zoals faxpieptonen, voltooide iTunes-taken, alarm voor bijna lege batterij, e-mailpieptonen en meer.

HKEY_CURRENT_USER\Configuratiescherm

Hier zijn een paar toetsenbordinstellingen te vinden, zoals de opties voor toetsenbordvertraging en toetsenbordsnelheid, die beide worden bestuurd via de instellingen voor Herhalingsvertraging en Herhaalsnelheid in de applet Toetsenbordconfiguratiescherm.

De muisapplet is een andere waarvan de instellingen zijn opgeslagen in de HKEY_CURRENT_USER\Configuratiescherm\Muistoets. Enkele opties daar zijn DoubleClickHeight, ExtendedSounds, MouseSensitivity, MouseSpeed , MouseTrails en SwapMouseButtons.

Nog een ander gedeelte van het Configuratiescherm is uitsluitend gewijd aan de muiscursor, te vinden onder Cursors. Hier worden de naam en fysieke bestandslocaties van standaard- en aangepaste cursors opgeslagen. Windows gebruikt stilstaande en bewegende cursorbestanden die respectievelijk de CUR- en ANI-bestandsextensies hebben, dus de meeste cursorbestanden die hier worden gevonden, verwijzen naar bestanden van die typen in de map %SystemRoot%\cursors\.

Hetzelfde geldt voor de HKCU Control Panel Desktop-toets die veel Desktop-gerelateerde instellingen definieert in waarden zoals WallpaperStyle die beschrijft of de achtergrond moet worden gecentreerd of over het scherm moet worden uitgerekt. Anderen op dezelfde locatie zijn CursorBlinkRate, ScreenSaveActive, ScreenSaveTimeOut en MenuShowDelay.

HKEY_CURRENT_USER\Environment

De omgevingssleutel is waar omgevingsvariabelen zoals PATH en TEMP worden gevonden. Wijzigingen kunnen hier of via Verkenner worden aangebracht en worden op beide plaatsen weergegeven.

HKEY_CURRENT_USER\Software

Veel gebruikersspecifieke software-items worden vermeld in deze registersleutel. Een voorbeeld is de locatie van het Firefox-programma. Deze subsleutel is waar verschillende waarden worden gevonden die uitleggen waar firefox.exe zich in de installatiemap bevindt:


HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Mozilla\Firefox\Launcher\

Meer op HKEY_CURRENT_USER

Deze component is eigenlijk slechts een verwijzing naar de sleutel onder de HKEY_USERS component die dezelfde naam heeft als uw beveiligings-ID. U kunt op beide locaties wijzigingen aanbrengen, aangezien ze één en dezelfde zijn.

De reden dat HKEY_CURRENT_USER zelfs bestaat, aangezien het slechts een referentiepunt is naar een andere bijenkorf, is dat het een gemakkelijkere manier biedt om de informatie te bekijken. Het alternatief is om de beveiligings-ID van uw account te vinden en naar dat gedeelte van HKEY_USERS te navigeren.

Nogmaals, alles wat te zien is in HKEY_CURRENT_USER heeft alleen betrekking op de gebruiker die momenteel is aangemeld, niet op een van de andere gebruikers op de computer. Dit betekent dat elke gebruiker die zich aanmeldt, zijn eigen informatie uit de overeenkomstige HKEY_USERS-component ha alt, wat op zijn beurt betekent dat HKEY_CURRENT_USER anders zal zijn voor elke gebruiker die deze bekijkt.

Vanwege de manier waarop dit is ingesteld, kun je eigenlijk gewoon naar de beveiligings-ID van een andere gebruiker in HKEY_USERS navigeren om alles te zien wat ze zouden zien in HKEY_CURRENT_USER wanneer ze zijn ingelogd.